BBC: Μένει από χρήματα η Ελλάδα σε δυο εβδομάδες

BBC: Μένει από χρήματα η Ελλάδα σε δυο εβδομάδες Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
3

Στην φράση του Γιάνη Βαρουφάκη για τρομερά επείγουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά στη ρευστότητα στηρίζεται ρεπορτάζ του BBC στο οποίο υποστηρίζεται ότι σε δύο εβδομάδες από τώρα η χώρα θα ψάχνει για χρήματα.

 «Το θέμα της ρευστότητας είναι ένα τρομερά επείγον ζήτημα. Από πλευράς χρόνου μιλάμε για τις επόμενες δύο εβδομάδες», είπε ο κ. Βαρουφάκης στους δημοσιογράφους μετά το Γιούρογκρουπ.

 «Η παρούσα κρίση έχει αυξήσει την προοπτική μιας ελληνικής χρεοκοπίας και ενός Grexit. Η Ευρωζώνη επιμένει σε ένα αυστηρό καθεστώς μεταρρυθμίσεων, ειδικά στις συντάξεις, σε αντάλλαγμα ενός πακέτου διάσωσης, αλλά επί του παρόντος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται», αναφέρει το βρετανικό δίκτυο που σημειώνει επίσης ότι παρά την ανησυχία για μη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ τελικά αυτή πληρώνεται.

 «Δεν ξέρει κανείς πώς βρέθηκαν τα χρήματα, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε παραδεχθεί πως παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου του, έπειτα από έκκληση της κυβέρνησης», γράφει το BBC.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια