Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στο Φέργκιουσον

2
Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στο Φέργκιουσον Facebook Twitter

Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν από αγνώστους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον όπου δολοφονήθηκε ο άοπλος μαύρος Αμερικανός Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου 2014, μια δολοφονία που προκάλεσε κατακραυγή σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κόσμος άρχισε να τρέχει μετά τους πυροβολισμούς ενώ οι πληροφορίες για την κατάσταση των αστυνομικών παραμένουν συγκεχυμένες.

Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στο Φέργκιουσον Facebook Twitter

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν τη νύκτα έξω από την αστυνομική διεύθυνση, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του αρχηγού στης αστυνομίας της πόλης Τόμας Τζάκσον.

Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στο Φέργκιουσον Facebook Twitter

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την απομάκρυνση του Τζάκσον μετά τον φόνο του άοπλου νεαρού μαύρου από τον λευκό αστυνομικό.

Η παραίτηση του Τόμας Τζάκσον είναι η τελευταία σειράς παραιτήσεων αξιωματούχων μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που καταγγέλλει σειρά ρατσιστικών καταχρήσεων εκ μέρους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης του Φέργκιουσον.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια