53χρονη έπαιρνε από το 2007 δύο συντάξεις και επίδομα της νεκρής μητέρας της

53χρονη έπαιρνε από το 2007 δύο συντάξεις και επίδομα της νεκρής μητέρας της Facebook Twitter
11

 

Επι οκτώ χρόνια, μια 53χρονη, έπαιρνε παράνομα από το ΙΚΑ δύο συντάξεις και επίδομα της μητέρας της που έχει πεθάνει, με την χρήση πλαστών πληρεξούσιων, σύμφωνα με δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος της η Οικονομική Αστυνομία.

Η 53χρονη κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης κατ' εξακολούθηση, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και νόθευση κατ' εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, η 53χρονη από τον Ιούλιο του 2007 και μέχρι τον Μάιο του 2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας της, με αποτέλεσμα να λαμβάνει παράνομα από το ΙΚΑ τις συντάξεις γήρατος και χηρείας, καθώς και το επίδομα αναπηρίας.

Η ζημία που προκλήθηκε στο ΙΚΑ εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 140.000 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, η 53χρονη, κατά τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων τα έτη 2011 και 2013, κατέθεσε στο Ι.Κ.Α. δυο πληρεξούσια, που συντάχθηκαν μετά το θάνατο της μητέρας της και με τα οποία οριζόταν η ίδια ως πληρεξούσια για την είσπραξη των συντάξεων και των επιδομάτων.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάουσα: Πέθανε νεογέννητο βρέφος εννέα ημερών

Ελλάδα / Νάουσα: Πέθανε νεογέννητο βρέφος εννέα ημερών

Η υπόθεση παρακολουθείται στενά, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση και η νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει, αναμένεται να δώσει κρίσιμες απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος του νεογνού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ένα υπέροχο κράτος, όπου καμιά υπηρεσία δεν μιλάει με την άλλη. Είναι τόσο δύσκολο για το ληξιαρχειο να ειδοποιεί τα ταμία σε περιπτώσεις θανάτου δικαιούχων;
Θυμάμαι που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δηλώσει περήφανη ότι πλέον σίγουρα δεν παίρνει κανείς παράνομα σύνταξη...φάνηκε πόσο διεξοδική ήταν η έρευνά τους...
Ένα θα σου πω: ήταν νεκρή από το 2007. Αυτοί δεν είχαν πει ότι πλέον θα ελέγχεται στο σύστημα αν είναι ζωντανός ο συνταξιούχος ειδικά στις περιπτώσεις που δε λαμβάνει ο ίδιος αυτοπροσώπως τη σύνταξη; Μετά από 8 χρόνια το έλεγξαν; Εδώ εσύ κατηγορείς τον ΣΥΡΙΖΑ στα σχόλιά σου για τα πάντα, τώρα δε σου φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση δηλαδή; Πως φαίνεστε όμως ρε παιδί μου...εντάξει συγγνώμη που στους θίξαμε.
Η αποσυνδεση μεταξυ υπηρεσιων του Δημοσιου ειναι απιστευτη, αλλα δεν δικαιολογει την απατη 140.000€. Ποσες αντιστοιχες περιπτωσεις υπαρχουν εκει εξω και ποσο διαφορετικη θα ηταν η ζωη ολων μας τελικα, αν υπηρχε κοινωνικη συνείδηση, αντι της τακτικη ο,τι αρπαξει ο κ#λος μας..
Και φαντάσου πόσοι τέτοιοι υπάρχουν. Κι όλα αυτά λόγω της απέραντης, αθάνατης και παντελώς ανοργάνωτης γραφειοκρατίας μας.Τώρα αυτήν ελπίζω να μην την βάλουν φυλακή, αλλά να της κατασχέσουν περιουσία αξίας 140.000 ευρώ καλύτερα.
Σύμφωνοι, αλλά όταν κάποιος πεθαίνει και τον θάβεις, πρέπει να ενημερώσεις το ληξιαρχείο. Η εφορία και το ΙΚΑ δεν θα έπρεπε να ενημερώνονται αυτόματα απο το ληξιαρχείο αντί να σου δίνουν την ευκαιρία να παρανομήσεις?