Φλαμπουράρης: O Τσίπρας να πάει σε δημοψήφισμα, αν υπάρξει τελεσίγραφο

Φλαμπουράρης: O Τσίπρας να πάει σε δημοψήφισμα, αν υπάρξει τελεσίγραφο Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
5

Παρότι, όπως δήλωσε, η κυβέρνηση προτίθεται να πάει στις Βρυξέλλες για να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τόνισε σε περίπτωση εκβιαστικού διλήμματος στη σύνοδο κορυφής, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφανθεί μέσω δημοψηφίσματος.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε θετική κίνηση τη διεξαγωγή της έκτακτης συνόδου, ωστόσο εκτίμησε ότι παρά τις νέες προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση οι εταίροι μας δεν θα δεχθούν να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση «τορπιλίζοντας» τη συμφωνία, από την οποία, όπως τόνισε, απέχουμε μόλις 450 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος Α. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα αποτελούσε καλή εξέλιξη και δεν θα την προτιμούσε. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει συμφωνία που θα περιλαμβάνει περικοπή του ΕΚΑΣ αλλά εκτίμησε πως η όποια συμφωνία που θα φτάσει στη Βουλή θα ψηφιστεί από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε επίσης ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 13%. Ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπαχθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο 23% και τόνισε πως θα παραμείνει στο 13% όπως και η εστίαση. Ως προς τις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς ο υπουργός Επικρατείας αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται η περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων άμεσα χωρίς ωστόσο να θιγούν ώριμα εκείνοι που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
σε περίπτωση εκβιαστικού διλήμματος στη σύνοδο κορυφής, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφανθεί μέσω δημοψηφίσματος. Πηγή: www.lifo.grαμα εχουμε χρόνο και χρήμα για δημοφήφισμα που δεν ειναι τίποτα παραπάνω από την αδυναμία να χειριστει η κυβέρνηση το πρόβλημα και απλά μου πεταει τον εκβιασμό στο κεφαλι...γιατι δεν κανουμε εκλογούλες μπας και βρεθει και κανενας μετανιωμενος κοψοχερης χριστιανός να σας αφαιρεσει εντελει την δυνατότητα να κανετε τόσο πετυχημένες διαπραγματευσεις?διοτι να εισπραξετε ενα ωραιότατο ναι στην συμφωνία και μετα να το εμφανισετε και ως επιτυχία / αποδοχή της κυβέρνησης δεν μπορω να το ζήσω!εκλογούλες θελω για να μπορώ να εκφρασω και το οχι μου στην ανικανότητα σας, στα ψέμματα που είπατε και λέτε ακόμη, αντε να παρω και μπονους να ξεφορτωθώ την Ζωή απο ΠτΒ. Την ιδια κακή συμφωνία θα φαω ούτως ή αλλως τωρα πια, αλλα τουλάχιστον να μην ειναι ταυτοχρόνως Πρωτη φορα Αριστερά, σκίσιμο του μνημονίου, πόλεμος με την Ευρώπη και αλλα ηρωϊκά!Τώρα αμα και με εκλογές και μετα από οτι καταφέρατε παρετε την πλειοψηφία, μεγεια σας με χαρά σας θα πάρουμε ο,τι αξίζουμε!