Μειώσεις και στις κύριες συντάξεις θέλουν οι δανειστές

Μειώσεις και στις κύριες συντάξεις θέλουν οι δανειστές Facebook Twitter
3

Επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στον Σκάι, την πληροφορία που μετέδιδαν διάφορα ΜΜΕ ότι οι δανειστές δεν ζητούν ρήτρα μηδενικού ελλείμματος μόνο στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στις κύριες.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που δικαιώνει τους συνταξιούχους για τις περικοπές των συντάξεων και των δώρων τους από το καλοκαίρι του 2012». Ανέφερε πάντως ότι  «θα διαπραγματευτεί μαζί τους για την καταβολή των χρημάτων σε βάθος χρόνου.»

Ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπολόγισε το επιπλέον κόστος στα 1,5 δισεκ. ετησίως.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, επανέλαβε την πάγια κυβερνητική θέση πως δεν θα τηρηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μειώσεων στις λεγόμενες υψηλές επικουρικές είπε: «Από μια διερεύνηση που έκανα είδα ότι οι επικουρικές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 50% με 60% επομένως όταν μιλάμε για μεγάλες επικουρικές είμαστε εκτός θέματος γιατί πάνω από 400 ευρώ μόνο 9.000 επικουρικές συντάξεις υπάρχουν. Επομένως δεν μας δίνει τίποτα η εφαρμογή μιας τέτοιας λύσης».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εγώ προτείνω να τις κόψουμε τελείως να μας μένουν τα λεφτά. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να μάθουν να ζουν χωρίς φαγητό και νερό. Δηλαδή είναι καλύτεροι κάποιοι γιόγκι που το έχουν καταφέρει; Θέληση να υπάρχει μόνο.
Μηπως η διαρροη αυτη ειναι ''εξυπνη'';;;Να πει αυριο η φωτισμενη κυβερνηση του συριζα:Να,οι δανειστες ζητουσαν μειωση και στις κυριες συνταξεις αλλα εμεις το σωσαμε και θα γινουν τελικα μικρες(!) μειωσεις μονο στις επικουρικες....