ΝΕΟ ΜΠΛΟΓΚ: H "Α, μπα;" απαντάει σε ερωτήσεις

ΝΕΟ ΜΠΛΟΓΚ: H "Α, μπα;" απαντάει σε ερωτήσεις Facebook Twitter
3

______________ 

1.

-Τι γνώμη έχεις για τα τσόκερ; 

-Είναι ωραία αν είσαι dominatrix ή η Kelly Taylor.

______________

2.

-Ποιά είναι η μεγαλύτερη σου απορία στην ζωή; 

-Γιατί οι άνθρωποι επιμένουν να ψάχνουν το νόημά της. (Spoiler: δεν έχει.)

______________

3.

-Από γυμναστική πως τα πας;

-"Όποτε μου έρχεται όρεξη για γυμναστική, ξαπλώνω μέχρι να μου περάσει."

______________

4.

-Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα με συμβούλευες να ξεκινήσω το τσιγάρο. 

-Ποτέ μα ποτέ. Ειδικά αν δε νιώθεις ποτέ αμηχανία ή δεν έχεις ανάγκη από παρηγοριά.

______________

5.

-Δεν έχω διάθεση να πάω διακοπές και φοβάμαι ανησυχητικά για τα κιλά μου, είμαι προβληματική? 

-Ας ορίσουμε πρώτα το "προβληματική". 

Θα έχεις προσέξει φαντάζομαι ότι όλοι είμαστε προβληματικοί. Ίσως έχουν ξεμπερδέψει με το θέμα της ύπαρξής τους κάποιοι μοναχοί στο Θιβέτ που είναι πάνω από 90 χρονών αλλά μπορεί να μας ξεγελάνε επειδή δε μιλάνε ποτέ. Οι υπόλοιποι καθημερινά αμφιβάλλουμε για χίλια δυο ενώ δύο τρία θέματα είναι μόνιμα στο μυαλό μας.

Έτσι όπως το λες δεν καταλαβαίνω αν τα δύο προβλήματα αλληλοσυνδέονται. Υποθέτω πως ναι, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις. Δεν ξέρω πόσα είναι τα κιλά σου για να απαντήσω. Αν όμως είναι αντικειμενικά παραπανίσια, αντί να ανησυχείς, πρέπει να κάνεις κάτι γι' αυτό. Αυτό το θέμα δεν είναι υποκειμενικό, υπάρχει τρόπος να μάθεις αν χρειάζεται ή όχι να χάσεις κιλά. Βρες πόσα και αποφάσισε πως θα το αντιμετωπίσεις. Ξέρω ότι το γράφω απλουστευμένα, αλλά είναι ένα θέμα -από τα πολύ λίγα- που μπορείς να το πιάσεις από μία ακρούλα. Κάνε μία αρχή- σκέψου πόσα πρέπει να χάσεις. Ξεκίνα απ' αυτό. Να είσαι αυστηρή αλλά όχι υπερβολική. Δεν γίνεται να ζυγίζουμε όλοι 50 κιλά. Όταν καταλαγιάσει το νούμερο μέσα σου, ίσως βρεις τον τρόπο. Ο καθένας μας θέλει άλλους ρυθμούς. Πάντως, είναι κάτι που θα κάνεις μόνη σου, εντελώς μόνη σου, και δώρο για τον εαυτό σου και μόνο.

Για το θέμα τον διακοπών: δεν είναι υποχρεωτικό να θέλεις να κάνεις διακοπές. Οι διακοπές είναι μία περίοδος στρες. Βγαίνεις από τη ρουτίνα σου, αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς σε άλλο περιβάλλον με άλλους ανθρώπους, πως να το κάνουμε, μπορεί να περάσεις και χάλια. Μπορείς κάλλιστα να κάτσεις στ' αυγά σου και να βλέπεις dvd όλη μέρα και να τα περνάς ωραία. Μη δικαιολογείσαι γι' αυτό. Αν σκεφτείς πόσες φιλίες χαλάνε και πόσα ζευγάρια χωρίζουν στις διακοπές, μάλλον δοκιμασία είναι παρά διασκέδαση. Κάνε ό,τι σου είναι πιο εύκολο και χωρίς να καταπιέζεσαι. Μια φορά το χρόνο βρίσκεται η ευκαιρία!

______________

6.

-Το πούρο το καπνίζουν με το δαχτυλίδι του έτσι ώστε να βλέπουμε όλοι την μάρκα του και πόσο κοστίζει ή είναι μέγα γυφτιά? 

-Το πούρο καλύτερα να μην το καπνίζουμε εκτός αν είμαστε μόνοι μας σε έρημη παραλία, χωράφι, δάσος. Στην περίπτωση που είμαστε καλεσμένοι στου Λόρδου Ντάρσυ το Σαββατοκύριακο για κυνήγι αλεπούς, καπνίζουμε πούρο στην αίθουσα καπνίσματος μόνο εφόσον μας το προσφέρει ο οικοδεσπότης.

______________

7.

-Γεια ΑΜΠΑ? Μια ερώτηση: Αν σου την πέσει κάποιος που δεν γουστάρεις, αλλά δεν υπάρχει και τίποτα άλλο στο ορίζοντα, τι κάνεις? Λες ναι για να περνάει η ώρα και να μην φέρεις δυστυχία ή λες όχι για να περιμένεις άλλο "λεωφορείο"?(ρωτάω επειδή από πάνω λέει "απορίες αισθηματικής φύσεως").Με αγάπη.  

-Θεωρώ τεράστιο λάθος να κάθεσαι με κάποιον που δε γουστάρεις. Όλες οι επαφές, ακόμα και οι πιο ασήμαντες, μας επηρεάζουν θέλουμε δε θέλουμε. Το να βάλεις κάποιον στη ζωή σου έστω και ξώφαλτσα, πόσο μάλλον στο κρεβάτι σου, απαιτεί ενέργεια και επίσης προκαλεί απώλεια ενέργειας. Η ενέργεια που έχουμε δεν είναι άπειρη-φτάνει δε φτάνει για να βρεις κάποιον της προκοπής, μετά από δοκιμές. Οπότε, μην κάνεις δοκιμές που εξαντλούν γιατί όταν συναντήσεις τον καλό μπορεί να μην έχεις πια κουράγιο. Αν βαριέσαι, ρώτα τους φίλους σου τι κάνουν και ποιοι είναι οι φόβοι τους. Είναι καλύτερο να συνδεθείς με τους φίλους σου από το να χάνεις χρόνο με ανθρώπους που δε γουστάρεις καν.

______________

8.

-Περιμένοντας στον γιατρό να με δει για να μού πει, εάν θα έπρεπε να συνεχίσω την θεραπεία ή όχι, και αφού είχα διαβάσει αρκετά κεφάλαια από το βιβλίο, που κουβαλούσα μαζί μου, άρχισα να παίζω με το κινητό μου και συγκεκριμένα με το ενσωματωμένο ημερολόγιό του. Το δάχτυλό μου είχε "κολλήσει" και προχωρούσε τους μήνες και τα χρόνια. Δεν κατάφερα να φτάσω το ημερολόγιο στο τέρμα του, αλλά σε κάθε περίπτωση το έφτασα γύρω στο 2500 κάτι. Πέρα από την μελαγχολία που με έπιασε για το περαστικό της ανθρώπινης ζωής, για τα τόσα πράγματα, που δεν θα ζήσει κανείς άνθρωπος ποτέ, αναρωτιόμουν, ποιό το νόημα να πηγαίνει η ατζέντα τόσο μακριά. Δεν θα μπορούσε η όποια μνήμη καταλαμβάνει το υπερμελλοντικό ημερολόγιο να αφιερώνεται κάπου αλλού;

-Ο λόγος που βάλανε τόσο τεράστιο ημερολόγιο είναι ότι η εταιρία έχωσε ό,τι εύκολο υπήρχε για να γεμίσει megabytes ώστε να μην αναγκαστεί να κάνει και κάτι χρήσιμο, όπως να βρει τρόπο ώστε το τηλέφωνο να πιάνει σήμα, ή να στέλνει MMS παντού. Όμως αυτό που έγραψες θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο διήγημα, δεν φανταζόμουν ότι φτάνουν μέχρι εκεί οι ατζέντες. Τις προάλλες διάβαζα μια στήλη ανάλογη με αυτήν εδώ όπου κάποιος αράδιαζε τα προβλήματά του και ζητούσε από τους άλλους "προοπτική". Και κάποιος του απάντησε :"Μέχρι το 2080 όλοι όσοι ξέρεις θα είναι νεκροί. Αυτή είναι η προοπτική."

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
απαντάς τόσο ωραία στις περισσότερες ερωτήσεις αυτού του "γύρου".αυτό για τις διακοπές, ΠΟΣΟ σωστό και μακάρι να το πίστευαν ή να το γνώριζαν όλοι.και αυτό με την προοπτική τέλειο. και αυτό με τα κιλά σωστότατο. και αυτό με τους γκόμενους που δεν μας ταιριάζουν, αλλά περνάμε την ώρα μας.