ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

To συγκλονιστικό κείμενο-εξομολόγηση της Μαρίας Δεναξά

To συγκλονιστικό κείμενο-εξομολόγηση της Μαρίας Δεναξά Facebook Twitter
20

Το κείμενο αναδημοσιεύεται με την άδεια της Μ. Δεναξά

Οι κόκκινες γραμμές έγιναν φιογκάκια;

Οταν κάποιος αφήνει πίσω του τις Βρυξέλλες δεν θέλει και πολύ να πάθει παράκρουση. Κουβαλά μαζί του την αγωνία, την ένταση, τα τελεσίγραφα, τις αλήθειες, τα ψέματα, τις κατευθυνόμενες διαρροές, τους εκβιασμούς, την προσμονή, την απογοήτευση, την κόπωση, την ελπίδα αλλά και τα αποκαλυπτήρια του πραγματικού προσώπου-περιεχομένου ανθρώπων που απο την αρχή είχε θέσει σε καραντίνα.

Στα λίγα λεπτά ηρεμίας που ανελέητα ο χρόνος ροκανίζει μιας και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και καταιγιστικές, επιχειρώ να δω με ψυχραιμία και ηρεμία την πραγματική ανάλυση των γεγονότων ώστε να πάω παρακάτω. Στις Βρυξέλλες αποστολή μου είναι να μιλάω με ευρωπαίους αξιωματούχους και ξένους συναδέλφους. Μέσα από σύντομες κουβέντες και συζητήσεις καταλαβαίνεις που θέλουν να σε πάνε οι αξιωματούχοι κυρίως. Είναι σαν να ακούς κασέτα προπαγάνδας να παίζει σε επανάληψη μέχρι η πλύση εγκεφάλου να έχει αποτέλεσμα.

Την Τρίτη λοιπόν το βράδυ 7 Ιουλίου, μετά το πέρας «συμμόρφωσης» του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Ολάντ, τον αδύναμο, αλλά χρήσιμο όπως αποδείχθηκε Σάντσο Πάντζα της Μέρκελ, η αυλαία έπεσε με στρατιές παρατρεχάμενων κοινοτικών αξιωματούχων που έσπευσαν να «ενημερώσουν» τους δημοσιογράφους για την επερχόμενη βιβλική καταστροφή.

Ο άμαχος Τσίπρας λοιπόν είχε καταφέρει να ξυπνήσει, αλλά και θα μπορούσε να παίξει εκβιαστικά με τους φόβους των ισχυρών, όπως έκαναν κι οι ίδιοι μαζί μας, χρόνια τώρα. Θα μπορούσε να παίξει, όχι μόνο με την γεωπολιτική αστάθεια αλλά και με πολλούς άλλους λόγους

Για έτοιμο οδικό χάρτη χρεοκοπίας της χώρας μας, μίλησε η εκπρόσωπος υποτιθέμενου «φίλου» της Ελλάδας, ενώ συνεργάτιδα γνωστού Ευρωπαίου Επιτρόπου με ενημέρωσε για την πανέτοιμη ανθρωπιστική αποστολή, με φάρμακα και γάλα που θα μπορούσε να αναχωρήσει την Δευτέρα το πρωί με προορισμό πολλές Ελληνικές πόλεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει κι άλλες ιστορίες για ανυποψίαστους αγρίους.


Ο γνωστός Αρμαγεδδών μπροστά στις περιγραφές φάνταζε παραμύθι.

Δεν ίδρωσε το αυτί μου. Καταλάβαινα ότι εκείνοι αγωνιούσαν και φοβόντουσαν περισσότερο από μένα. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από το γεγονός, ότι είχαν κάνει το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος χαλάκι για να σκουπίζουν τα πόδια τους. Η συμπεριφορά τους καθ' όλη την διάρκεια της κρίσιμης ημέρας ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ το δημοψήφισμα, σαν να μην το είχαν ακούσει ποτέ. Η γραμμή που είχαν πάρει ήταν τέτοια. Σε χαμηλόφωνες εκμυστηρεύσεις τους, η ανησυχία για την Ελληνική στάση ήταν αξιοπρόσεκτη. Κυρίως καταλάβαινες ότι είχαν μπει κι αυτοί σε αχαρτογράφητα ύδατα όταν τους ξέφευγε αναφορά (κι αυτό έγινε περισσότερες από 4 φορές σε διάστημα λίγων ωρών) για την γεωπολιτική στάση της Ελλάδας, απευχόμενοι μια γεωπολιτική αστάθεια.

Από την μια σου κουνούσαν το σκιάχτρο του «Grexit» με το «Take it or Armageddon, or Humanitarian Crisis» etc κι από την άλλη ήταν ξεκάθαρο πως αν συνέβαινε δεν θα ήξεραν πως να το διαχειριστούν, παρά τις αντίθετες δηλώσεις. Στους περισσότερους που υπέβαλλα την ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση «Grexit», η απάντηση που πήρα ήταν «ειλικρινά δεν έχουμε ιδέα» την οποία συνόδευαν από νευρική κίνηση ανύψωσης των ώμων.

Ο άμαχος Τσίπρας λοιπόν είχε καταφέρει να ξυπνήσει, αλλά και θα μπορούσε να παίξει εκβιαστικά με τους φόβους των ισχυρών, όπως έκαναν κι οι ίδιοι μαζί μας, χρόνια τώρα. Θα μπορούσε να παίξει, όχι μόνο με την γεωπολιτική αστάθεια αλλά και με πολλούς άλλους λόγους που μερικούς σας αναφέρω παρακάτω:


- Η Κινεζική φούσκα είναι έτοιμη να εκραγεί. Παράλληλα με ένα Grexit το μείγμα θα ήταν εκρηκτικό εντός κι εκτός ΕΖ, δηλαδή παγκοσμίως.


- Το ήδη ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό ρεύμα από την Ανατολή, δια μέσου της Ελλάδας σε συνδυασμό με τα σχέδια των τζιχαντιστών και την τρομοκρατία, αργά ή γρήγορα θα προκαλούσαν πανικό στην Ευρώπη.


- Η κλονισμένη πολιτική αξιοπιστία του Ολάντ θα δέχονταν πλήγμα και θα στιγμάτιζε ανεξίτηλα όχι μόνο την δικιά του θητεία, αλλά και την αψεγάδιαστη σιδηρά κυρία Μέρκελ η οποία δεν επιθυμεί η Ελλάδα να ξεψυχήσει στα χέρια της. Παγκοσμίως δε, θα φαίνονταν ξεκάθαρα ότι η Μέρκελ είναι μαριονέτα του Σόιμπλε, ενός τύπου που πολλοί σήμερα αναρωτιούνται αν έχει «ξεφύγει».


- Όλο αυτό το διάστημα, και κυρίως από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, η Ελβετία για να στηρίξει την ισοτιμία, αλλά και το «σύστημα» για να κρατήσει σταθερό το ευρώ, έχουν ρίξει με το τσουβαλι ζεστό χρήμα στις αγορές. Για πόσο ακόμη θα μπορέσουν να συνεχίσουν να το κάνουν;


- Η Ε.Ε. που η δημοκρατικότητα της πλέον αμφισβητείται ανοιχτά, θα δεχονταν ένα ακόμα ανεπανόρθωτο πλήγμα. Αν σήμερα οι Ευρωπαίοι παραμιλούν και ενδιαφέρονται για τους Έλληνες συνταξιούχους στις ουρές των ΑΤΜ, την Δευτέρα σε ποιον θα άρεσε το πρόσωπο μιας ταπεινωμένης Ευρώπης που περιμένει στα συσσίτια τα οποία η ίδια δημιούργησε με τις αντικοινωνικές πολιτικές της ;

Όμως τίποτα δεν φαίνεται να εκτιμήθηκε και να αξιολογήθηκε σωστά. Γυρίζοντας πίσω διακρίνεις πως ο βασιλιάς εκτός από άπειρος και πέρα από τις καλές προθέσεις ήταν μάλλον γυμνός και απροετοίμαστος, ενώ γνώριζε ότι θα καλούνταν να κυβερνήσει πολύ πριν από τον Γενάρη. Σχέδιο Β, σαν να μην υπήρξε ποτέ. Το δημοψήφισμα που στήθηκε στο πόδι, υποτίθεται ότι έγινε για να ενισχύσει διαπραγματευτικά τον Αλέξη Τσίπρα. Όμως η δημιουργική ασάφεια του ερωτήματος απέδωσε πολλαπλές ερμηνείες στο «ΟΧΙ» που επικράτησε και ψήφισε το 62% των ψηφοφόρων. Ερμηνείες τις οποίες φέρεται απο πολιτικούς αναλυτές να εκμεταλλεύτηκε ο πρωθυπουργός, για να σηκώσει λευκή σημαία στους δανειστές μπροστά στα αδιέξοδα που υψώθηκαν μπροστά του, απόρροια σπασμωδικών κινήσεων, ειδικά το τελευταίο διάστημα αλλά και εξαιτίας ίσως, αναποτελεσματικού κυβερνητικού επιτελείου.

Όσο για το σχέδιο Α; Πολλοί το χαρακτηρίζουν σαν ένα τρελό φορτηγό, που διαφήμιζε επί έξι ολόκληρους μήνες ανά την Ευρώπη, « κόκκινες γραμμές » οι οποίες έγιναν « φιογκάκια » σε ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο στερεί την πολυπόθητη ελπίδα και αξιοπρέπεια. Οτι δηλαδή πουλούσε μέχρι και την Τετάρτη 08/07 ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Το δυσβάσταχτο μνημόνιο των 60 δισ που εκτός απροόπτου, καταφθάνει, φαντάζει ακόμα πιο ταπεινωτικό για τον δοκιμαζόμενο λαό. Αφήνει την αίσθηση ότι το δημοψήφισμα έγινε για να τον τυλίξει καλύτερα σε άλλη μια στρώση δυσβάσταχτης λιτότητας που για πρώτη φορά θα φέρει – αν τελικά δεν υπάρξει νέα ανατροπή - την υπογραφή της αριστεράς και θα κατατάσσει τον Αλέξη Τσίπρα, στην ίδια κερκίδα με εκείνους που ασκούσαν εξουσία πριν από τον Γενάρη.

Μπροστά λοιπόν στην δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας του κόσμου, που αισθάνεται προδομένος η κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική παίζει με τις λέξεις. Κάτι ανάλογο έγινε και στο δημοψήφισμα. Προσπαθεί να πουλήσει στους ιθαγενείς καθρεφτάκια με μια πρόταση συμφωνίας που σκοπίμως δεν αποκαλεί μνημόνιο για να μην τους τρομάξει. Σύμφωνα με διάφορες συγκρίσεις, η πρόταση-μνημόνιο, είναι ίδια κατά 75% με την πρόταση Γιουνκέρ την οποία απέρριψε η Ελληνική κυβέρνηση πριν από το δημοψήφισμα. Την ίδια ώρα, το λες και κοροϊδία που οι λέξεις επαναδιαπραγμάτευση, αναδιάρθρωση ή κούρεμα του χρέους απουσιάζουν από την πρόταση που στάλθηκε στους δανειστές ενώ υπάρχει μόνο στο κείμενο με τα υφεσιακά μέτρα που δόθηκε στους Έλληνες βουλευτές.

Για να διασκεδάσει το κύμα της αποδοκιμαστικής οργής που φουντώνει στην κοινωνία η κυβέρνηση αντί για άρτο υπόσχεται τωρα θεάματα, με την πάταξη της διαφθοράς (το έχουμε ξανακούσει κι από άλλους) και με την απόπειρα (και καλά) αναδιανομής των βαρών όπου παρακάτω θα πάρετε μια μικρή-πικρή γεύση:

- Στον συντελεστή 23% ανεβαίνει η εστίαση (Δεν το λες ανακατανομή των βαρών, ούτε και το 23% σε μεταφορές, εισιτήρια κλπ)


- Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης


- Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ το 2015 και το 2016 και αναπροσαρμογή του σε περίπτωση αλλαγής των αντικειμενικών αξιών
- Αύξηση των εισφορών υγείας για κύριες και επικουρικές συντάξεις από 4% στο 6%


- Κόβεται άμεσα το ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων με τα υψηλότερα εισοδήματα (ας μη ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους)


- Προκαταβολή φόρου 100% από τις επιχειρήσεις με σταδιακή εφαρμογή και στους ιδιώτες ελεύθερους επαγγελματίες έως το 2017 + αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 28% από 26% (Αντίο ανάπτυξη! Αναρωτιέμαι ποιος τρελός θα ανοίξει επιχείρηση με τόσο άγρια φορολόγηση και ποιος θα κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα)


- Υιοθέτηση: τροπολογιών στο πτωχευτικό κώδικα για εταιρείες και νοικοκυριά, που θα καλύπτουν όλους του οφειλέτες (Θα πάει σύννεφο η κατάσχεση κι ας βγουν να ισχυριστούν το αντίθετο)


- Μείωση του πλαφόν των 1.500 ευρώ στην προστασία από κατασχέσεις, υπό την προϋπόθεση της διασφάλισης λογικών συνθηκών διαβίωσης

Απο την μια το τριτο μνημόνιο κι απο την άλλη, ο παραλογισμός πράξεων που δυσκολεύομαι ακόμη κι αυτή την ώρα να κατανοήσω, καθώς λείπουν κομμάτια απο το παζλ της λογικής συνέχειας. Αν όλο αυτό που ζούμε τα τελευταία 24ωρα, δεν είναι άλλη μια απρόβλεπτη παρτίδα σε ένα άτακτο «game of chicken», τότε θα αρκεστώ για την ώρα, να επαναλάβω αυτό που έγραψα κάποια στιγμή στο Twitter "Η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών, χάνει όμως των Ελλήνων και σε λίγο θα τα χάσει όλα"!

Facebook Maria Denaxa

20

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεναριογράφος κατηγορεί τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και το Netflix ότι του έκλεψαν σενάριο ταινίας

TV & Media / Σεναριογράφος κατηγορεί τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και το Netflix ότι του έκλεψαν σενάριο ταινίας

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του NBA κατηγορείται από τον σεναριογράφο Ρομπ Γκράμποου ότι, μαζί με την εταιρεία παραγωγής του, SpringHill Company, έκλεψε το σενάριό του για την αθλητική ταινία Rez Ball, η οποία κυκλοφόρησε στο Netflix τον Σεπτέμβριο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Δεν ξέρω πότε θα γίνει, αλλά η ΕΕ δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ να υφίσταται. Αυτή η πολιτική στερείται λογικής. Αρνούμαι ωστόσο να πιστέψω σε παιχνίδια εξουσίας και εκδίκησης και σαδισμού προς την Ελλαδίτσα από τα τέρατα τους ξένους κλπ...Προσωπικά νομίζω ότι έχουμε πόλεμο. Οικονομικό, ιδεολογικό, πολιτισμικό και δε συμμαζεύεται.Και είναι κρίμα για την "αριστερά" αυτό το ατέλειωτο ξεφτιλίκι και η πλήρης ανικανότητα.Θλίψη. Πραγματικά....
Τα επιχειρήματα της κας Δεναξά είναι μία περίληψη των επιχειρημάτων των υπέρμαχων του "ΟΧΙ" και τα έχουμε ακούσει πολλές φορές, πολλές ημέρες πριν το δημοψήφισμα. Αν και ΔΕΝ ψήφισα Συ.Ριζ.Α στις εκλογές, πιστεύω ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει περισσότερα από την κα Δεναξά και με αυτή τη γνώση κατάφερε ότι μπορούσε καλύτερα. Από την άλλη η έξοδος του ΔΝΤ και η αντικατάστασή του από το ESM αποτελεί ξεκάθαρα μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης. Οικονομικά ελαφρύνει πολύ τη χώρα μας και πολιτικά πετάει έξω όλους τους ξένους προς την Ε.Ε. παράγοντες (ο νοών νοείτο). Επίσης, βάζει στο τραπέζι (έστω και ανεπίσημα) την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας. Συγγνώμη προς την κα Δεναξά και όσους υπέρμαχους του "ΟΧΙ" δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους αλλά οι διαπραγματεύσεις έτσι γίνονται κι έτσι καταλήγουν. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Σήμερα (11/7/2015) θα κερδίσουμε και κάτι εκτός από το να χάνουμε συνεχώς κάτι που θα συνέβαινε άμεσα αν ερχόμασταν σε ρήξη με την Ε.Ε. Διαφωνώ λοιπόν τελείως με την άποψη της κας Δεναξά, αν και σέβομαι τις προθέσεις της, και χαίρομαι που ο κος Τσίπρας παίρνει τα πράγματα πιο διπλωματικά.
Εξαιρετικό κείμενο. Η κυρία Δεναξά είναι από τις καλύτερες δημοσιογράφους του MEGA και τα κείμενα που ανεβάζει στο διαδίκτυο είναι πάρα πολύ καλά, όπως και τα ρεπορτάζ της.
Μου άρεσε πολύ το κείμενο της Δεναξά. Μου μετέδωσε οτι έχει πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον για την πρόοδο της χώρας. Φαίνεται η πίεση που έζησε το τελευταίο διάστημα και συγχαρητήρια που μπορεί και το διαχειρίζεται.Μπορώ να συμφωνήσω για την Κίνα, την Ελβετία και Μέρκελ-Ολάντ, όμως ειλικρινά δε μπορώ να χωνέψω με τίποτα το επιχείρημα της γεωπολιτικής αστάθειας, το ISIS και τους μετανάστες. Ευτυχώς για εμάς, δεν έχουμε ζήσει τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μας και είναι κάτι που δε θα ήθελα να ζήσω. Η Γαλλία και η Ισπανία έχουν ζήσει το σενάριο και εμείς λέμε ελάτε, περάστε αλλά μη μας αγγίξετε; Ούτε θα ευχόμουν να υπάρξει επίθεση σε άλλο λαό. Όχι δεν είναι δεκτός τέτοιος "πανικός". Δε θυμάμαι πολιτικό τρομοκρατικό χτύπημα απο εξτρεμιστές μουσουλμάνους (που επίσης απεύχομαι), θυμάμαι να πεθαίνει απλός κόσμος. Άρα τέτοια επιχειρήματα δε συμφέρουν ούτε το κράτος, ούτε τους πολίτες.
Ναι, μονομερώς κόψε το κεφάλι σου ελπίζοντας να πιτσιλίσει το αίμα σου το πουκάμισο του άλλου και έτσι να στείλεις το παλιομασκαρά στο καθαριστήριο. Έτσι για να μάθει ο αλιτήριος! Φυσικά μιλάμε για το κεφάλια των άλλων, όχι το δικό σας που είτε βρίσκεται εις Παρισίους, είτε βρίσκεται εν Αθήναις εχει και τις τσέπες και τις γνωριμίες να μείνει αλώβητο.
Ναι εστω και αυτη που στηριζε τοσο καιρο το χρηματηστηριο για να μην πεσει το ευρω ηταν η Ελβετια που μου ακουγεται λογικο σεναριο..γιατι η Κινα κλυδωνιστηκε εξαιτιας της Ελλαδας και η Ευρωπη καθολου; Πως γινεται αυτο;την στιγμη που εχουμε να κανουμε με ατομα που ειναι εταιροι μας και ειναι στην ιδια οικογενεια , γειτονες, με την Ιταλια και την Γαλλια ειμαστε διπλα. Μας συμφερει να παμε το πραγμα στα ακρα και να τσακωθουμε τοσο πολυ ; Μονο και μονο για να μην κανουμε καμια υποχωρηση; Ποσα χρονια μετα θα το βρισκουμε μπροστα μας; Εδω η Ρωσια δεν τολμα να τσακωθει με την Ευρωπη. Θα παει η Ελλαδιτσα να σκοτωθει μαζι τους; Οχι πολυ καλη λογικα μακροπροθεσμα..επομενως ας λειτουργησουμε σε συμβιβαστικο κλιμα και ας αφησουμε τα κουμπουρια για αλλη φορα..
H Kινα δεν κλυδωνιστηκε εξαιτιας της Ελλαδας.Ειναι αλλη κριση (χρηματιστηριακη φουσκα) σε εξελιξη, η οποια σε συνδυασμο με ενα Grexit θα δημιουργουσε προβλημα σε ΗΠΑ και Ε.Ε.
Στο θέμα Ελβετίας δεν υπάρχει "Έστω". Η Ελβετία είχε σταθερή και κλειδωμένη ισοτιμία σε σχέση με το ευρώ, εξυπηρετώντας το δικό της όφελος για πιο φτηνές εξαγωγές των προϊόντων της. Η Δεναξά δε λέει οτι η Κίνα έχει πρόβλημα λόγω Ελλάδας. Η κίνα έχει τα δικά της θέματα, μπορείς να ψάξεις στο ϊντερνετ να δεις τι συμβαίνει και αν δε κάνω λάθος είχε γράψει και η λιφο ένα άρθρο. Νομίζω οτι αυτό που λέει είναι οτι στην παγκόσμια οικονομία έχεις 2 άγνωστες παράμετρους που δε ξέρεις που θα σε οδηγήσουν.Κανείς δε παρίνει τα κουμπούρια, όμως πραγματικά κάποια απο τα μέτρα είναι πολύ άδικα και δεν ευνοούν την ανάπτυξη που τόσο θέλουμε. Χρειαζόμαστε εισροή ξένου χρήματος και αυτό δεν θα έρθει αν δεν υπάρχουν οι συνθήκες.
Η Κίνα έχει προβλήματα τώρα με κάποιες μετοχές, αλλά αυτό είχε να κάνει με μια εσωτερική "φούσκα" που φαίνεται να έχει συγκρατηθεί. Αλλά είναι ακόμα αρκετά κλειστή οικονομία που στηρίζεται στις εξαγωγές και όχι απαραίτητα πολυτελών προϊόντων. Το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα ήταν η αποχώρηση και άλλων μελών. Γενικά, το πρόβλημα είναι ότι σέρνουμε το θέμα της Ελλάδας που δεν αφήνει ολόκληρη την ευρωζώνη να βγει από τη λογική της κρίσης και να προχωρήσει παρακάτω και ουσιαστικά, αλλά και σε επίπεδο αφήγησης.
Η Κινα εχει προβλημα εδω και καιρο νομιζω , αυτο ειναι γνωστο. Αυτο που εχει υποστηριχτει απο πολλους ειναι οτι πιεσε και η εκρυθμη κατασταση της Ευρωζωνης λογω Ελλαδας και αλλο την Κινα. Και μαλιστα εχουν δηλωσει πολλες φορες οτι ενδιαφερονται για την ομαλη λυση του θεματος της Ελλαδος γιατι τους επηρεαζει.
Συμφωνώ ότι έχει διάφορα προβλήματα εδώ και καιρό, τα οποία είναι αναμενόμενα επακόλουθα της ταχείας ανάπτυξης και του υβριδικού μοντέλου διακυβέρνησης (καπιταλισμός με αυταρχικά χαρακτηριστικά και εκτενή έλεγχο από το κράτος). Η ΕΕ συνολικά είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας Κινέζικων προϊόντων παγκοσμίως. Ωστόσο, η Κίνα έχει και συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα. Το λιμάνι του Πειραιά παίζει μεγάλο ρόλο στα σχέδια της Κίνας για ανάπτυξη των εξαγωγών της και η σταθερότητα της χώρας της είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί να κάνει προβλέψιμες επενδύσεις. Μην ξεχνάμε ότι μία από τις πρώτες κινήσεις του Τσίπρας ήταν να καθησυχάσει τους Κινέζους ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού θα συνεχιστεί.
Εγώ συμφωνώ ότι η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο Β. Αλλά με το να πήγαινε και πραγματικά να τα έκανε Π@@@@Α όλα θα ήταν καλύτερη λύση; Την επόμενη μέρα πάλι με αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να μιλήσουμε. Και να θεωρείτε "κακή" την Ευρώπη, πηγαίντε μια βόλτα από τη Ρωσία.
Συγνώμη αλλά η Ρωσία επαναλαμβάνει συνέχεια ότι ούτε της ζτήθηκε, ούτε έχει εξετάσει ενδεχόμενη βοήθεια προς τους 'Ελληνες.'Ο,τι παιχνίδια και να παίζονται, έχω την εντύπωση ότι όντως δεν πρόκειται να μας βοηθήσει (όπως άλλωστε δε βοήθησε και τη Κύπρο).
Η λογική της μαντάμ (μιας και ενδιαιτεί εν Παρισίοις) είναι η "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων". α) Της είπε κανένας ότι θέλουμε να πεθάνουμε? β) Την διαβεβαιώ ότι οι μόνοι που θα πέθαιναν είμασταν εμείς, οι άλλοι θα τραυματίζονταν αλλά ουτε καν βαριά. γ) Οταν ο Λιου σε λέει ότι εκτός από οικονομικές συνέπειες θα έχεις και εθνικές , συνηδειτοποιεί η κυρία εν Παρισίοις ότι αυτό σημαίνει ότι σε προειδοποιεί για εθνικό ακρωτηριασμό?
Συνέχεια: γιατί το πράμα δεν έχει τελειώσει, δεν ξεμπερδεύεις εύκολα με δαύτους, τους ευρωπαίους εννοώ. Τους δίνεις το 80% από αυτό που σου ζητάνε, και μετά θέλουν 120%. Δεν είμαι σύριζα δεν ψήφισα όχι, αλλά με αφορά άμεσα όπως και όλους μας. Ας βοηθήσουμε τον άμαθο πρωθυπουργό μου μας έλαχε με πιθανά σενάρια. το grexit δεν παίζει, εξάλλου έχει πολυαναλυθεί.