«Ναι» από τη φινλανδική Βουλή στη συμφωνία

«Ναι» από τη φινλανδική Βουλή στη συμφωνία Facebook Twitter
EPA/STEPHANIE LECOCQ
1

H φινλανδική Βουλή έδωσε την έγκρισή της στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για την έναρξη διαπραγματεύσεων ενός τρίτου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESΜ) στην Ελλάδα.

Η Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού Κοινοβουλίου συμφώνησε επίσης και για τις συζητήσεις ενός δανείου - γέφυρα. Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα το Bloomberg μετέδωσε πως το Eurogroup αποφάσισε επί της αρχής για το δάνειο αυτό, ύψους 7 δισ. ευρώ, ενώ οι ανακοινώσεις αναμένονται αύριο.

Επίσης, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε ότι η Φινλανδία δεν θα δεχθεί κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά είναι ανοιχτή σε άλλες επιλογές, σύμφωνα με τη Guardian. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ανησυχεί για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε χθες το βράδυ ότι δεν πιστεύει στα μέτρα.

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία κράτησε σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις καθώς στον κυβερνητικό συνασπισμό συμμετέχουν οι ακροδεξιοί Αληθινοί Φινλανδοί που ζητούσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχαν δώσει εντολή στον πρωθυπουργό τους να επιμείνει στις διαπραγματεύσεις σε ένα Grexit.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

Πολιτική / Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

«Αναλαμβάνετε σε καιρούς αβέβαιους, με πολλές εντάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, σε έναν κόσμο μεταβατικό και σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων» είπε η Κ. Σακελλαροπούλου στον Κ. Τασούλα
LIFO NEWSROOM
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια