H Ιερά Σύνοδος απαντά για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

H Ιερά Σύνοδος απαντά για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας Facebook Twitter
6

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος, σχετικά με το θέμα της κόντρας για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και την κριτική που ασκήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φίλη.

Παράλληλα απαντά και στο θέμα που έθιξε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με περιφορά του Επιταφίου στο χωριό Εχινός της Ξάνθης ο οποίο είναι αμιγώς μουσουλμανικό.

«Ποια επίδειξη κάνεις όταν Μεγάλη Παρασκευή έχεις ένα ένοπλο τμήμα, μία στρατιωτική μπάντα και απόστρατους αξιωματικούς να κάνουν παρέλαση σε μουσουλμανικό χωριό. Ανάβεις ένα σπίρτο. Το να κάνεις μία επίδειξη δύναμης ως υπουργός Άμυνας, είναι επικίνδυνο" είχε δηλώσει σε εκπομπή ο αρχηγός του Ποταμιού.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Τη στιγμή που ο τόπος μας διέρχεται μακροχρόνια και πολύπλευρη κρίση και η υπεύθυνη Κυβέρνηση δίνει τη μάχη για το αύριο της χώρας, δυστυχώς συνέβησαν κατά τις τελευταίες ημέρες ανησυχητικά γεγονότα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν ήταν δυνατό να μην απασχολήσουν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο κατά τις πρόσφατες συνεδρίες του μηνός Μαΐου ε.ε.


1. Αρχηγός νεότευκτου πολιτικού κόμματος, προφανώς για λόγους πολιτικού ωφέλους, σχολίασε αρνητικά και διαμαρτυρήθηκε για την καθιερωμένη περιφορά του της ορεινής Ξάνθης, η οποία πραγματοποιείται χάριν των Ορθοδόξων που εκείνη την ημέρα λόγω υπηρεσίας υποχρεούνται να ευρίσκονται εκεί. Με τη στάση του αυτή δείχνει να αγνοεί, ως μη ώφελε, την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη, οι οποίοι μάλιστα για τις δηλώσεις αυτές διαμαρτυρήθηκαν με δημοσιεύματα. Πρέπει να υπογραμμισθεί για όσους αγνοούν τα πράγματα στη Θράκη, ότι παρεμβάσεις μακρόθεν είναι επικίνδυνες, όπως και η καλλιέργεια διχαστικών τάσεων, σε περίοδο μάλιστα που η ενότητα πρέπει να επιδιώκεται και με θυσίες.


2. Εξ αφορμής της αφίξεως εκ Βενετίας των Τιμίων Λειψάνων της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ύστερα από χίλια χρόνια και πλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του πρώτου κόμματος εξέφρασε απόψεις προσβλητικές για το θρησκευτικό συναίσθημα και τις παραδόσεις του λαού μας. Ο ίδιος ο λαός όμως, με την αθρόα και συνεχή συμμετοχή του στο Προσκύνημα και τις Ακολουθίες, δίνει ηχηρή απάντηση στα όσα ασεβώς διατυπώθηκαν και διασαλπίζει την πίστη και την αφοσίωσή του στα όσια και ιερά της Εκκλησίας μας.
Η Ιερά Σύνοδος εκφράζοντας τη λύπη της για τα όσα ατυχώς συνέβησαν και διετυπώθησαν, συγχαίρει τον ευσεβή λαό μας, τον φύλακα της Ορθοδόξου Παραδόσεως, τον οποίο με όλες τις δυνάμεις της και με στοργή διακονεί, και εύχεται ο Αναστάς Κύριος να καταυγάζει στις καρδιές όλων το ανέσπερο Φως της ελπίδας της Αναστάσεως, η δε Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα να συμπαρίσταται στον δύσκολο καθημερινό αγώνα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Διαφωνούν οι ιατροδικαστές για την αιτία του θανάτου της Μαλένας

Ελλάδα / Δίκη Πισπιρίγκου: Διαφωνούν οι ιατροδικαστές για την αιτία του θανάτου της Μαλένας

Οι ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας εξέφρασαν τον προβλημαστιμό τους με την αρχική εκτίμηση της συναδέφλου τους, Χριστίνας Τσάκωνα περί ηπατικής ανεπάρκειας
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά το Δημόσιο θα αποκτήσει πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

Ελλάδα / Μαρινάκης για ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά το Δημόσιο θα αποκτήσει πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

«Θα συντμηθούν οι προθεσμίες για όλα τα στάδια της διαδικασίας προσλήψεων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μπλα μπλα μπλα. Ο λαός προσήλθε για προσκύνηση κλπ κλπ Όταν ο λαός όμως ζηταει να μην πληρώνει την εκκλησία και μάλιστα σε μεγαλη πλειοψηφία, εκεί μούγγα. Φυσικά και υπαρχουν χιλιάδες ανόητοι αδαείς Έλληνες, δεν είναι δικαιολογία. Εξω η εκκλησία απ το κράτος, τον στρατό, τις υπηρεσίες, τα σχολεία. Το ποσοστό των άθρησκων ανεβαίνει συνεχώς και τρέμουν γι αυτό. Αν δεν είχαμε αυτους τους δειλούς πολιτικάντηδες της δεκάρας, δεξια ΚΑΙ αριστερά, θα είχαμε πρόοδο στο θέμα. Δε χρειαζόμαστε αιώνες ακόμα...