Χωρίς αστικά μεγάλο μέρος του Κρυονερίου από την Μεγάλη Πέμπτη

Χωρίς αστικά μεγάλο μέρος του Κρυονερίου από την Μεγάλη Πέμπτη Facebook Twitter
2
Χωρίς αστικά μεγάλο μέρος του Κρυονερίου από την Μεγάλη Πέμπτη Facebook Twitter

Χωρίς λεωφορείο έχουν μείνει οι κάτοικοι μεγάλης περιοχής του Κρυονερίου, καθώς ο ΟΑΣΑ διέκοψε τη διέλευση της γραμμής σε σημαντικό τμήμα της καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.


Αιτία, οι επιθέσεις που δέχονται τα λεωφορεία από ομάδες νεαρών που διατηρούν το... έθιμο της ρίψης αβγών αλλά και κροτίδων μέσα και έξω από τα οχήματα της γραμμής 509 που ενώνει το Ζηρίνειο με τον Αγιο Στέφανο και το Κρυονέρι κάθε χρόνο τις ημέρες του Πάσχα.

Το αποτέλεσμα των επιθέσεων σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Λεωνίδα Σκούλο, είναι να παροπλίζονται αρκετά οχήματα κάθε χρόνο μέχρι να επιδιορθωθούν και να καθαριστούν και να ταράζονται επιβάτες και οδηγοί.


«Πέρυσι εκτός από δεκάδες αβγά είχαν πετάξει και πορτοκάλια αλλά και κροτίδες προκαλώντας τον πανικό μέσα στο λεωφορείο που εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκείνη την ώρα» τονίζει.

Ήδη από τις αρχές του μήνα οι οδηγοί είχαν ενημερώσει τη δημοτική αρχή ότι σε περίπτωση που επαναλαμβάνονταν και φέτος τα ίδια φαινόμενα θα διακόπτονταν τα δρομολόγια στη συγκεκριμένη περιοχή.

Έτσι από χθες το δρομολόγιο εκτελείται μόνο έως το παλαιό τέρμα της γραμμής 508, στη λεγόμενη συνοικία των Ποντίων, αφού προχθές το βράδυ άλλα δύο λεωφορεία έγιναν στόχοι νεαρών που τους πετούσαν πέτρες και αβγά, παρά το γεγονός ότι ήταν γεμάτα με επιβάτες.

Το φαινόμενο αυτού του «εθίμου» παρατηρείται τα τελευταία πέντε χρόνια, και οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν επανειλημμένως προβεί σε καταγγελίες στην Αστυνομία, χωρίς ποτέ να έχουν πιαστεί οι υπεύθυνοι.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια