Επιδείνωση 36% του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών

Επιδείνωση 36% του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Επιδείνωση παρουσίασε το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας καθώς αυξήθηκε κατά 36% στο πρώτο τετράμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, ξεπερνώντας τα 3,1 δισ. ευρώ.

Η εν λόγω εξέλιξη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αντανακλά κατά κύριο λόγο την σημαντική μείωση του πλεονάσματος στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Εισοδημάτων στα 307 εκατ. ευρώ από 1,77 δισ. ευρώ πέρυσι.

Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας μειώθηκε στα 5,8 δισ. ευρώ από 6,2 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ συνολικά οι εξαγωγές της χώρας μειώθηκαν στα 6,7 δισ. ευρώ από 7,3 δισ. ευρώ πέρυσι. Ταυτοχρόνως, μεγαλύτερη μείωση στα 12,5 δισ. ευρώ από 13,5 δισ. ευρώ πέρυσι εμφάνισαν οι εισαγωγές.

Συνολικά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαίων (το οποίο αντιστοιχεί στις ανάγκες της οικονομίας για χρηματοδότηση από το εξωτερικό εμφάνισε έλλειμμα 2,7 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 858 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2014.

Το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών απεικονίζει τη διαφορά των εσόδων που προέρχονται από το εξωτερικό για παραγόμενα αγαθά  και υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών των παραγωγικών συντελεστών), μείον τις αντίστοιχες πληρωμές που γίνονται σε ξένους από την εγχώρια οικονομία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Οικονομία / Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Η ΕΚΤ επισήμανε «τα αυξημένα επίπεδα χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα», καθώς και την υποτονική ανάπτυξη και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τα πρόσφατα «εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μια από τις σοβαρότατες ειδήσεις που περνά απαρατήρητη στο βωμό της μάχης των "θεσμών.." .Με η χωρίς συμφωνία, ακόμα και με διαγραφή του συνολικού χρέους η εικόνα της αγοράς θα παραμένει τραγική με τους τωρινούς χειρισμούς. Η κυβέρνηση στο βωμό του κρατισμού αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα αποκλειστικά σαν φορολογική βάση χωρίς να κατανοεί το πως λειτουργούν οι αγορές χωρίς να τους καίγεται καρφί αν οι 1,5εκ άνεργοι γίνουν 2,5 εκ. .Το χειρότερο επίσης είναι ότι ενώ η φορολογική βάση εξαντλείται έρχονται επιπλέον φόροι για να ταΐσουν το κρατικό ζόμπι και απολύτως κανένα σχέδιο για ανάπτυξη.