Νορβηγία: η πρώτη χώρα στον κόσμο που αφήνει πίσω της τη μπάντα των FM

Νορβηγία: η πρώτη χώρα στον κόσμο που αφήνει πίσω της τη μπάντα των FM Facebook Twitter
3

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, η Νορβηγία γίνεται η πρώτη χώρα του κόσμου που πρόκειται να καταργήσει τη χρήση της συχνότητας των FM για την εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος, αρχής γενομένης από το 2017, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρει ότι από το 2011 είχε αποφασιστεί ότι η χώρα πρόκειται να εγκαταλείψει τη χρήση της μπάντας των FM για την εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος προς χάρη της νέας ψηφιακής τεχνολογίας εκπομπής DAB (Digital Audio Broadcasting) την οποία υιοθετεί ως το εγχώριο στάνταρντ για το ραδιόφωνο.

Η νέα τεχνολογία, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι έως και οκτώ φορές πιο φθηνή από το αναλογικό FM σήμα, πρόκειται να προσφέρει υψηλότερη ποιότητα ήχου και περισσότερες επιλογές και παροχές στους ακροατές, σύμφωνα με τον ΥΠ.ΠΟΛ. Thorhild Widvey, ενώ θα παράσχει ένα νέο πεδίο τεχνολογικής καινοτομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η χώρα πρόκειται να κλείσει δια παντός την μπάντα των FM, από τον Ιανουάριο του 2017.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Εδώ πήγαμε να περάσουμε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην ψηφιακή τηλεόραση και κόντεψε να πέσει το σύμπαν. Θέμα στη Βουλή και ανακοινώσεις κομμάτων. Άλλο όμως η Ελλάδα, άλλο η Νορβηγία. Ξέρω.