FT: Οι Έλληνες διάλεξαν τη μιζέρια

FT: Οι Έλληνες διάλεξαν τη μιζέρια Facebook Twitter
SOOC
16

 

Την ανάγκη να εγκαταλείψει η Ευρώπη τους Έλληνες στη μοίρα τους, εφόσον οι ίδιοι επέλεξαν τη φτώχεια σημειώνει σε ένα ιδιαίτερα σκληρό άρθρο του στους Financial Times ο Francesco Giavazzi, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.


«Εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια η Ευρώπη ασχολείται κυρίως με την Ελλάδα αντί να εστιάζει σε άλλα κρίσιμα προβλήματα όπως η ανεργία, το μεταναστευτικό ή η προκλητική στάση του Πούτιν», αναφέρει συγκεκριμένα ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι η μεσογειακή χώρα αντιπροσωπεύει μόλις το 1,8% της οικονομικής παραγωγής της ευρωζώνης. 

Μάλιστα παραλληλίζει αυτήν την κατάσταση με το εξής σενάριο: «Φανταστείτε τον Μπαράκ Ομπάμα να συμμετέχει για μήνες ολόκληρους σε υψηλού επιπέδου συζητήσεις, των οποίων η ατζέντα εστιάζει αποκλειστικά στην πολιτεία του Τενεσί.» 

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, αυτό ακριβώς κάνουν οι ηγέτες της Ευρώπης. Όπως αναφέρει, σε αυτά τα πέντε χρόνια ο κόσμος έχει αλλάξει, η Κίνα και η Ινδία έχουν μεταμορφωθεί ριζικά, οι Τζιχαντιστές εξελίχθηκαν σε μία νέα και σοβαρή απειλή για τη Δύση και ο ρεβανσισμός του Πούτιν αποτελεί επίσης κρίσιμο κίνδυνο. 

«Παρ' όλα αυτά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αντί να εστιάζουν στις συνόδους κορυφής στο πώς μπορούν να υπερασπιστούν καλύτερα τα οικονομικά και στρατιωτικά μας συμφέροντα, αναζητούν εναγωνίως λύση για την Ελλάδα», τονίζει ο Giavazzi.

«Μετά από πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων, τα αποτελέσματα είναι ουσιαστικά μηδαμινά», συνεχίζει το δημοσίευμα, εξηγώντας ότι οι λιγοστές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν στο παρελθόν, όπως μία μικρή μείωση του τεράστιου αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, έχουν πλέον ανατραπεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Έχει γίνει πλέον αρκετά ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες δεν έχουν καμία όρεξη να εκσυγχρονίσουν την κοινωνία τους. Ούτε φαίνεται να τους ανησυχεί ιδιαίτερα η καταστροφή που προκαλούν στην οικονομία τους οι πελατειακές σχέσεις», υπογραμμίζει ο καθηγητής οικονομικών.

Επισημαίνει ωστόσο ότι και οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει λάθη σε αυτήν την ιστορία. «Από τότε που η Αθήνα μπήκε στη νομισματική ένωση, έχουμε δανείσει στη χώρα 400 δισ. ευρώ, 1,7 φορές το ΑΕΠ της χώρας το 2013. Έφτασε η στιγμή να δούμε την αλήθεια κατάματα: ποτέ δεν θα πάρουμε πίσω αυτά τα χρήματα. Είναι ψευδαίσθηση να φαντάζεται κανείς, όπως οι Φινλανδοί κατά καιρούς, ότι μπορούμε να λάβουμε κάποιου είδους αποζημίωση, αποκτώντας μερικά ελληνικά νησιά. Η εποχή που η βρετανική αυτοκρατορία θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο έχει ευτυχώς παρέλθει. Περασμένα, ξεχασμένα. Όσο πιο σύντομα το αποδεχθούμε αυτό και ξεχάσουμε αυτά τα δάνεια, τόσο το καλύτερο», εξηγεί ο  Giavazzi.

Και προσθέτει: «Αν οι Ελληνες δεν θέλουν να εκσυγχρονιστούν, πρέπει να το αποδεχθούμε. Ψήφισαν με ισχυρή πλειοψηφία μία κυβέρνηση που, έξι μήνες μετά από τις εκλογές, παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής. Αυτή η δημοτικότητα φανερώνει την επιθυμία να διατηρήσουν μία χώρα με κατά κεφαλήν εισόδημα μισό από εκείνο της Ιρλανδίας και ακόμη μικρότερο συγκριτικά με τη Σλοβενία. Σε λίγα χρόνια, θα την ξεπεράσει και η Χιλή. Ελπίζω μόνο ότι κανείς στην Αθήνα δεν ονειρεύεται ότι η χρεοκοπία και το Grexit προσφέρουν έναν εναλλακτικό δρόμο προς την ανάπτυξη.»

Παρά το γεγονός ότι χωρίς οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα παραμείνει μία σχετικά φτωχή χώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόλοιπη Ευρώπη μπορεί να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αναφέρει ο αρθρογράφος. «Θα πρέπει ωστόσο να καταστήσει ξεκάθαρο ότι χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις, τελειώνουν τα επίσημα δάνεια. Ο μόνος τρόπος για να δανειστεί η Αθήνα θα είναι να πείσει τις αγορές ότι θα πληρώσει τους λογαριασμούς της. Τέρμα οι εγγυήσεις της ΕΕ, ρητές ή όχι».

Ο Giavazzi προτρέπει τους Ευρωπαίους να αναρωτηθούν αν πράγματι είναι τόσο σημαντικό να κρατήσουν την Ελλάδα στην ΕΕ. Το κριτήριο δεν πρέπει να είναι η προστασία των χρημάτων που δάνεισαν: αυτά έχουν ήδη χαθεί. Ούτε πρέπει να είναι το ρίσκο μετάδοσης της κρίσης, αφού χάρη στις ενέργειες της ΕΚΤ, η νομισματική ένωση δεν κινδυνεύει σήμερα από ένα Grexit.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόβλημα σαν να ήταν απλώς οικονομικό. Αγγίζει την καρδιά της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αυτό το σχέδιο έχει αναμφίβολα επιταχυνθεί, ως αποτέλεσμα της νομισματικής ένωσης (απλά σκεφτείτε την απόφαση να αφαιρεθεί η εποπτεία των τραπεζών από τον εθνικό έλεγχο). Όμως το ευρώ δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για περαιτέρω πολιτική ολοκλήρωση. Μάλιστα, χωρίς αυτήν την ολοκλήρωση, το ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει. Και σήμερα η Ελλάδα του στέκεται εμπόδιο,» καταλήγει ο αρθρογράφος.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λογότυπο μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς αποφάσισε την απευθείας ανάθεση, εξηγεί η «Ελληνικό Μετρό»

Ελλάδα / Λογότυπο μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς αποφάσισε την απευθείας ανάθεση, εξηγεί η «Ελληνικό Μετρό»

Ο πρώτος διαγωνισμός επαναξιολογήθηκε και ακυρώθηκε, οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον δεύτερο δεν μας ικανοποιούσαν και οι προθεσμίες λειτουργίας του μετρό μας υποχρέωσαν σε απευθείας ανάθεση, υποστηρίζει η «Ελληνικό Μετρό»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
jan nerman με βρισκεις απολυτως συμφωνη καποτε πρεπει να αναλαβουμε τις ετθυνες μας σαν λαος δεν φταινε παντα οι ξενοι για τα δεινα της χωρας ,φταιει η στρεβλη νοοτροπια που εχουμε απο καταβολης ελληνικου κρατους.Στην ελλαδα οποιος πηγε να κανει βηματα προοδου τον εφαγαν λαχανο αρχης γενομενης απο τον Καποδιστρια.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφει ο καθηγητής.Δυστυχώς γενηθήκαμε "Έλληνες" και μας κυβερνάνε "Έλληνάρες"...Εκτός από εμάς δεν μας φταίει κανένας για το σημείο που έχουμε φτάσει.1) Οι αγροτικές επιχορηγήσεις που έγιναν τζιπ/βίλλες2) οι καθαρίστριες που παίρνουν 500€ βασικό και 1800€ επιπλέον σε επιδόματα3) το 34% του δημοσίου (εκτός ιατρικών/στρατιωτικών/αστυνομικών) τομέων που διατηρούνται καθαρά και μόνο για την γραφειοκρατεία το οποίο θα μπορούσε ΧΤΕΣ να αντικατασταθεί από την μηχανογράφηση που υπάρχει εδώ και 20χρόνια στο εξωτερικό4) Η λογική και η κουλτούρα του "να μπω στο δημόσιο" μας φταίει...5) Το ότι θέλω να γίνω "αφεντικό" όταν μεγαλώσω φταίει6) Του ότι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος στο πανεπιστήμιο είναι η γκομενίτσα από ΔΑΠ/ΠΑΣΠ/ΠΣΚ κτλ να σε πλησιάζει για να γραφτείς (ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ)7) Του ότι έχουν δικαιώματα οι φοιτητές στις εκλογές καθηγητών...8) Το άσυλο στα πανεπιστήμια (εκτός του πνευματικού ασύλου εννοείται)9) Του ότι ακόμα δουλεύουμε στα σχολία με απαρχαιωμένα βιβλία, η ειδική αγωγή είναι σε εμβρυικό στάδιο (αν είναι δυνατόν) και ψάχνόμαστε με την λογική των αναπληρωτών την στιγμή που σε άλλες χώρες έχουν φτάσει σε σημείο να θεωρούν τα θρανία απαρχαιωμένα (Vittra)10) Του να προσπαθούμε επί 40 χρόνια να φοροδιαφύγουμε11) ΤΟΥ ΝΑ ΨΩΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ αντί να δουλέψουμε πιο σκληρά και να καταφέρουμε να γίνουμε καλύτεροι από τον γείτονα και να φτάσουμε να πάρουμε καλύτερη κατσίκα...Βαρέθηκα... Θα μπορούσα να κάνω τετραψήφια λίστα...Ναι το δημόσιο φταίει, η κουλτούρα μας και η περιορισμένη νοημοσύνη μας...Υ.Γ. Υπάρχουν και στο δημόσιο άνθρωποι που σκίζονται μέρα-νύχτα και δουλεύουν σαν τα σκυλιά... Δυστυχώς επειδή είναι η τραγική μειοψηφία (θέλω να πιστεύω λιγότερο του 25%) τους τρώει η μαρμάγκα... Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς γιατί δουλεύουν για όλους τους άλλους.
Έχετε δίκιο στα περισσότερα από τα 11 σημεία σας που ίσως μπορούν να γίνουν τετραψήφια λίστα αλλά όταν λέτε "το δημόσιο φταίει, η κουλτούρα μας και η νοημοσύνη μας" κάνετε τρία μεγάλα λάθη.Το δημόσιο είναι όλων μας, όλοι έχουμε ευθύνη να το διορθώσουμε όταν στραβά αρμενίζει. Όχι μόνο όταν δεν γίνεται το δικό μας, δεν τακτοποιεί στα γρήγορα την δική μας υπόθεση, δεν ανέχεται την παρανομία μας ή δεν εξυπηρετεί ειδικά μόνο το προσωπικό μας συμφέρον! Ναι, το δημόσιο δεν είναι ούτε ο σουλτάνος, ούτε ο μπέης, ούτε ο τσιφλικάς, δεν είναι το αφεντικό μας, είναι ο υπάλληλος, εμείς τον πληρώνουμε! Όταν γνωρίζουμε κάποιον ολοφάνερα να φοροδιαφεύγει, να μην πληρώνει τις εισφορές, να μισθώνει παράνομα, να ζητά φακελάκι ή μίζα για την δουλίτσα ξέρετε ποιος πληρώνει τον λογαριασμό; Εμείς όλοι.Αυτές οι δικαιολογίες, του δεν θέλω να μπλέξω και δεν γίνομαι καρφί θεριεύουν την παρανομία, την διαφθορά, αυξάνει το κόστος ζωής και μειώνει το βιοτικό επίπεδο σε όλους τους άλλους που δεν παρανομούν.Αυτή η "τραγική" μειοψηφία του 25% των ΔΥ που λέτε κάνουν την δουλειά των υπολοίπων είναι δική τους ευθύνη να μην κάνουν τα στραβά μάτια σε μια παρανομία των "συναδέλφων" τους. Μπράβο τους αλλά κανένα μπράβο στον φόβο και στην αδράνεια!Η κουλτούρα μας δεν είναι για να ντρεπόμαστε. Υπάρχουν προτερήματα στην κουλτούρα μας όπως και μειονεκτήματα. Αυτοί που έχουν ζήσει σε άλλες κουλτούρες το γνωρίζουν. Διαλέγουν τα καλύτερα στοιχεία από την κάθε κουλτούρα. Δεν γίνονται αγέλη με δικαιολογίες. Φτιάχνουν την δική τους τύχη.Όσο για την νοημοσύνη μας, αν πιστεύετε ότι η νοημοσύνη που έχει αρχίσει δύο Παγκόσμιους πολέμους, με καταστρεπτικές συνέπειες για όλους, είναι ικανότερη νοημοσύνη από οποιαδήποτε άλλη νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της δικής σας, τότε και μόνο θα αποδεχτώ ότι έχετε περιορισμένη νοημοσύνη.Λαοί που δεν μαθαίνουν από την ιστορίας τους και τα λάθη τους έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να τα επαναλάβουν.
Συμφωνώ και διαφωνώ σε όσα γράφετε.Για την κουλτούρα μας, σίγουρα δεν μιλάω για του πόσο σεβόμαστε τον "οικογενιακό θεσμό", την φιλοξενία και άλλα πράγματα. Εννοείται για αυτά είμαι περήφανος.Και μάλλον αυτό που δεν έχετε καταλάβει είναι ότι σε καμία περίπτωση μία φτηνή αντιγραφή του τρόπου ζωής, κουλτούρας και νομοθεσίας από κάποιο άλλο κράτος.Αλλά η σωστή μελέτη και η επιλεκτική υιοθέτηση σημείων κλειδιών είναι κάτι το οποίο έπρεπε να είναι αυτονόητο... Και σε εμάς δεν είναι.Του να πληρώνουμε τους φόρους μας, του να προστατεύουμε το σύνολο καταγγέλωντας νομικές παραβάσεις, του να ΜΗΝ κοιτάμε την μίζα και το όσο το δυνατό υψηλότερο μισθό (και ας έχουμε πτυχίο γυμνασίου) αγνοόντας τις συνολικές μελλοντικές κοινωνικές συνέπειες είναι το σωστό... Και σίγουρα δεν θα μας κάνει να ξεκινήσουμε εμείς τον Τρίτο παγκόσμιο πόλλεμο!!!Τα άτομα που βρίσκονται στις πολιτικές θέσεις, οφείλουν και είναι η δουλειά τους (οι ίδιοι επέλεξαν να είναι υποψήφιοι άρα αποδέχονται τους όρους) να βρουν τον τρόπο να προστατέψουν το 25% των ΔΥ που δουλεύουν.Και συγνώμη... δεν μπορώ να ακούω η Ελλάδα πέρασε 2 παγκόσμιους πολέμους, εμφύλιο, Χούντα κτλ κτλ...Έλεος. 40 χρόνια πέρασαν. Είμαστε αδικαιολόγητοι που το λέμε...
Αν σε λίγο καιρό ο καθηγητής αυτός λάβει κάποια μετάθεση για κανά London School of Economics ή κανά Harvards ή τέλος πάντων, κανά κραυγαλέο πανεπιστήμιο, μην εκπλαγείτε... Γιατί εμένα κάτι τέτοιο μου φαίνεται το όλο θέμα.
Διαβάζοντας και τις απαντήσεις εδώ μέσα, που ψάχνουμε τα κουσούρια και τις παράλληλες 'ύποπτες' ασχολίες του αρθρογράφου, αντί να προβληματιστούμε και να μπούμε και στη θέση ενός Ευρωπαίου που τον πρήξαμε πραγματικά, δίνω απόλυτο δίκαιο σστον καθηγητή. Και θλίβομαι ιδιαίτερα με τη γενίκευση 'οι Έλληνες' επέλεξαν το ένα έκαναν το άλλο. Ε όχι, εγώ που ανήκω στην ταλάιπωρη μειοψηφία δεν επέλεξα ούτε λαικιστές Σαμαράδες, ούτε το περιφερόμενο κομουνιστο-εθνικιστικό αχταρμά της σημερινής κυβέρνησης. Υπάρχουν και Έλληνες με λογική, που πιστεύουν στην Ευρώπη και την εργασία, που δεν θεωρούν ότι οι άλλοι φταίνε για τα δεινά του, και δεν περιμένουν τα πάντα από το κράτος-τέρας και δεν θεωρούν ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να μας νταντευουν
Σε τι δίνετε απόλυτο δίκαιο στον καθηγητή; Σε όλα; Ποια είναι η θέση του Ευρωπαίου; Οι μισοί Ευρωπαίοι ζουν κάτω ή πολύ κοντά στην φτώχεια, αν συμπεριλάβουμε τους κατοίκους στις χώρες της ΕΕ που έγιναν πρόσφατα μέλη. Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που ήρθε αυτή η οικονομική κρίση χωρίς προειδοποίηση από κυβερνήσεις, αντιπολίτευση, ΜΜΕ. Δεν είναι ευτυχισμένοι που οι κυβερνήσεις τους και οι οργανισμοί της ΕΕ μετέτρεψαν το τραπεζικό χρέος, τις υπερβολές και διαφθορά λίγων που παραμένουν ατιμώρητοι, σε υποχρεώσεις των φορολογουμένων, της νεολαίας και των συνταξιούχων.Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε ο κ. καθηγητής Οικονομικών όταν οι τράπεζες της Ευρώπης δάνειζαν χρήματα για σπεκουλάρισμα; 'Όταν δάνειζαν για πιστωτικές κάρτες δέκα φορές περισσότερα από το ετήσιο εισόδημα του δανειστή χωρίς περιουσία; Γιατί δεν διαμαρτύρεται όταν το χρέος της χώρας του ξεπέρασε το ένα τρις και συνεχίζει να αυξάνει; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε όταν η ΕΚΤ αγόραζε Ελληνικά ομόλογα από τις γαλλογερμανικές τράπεζες για να τις σώσει από χρεοκοπία ή όταν δάνεισε η ΕΖ στην Ελλάδα χωρίς αξιόλογη διαγραφή του χρέους; Ποιά χώρα μπορεί να έχει 3 και 4% πλεόνασμα για να πληρώνει με αυτό τους τόκους για τα υπόλοιπα 30, 50 χρόνια χωρίς να μπορεί να μειώσει ούτε ένα ευρώ από το χρέος; Γιατί πιστεύετε ότι μόνο αυτοί που δεν επέλεξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ, δηλαδή μόνο το 10% των ψηφοφόρων είναι "Έλληνες με λογική; Δηλαδή αυτοί που ψήφισαν ΚΚΕ "πιστεύουν στην Ευρώπη"; Γιατί κατηγορείτε το 90% των Ελλήνων αόριστα και τι δεν πιστεύετε αλλά δεν μας εκφράζετε τα δικά σας πιστεύω; Συμμετέχετε ή απέχετε και μόνο καταδικάζετε; Το παραπάνω δεν απευθύνεται μόνο στο cflrskg αλλά σε όλους "που δεν έχουν καμιά ευθύνη". Η αδράνεια και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ μας δεν θα μας απαλλάξει από την κρίση και την πραγματικότητα. Σημ: Το Ευρωπαίος δεν είναι τίτλος που σας τον παρέχει ένα διαβατήριο και μόνο. Δεν δείχνει ανωτερότητα και δεν παρέχει περισσότερα δικαιώματα από κάποιον άλλο συμπολίτη μας που αισθάνεται πρώτα Έλληνας και μετά Ευρωπαίος.
Γιατί δεν αναφέρετε την απάντηση που έδωσε σήμερα στις βλακείες του Giavazzi ο Karl Whelan (University College Dublin)εδω: https://medium.com/bull-market/the-ft-lets-itself-down-again-francesco-giavazzi-on-greece-92988bc675ebΚακώς δίνεται η εντύπωση ότι ολόκληρος ο πλανήτης είναι κατά της Ελλάδας. Ο Giavazzi δεν είναι η πλειοψηφία και ασφαλώς δεν γράφει τυχαία αυτά που γράφει. Ας δούμε λίγο το βιογραφικό του: στενός συνεργάτης του Barroso (ο οποίος ως πρόεδρος της Commission ανέβασε την έννοια της διαφθοράς σε άλλα επίπεδα) και πνευματικό παιδί του Dornbusch (του επιβλέποντος το διδακτορικό του) ο οποίος πρωτοστάτησε στην επιβολή της πολιτικής του ΔΝΤ στη Λατινική Αμερική. Πρότυπο αμεροληψίας, δηλαδή...
Όλος ο πλανήτης είναι κατά της Ελλάδας. Αυτό είναι το μοναδικό μέχρι στιγμλης έργο του Σύριζα. θα τα ξαναπούμε όταν περήφανος θα περιμένεις στην ουρά για λίγη βενζίνη με κουπόνι.
ο κ. Francesco Giavazzi, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου έχει μια δεύτερα κύρια απασχόληση εκτός από την διδασκαλία. Την διαπόμπευση της θέσης, επιστήμης και τελικά του χαρακτήρα του.Όταν γράφει «Μετά από πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων, τα αποτελέσματα είναι ουσιαστικά μηδαμινά», ... οι λιγοστές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν στο παρελθόν, όπως μία μικρή μείωση του τεράστιου αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, έχουν πλέον ανατραπεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ. Πηγή: www.lifo.grΟι 300.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2011, οι μειωμένοι μισθοί και συντάξεις τι είναι; Δηλαδή μείωση του αριθμού τους κατά ένα τρίτο σε 4 μόνο χρόνια λέγεται μικρή μείωση; Βρέθηκε πως ακριβώς περιγράφεται η δεύτερη αυτή στο πλάι απασχόληση του κυρίου Μιλανέζου καθηγητή. Είναι επάγγελμα από τα πιο προσοδοφόρα της βιομηχανικής πόλης του Μιλάνου, μάλιστα έχει βγει και αντιπρόσωπος στο κοινοβούλιο της Ιταλίας. Καμία σχέση με τον καθηγητή εκτός από τον τίτλο του παράλληλου αυτού επαγγέλματος. Λοιπόν θα καταλάβετε καλύτερα αν δείτε το σύντομο αυτό κλιπ του κωμικού Dave Chappelle για το "πλαϊνό επάγγελμα". http://www.anyclip.com/movies/block-party/the-industrial-prostitute-bit/ στα 30 δεύτερα. "Making some money on the side"
Κουταμαρες και αναλύσεις του kwlou..Οι Ελληνες δεν διάλεξαν την μιζέρια. Απλως αρνούνται και φοβούνται να ωριμάσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Σαν ενα οχταχρονο παιδι που έσπασε το βάζο και ψάχνει δικαιολογίες.."Φύσηξε αέρας και το έριξε"( η Μέρκελ φταίει)"Μπήκε ενα σκυλί και το εριξε" (ο Τσοχατζόπουλος φταίει).Θα ωριμάσουν και οι Νεοέλληνες.. Απλα πρέπει να περιμένουμε καμμία 80ρια χρόνια.
Συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά οι Έλληνες δεν έδωσαν ισχυρή πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει το άρθρο. Αν σκεφτούμε ότι πήρε το 36% όσων ψήφισαν μας κάνει περίπου το 22% του συνόλου, αυτό δεν το λες ισχυρή πλειοψηφία.
Καλά ότι θα συμφωνούσε με τα περισσότερα ήμουν απόλυτα σίγουρος. Ωστόσο, εντύπωση μου κάνει η λογική(;) σου περί πλειοψηφίας. Όποιος δεν ψήφισε είναι απλά άξιος της μοίρας του, αυτό δε σημαίνει ότι θα πούμε ότι επειδή δε ψήφισαν όλοι τότε το ποσοστό είναι μικρό. Δεν είδα να θορυβήθηκες όταν η ΝΔ σχημάτιζε κυβέρνηση με περίπου 20% ποσοστό με κόμματα του 5%. Ή μήπως τότε είχαμε μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών; Κοινώς, ό,τι βολεύει τον καθένα κάθε φορά...
Είναι πολύ απλό. Αν αθροίσεις τα ποσοστά Σύριζα-Καμμένων-ΚΚΕ-ΧΑ η πλειοψηφία αυτής της ανόητης χώρας δεν θέλει μεταρρυθμίσεις άρα δεν θέλει ευρώ.