Ανακοινώθηκε η επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους

Ανακοινώθηκε η επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους Facebook Twitter
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου (Κ), η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα (Α) και ο Eric Toussaint (Δ), ειδικός επιστήμων για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους κατά τη συνέντευξη Τύπου για την Συγκρότηση της Επιτροπής του Κοινοβουλίου για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους στη Βουλή, Αθήνα, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
5

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε σήμερα τη συγκρότηση επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους. Κατά τη σχετική συνέντευξη Τύπου, επεσήμανε ότι η επιτροπή έχει στόχο και σκοπό να αποκαλυφθεί η αλήθεια ως προς το ποιο μέρος του ελληνικού χρέους είναι νόμιμο και ποιο, παράνομο.

Στην συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο Ερίκ Τουσέν, ειδικός επιστήμονας για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους, οι οποίοι θα διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί στη λειτουργία της επιτροπής.

«Σκοπός μας είναι να αναζητηθούν όλες οι παράμετροι που συγκροτούν το χρέος, να δούμε πού δαπανήθηκαν τα ποσά, ποιο μέρος των δανείων πήγε σε συμβάσεις μιζών, ποιοι τόκοι έχουν πληρωθεί και πως συμφωνήθηκαν αυτοί οι τόκοι», είπε η Πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με το Βήμα, και αναφέρθηκε σε υποθέσεις διαφθοράς όπως η Siemens και τα εξοπλιστικά προγράμματα, που έχουν συμβάλει στη διόγκωση του δημοσίου χρέους και σε πρακτικές συνομολόγησης λεόντειων ρητρών και επιτοκίων που εκτίναξαν το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη.

Η επιτροπή θα λειτουργεί με υποεπιτροπές που θα μελετούν το θέμα «κατά περίοδο και ανά είδος του χρέους», τονίστηκε σύμφωνα με την Καθημερινή. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις αρχές Απριλίου στην Αθήνα ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να παρουσιαστούν σε διεθνές συνέδριο τον Ιούνιο. Η συγκρότηση της επιτροπής γίνεται με απόφαση της προέδρου της Βουλής, βάσει του άρθρου 49 του Κανονισμού, και δεν χρειάζεται έγκριση από την Ολομέλεια.

Απαντώντας σε ερώτηση, η πρόεδρος της Βουλής διέψευσε ότι υπάρχει διάσταση ανάμεσα στη Βουλή και την κυβέρνηση, όσον αφορά στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ρε Κωσταντοπουλου...αυτοδιοριζεσαι, εσυ ρωτας -εσυ απαντας, εσυ προσλαμβανεις - εσυ απολυεις, ανοιγεις μικροφωνα-κλεινεις μικροφωνα...ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ λεμε...ΟΛΟΙ τους οι 299 και μονη σου!!! Διωξε τους παιδακι μου ολους απο τη Βουλη να γλυτωσουμε και τα εξοδα!!! Εμεις ουτως ή άλλως καθε φορα...αλλον ψηφιζουμε και στην πορεια άλλος κυβερνα...μαθαμε, δεν εχουμε προβλημα! Έμπαινε Γιουτσο!!!
Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν στηρίζεται σε διάταξη του Κανονισμού της Βουλής για να κάνει τις θεατρικές της παραστάσεις. Η διάταξη του άρθρο 49 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ότι ο Πρόεδρoς της Boυλής συγκρoτεί τις επιτρoπές, τις αντιπρoσωπείες και τις απoστoλές πoυ πρoβλέπoνται από τις διεθνείς συνθήκες ή πoυ κρίνει ότι είναι απαραίτητες για την πρoαγωγή της διεθνoύς συνεργασίας της Boυλής με τo Eυρωπαϊκό Koινoβoύλιo, τα κoινoβoύλια άλλων χωρών και άλλoυς διεθνείς oργανισμoύς. Τώρα η Επιτροπή του λογιστικού ελέγχου του χρέους τι σχέση έχει με όσα προβλέπει ο Κανονισμός, μόνον στο μυαλό της κ. Κωνσταντοπούλου μπορεί να ευρεθεί η λύση.Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του λογιστικού ελέγχου του χρέους είναι αρμοδιότητα της Κυβέρνησης, όχι μίας Επιτροπής η οποία συστήνεται από την Πρόεδρο της Βουλής. Αυτό το θέατρο του παραλόγου και ο εξευτελισμός κάθε έννοιας θεσμού πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή.