Βαρουφάκης: Διαφωνίες για επικουρικές και πλειστηριασμούς

Βαρουφάκης: Διαφωνίες για επικουρικές και πλειστηριασμούς Facebook Twitter
2

Οι επικουρικές συντάξεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι τα σημεία διαφωνίας με τους δανειστές, όπως δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup στη Ρίγα.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων, «κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης». Ακόμα, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ενώ διατύπωσε διαφορές όσον αφορά την απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρα αυτών των διαφορών, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όπως είπε, «κρίνουμε ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία και ότι αυτές οι διαφορές θα γεφυρωθούν».

Στην άτυπη συνεδρίαση «εκφράστηκε από όλους η βούληση να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά και ανησυχία για την καθυστέρηση ενόψει των χρονικών περιορισμών που αντιμετωπίζουμε». Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη διαπιστώθηκε σαφέστατη πρόοδος και σύγκλιση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, επισημάνθηκε η ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών και συζητήθηκαν οι έως τώρα διαφορές που δεν έχουν γεφυρωθεί.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτός όλο συμφωνίες ονειρεύεται. Πάει, τρώει ξύλο και γυρνάει κάθε φορά πίσω νικητής και τροπαιούχος. Δεν κοιτάζει να κάτσει να δουλέψει για να μπορεί να διαπραγματευτεί, ακόμα τα τσιτάτα του χρησιμοποιεί.
Δεν δουλεύει ο Βαρουφάκης;; Πω πω άδικος που είσαι βρε #unknown μου! Τόσες συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις, ταξίδια έχει κάνει. Μην είμαστε αχάριστοι