Γιούνκερ: «Γιατί ο Τσίπρας δεν λέει στον ελληνικό λαό ότι του πρότεινα 35 δις για ανάπτυξη;»

Γιούνκερ: «Γιατί ο Τσίπρας δεν λέει στον ελληνικό λαό ότι του πρότεινα 35 δις για ανάπτυξη;» Facebook Twitter
12

Απογοητευμένος από την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της χώρας, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel. «Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

«Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν θα πρέπει να βασίζεται σε μένα ότι θα μπορέσω να αποτρέψω μια κατάρρευση των συνομιλιών σε κάθε περίπτωση», δηλώνει ο Γιούνκερ και επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει, προφανώς, παρεξηγήσει τις προσπάθειές του για την επίτευξη συμβιβασμού.

Γιούνκερ: «Γιατί ο Τσίπρας δεν λέει στον ελληνικό λαό ότι του πρότεινα 35 δις για ανάπτυξη;» Facebook Twitter

Οι Έλληνες φαίνεται να πιστεύουν ότι «υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί στο τέλος να βγάλει λαγό από το καπέλο. Αλλά δεν είναι έτσι», προσθέτει ο πρόεδρος της Κομισιόν, στη συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί ολόκληρη αύριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

 «Δεν καταλαβαίνω τον κ. Τσίπρα. Η εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλα δεν ανταποδόθηκε ισότιμα», επισημαίνει και προσθέτει ότι (ο Έλληνας πρωθυπουργός) αντί να διαμαρτύρεται για τις προτάσεις συμβιβασμού των δανειστών, θα έπρεπε να πει στον ελληνικό λαό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προσέφερε ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Θα το πουλούσα αυτό ως επιτυχία», τονίζει και αναφέρει ότι δεν άκουσε κάτι τέτοιο από τον κ. Τσίπρα.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM