Σχεδόν 8 δισεκ. έφυγαν το Φεβρουάριο από τις τράπεζες

Σχεδόν 8 δισεκ. έφυγαν το Φεβρουάριο από τις τράπεζες Facebook Twitter
4

Κατά 7,8 δισ. ευρώ, στα 147,523 δισεκ., μειώθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως μεταδίδει το  Ρόιτερς.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η μείωση αυτή είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με ό,τι συμβαίνει με τις καταθέσεις στην Ευρώπη, όπου θα επίπεδα τους παραμένουν σταθερά..


Τον Ιανουάριο οι εκροές είχαν φθάσει τα 12,7 δισ. ευρώ περίπου.

 Υπενθυμίζεται ότι λόγω των προβλημάτων ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης,  χθες η ΕΚΤ αποφάσισε την αύξηση του ορίου του ELA, κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Και απλός κοσμος δεν αφήνει ούτε ευρώ στις τράπεζες. Και δεν είναι θέμα μόνο μικρών καταθεσεων. Αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, η Ελλάδα πάει περίπατο, οι επιχειρήσεις θα πουληθούν για δύο δραχμές, και οι ΔΥ θα πληρωνονται με έντοκα γραμμάτια του δημοσίου ή με μια υποτιμημένη δραχμή.Οι τελευταίες εξελίξεις στις αγορές δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση είναι ΜΗΔΕΝ.
Προφανώς ο κόσμος ακολουθεί το παράδειγμα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που έχουν τα λεφτά τους φυλαγμένα και επενδεδυμένα στο εξωτερικό...Καλή η πρώτη φορά αριστερά αλλά σοσιαλισμό ας κάνουν με τα λεφτά των άλλων, όχι με τα δικά μας.Ούτε καν στον απορροφητήρα τους δεν τα εμπιστεύονται όπως ο Βαρεμένος...