Φίλης: Αναγκαίες για την πολιτική σταθεροποίηση οι εκλογές

Φίλης: Αναγκαίες για την πολιτική σταθεροποίηση οι εκλογές Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

«Όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, οι εκλογές αναδεικνύονται σε συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης που είναι αναγκαία για την οικονομική ανάκαμψη», τονίζει σε συνέντευξή του στην Ημερησία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.


Αναφερόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν στήριξαν με την ψήφο τους στη Βουλή τις επιλογές της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης επισημαίνει ότι «εφηύραν την παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντα να στηρίζουν την κυβέρνηση δια της καταψηφίσεως των κρίσιμων επιλογών της» και ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος εάν διαφωνούσε με «την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του κόμματος σε τόσο σοβαρά ζητήματα» θα επέλεγε τον δρόμο της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα. Τάσσεται, ωστόσο, κατά των «βιαστικών κινήσεων» που όπως λέει «βαθαίνουν τις αποστάσεις και τις αποκρυσταλλώνουν οργανωτικά». Κλείνοντας την αναφορά του στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης εκφράζει την πεποίθηση ότι η «πορεία προς το έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβρη μπορεί να δώσει δυνατότητες για την πολιτική αλληλοκατανόηση και τη συνθετική έκφραση των διαφορετικών απόψεων».


Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει στη συνέντευξη ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα συμφωνημένα χρονικά όρια και εκτιμά ότι «αν συνεχιστεί το μέχρι στιγμής κλίμα στη διαπραγμάτευση, τότε η συμφωνία μπορεί να είναι έτοιμη και να έρθει στη Βουλή νωρίτερα».


Ερωτηθείς για τον κ. Βαρουφάκη σημειώνει ότι «στην πορεία της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση, με πρώτο τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, δεν απέφυγαν ορισμένα λάθη τακτικής αλλά και ύφους που μας ζημίωσαν, αλλά δεν ήταν αυτά που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα», ενώ χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό ως τον άνθρωπο «που κατάστησε παγκόσμιο γεγονός την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους».


Κλείνοντας, ο κ. Φίλης κάνει λόγο για «διαπιστωμένη θεσμική δυσαρμονία μεταξύ της κυβέρνησης και των τοποθετήσεων της προέδρου της Βουλής» η οποία όπως λέει «διευρύνεται με ευθύνη της κ. Κωνσταντοπούλου».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM
Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Πολιτική / Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Το debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνίες, αιχμές και την ατάκα του Απόστολου Γκλέτσου ότι «οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν μπαταρίες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ε,βέβαια. Αφού είμαστε και απρόθυμοι και ανίκανοι να περιμαζέψουμε τα στοιχειώδη στο σκορποχω...εεε...στο κόμμα, πετάμε το μπαλάκι στον λαό. Λες και οι εκλογές είναι στραγάλια να τις κάνουμε κάθε 8 μήνες. Και με μπόνους 50 εδρών βεβαίως-βεβαίως. Μην ακούω τώρα δεξιές τρολιές για απλή αναλογική. Α ρε, πόσο λίγοι αποδειχτήκατε...
Μακάρι να μας δινόταν η ευκαιρία να κάνουμε εκλογές συχνότερα.Για μένα είναι αδιανόητο το ότι θεωρείται αυτονόητο ότι κάποιος που ψήφισα πριν 4 χρόνια συνεχίζει να με εκφράζει ακόμα και τώρα.Όσο για το μπόνους,έντάξει.Έχω βαρεθεί όλα αυτά τα χρόνια να ακούω τα κόμματα να λέν ότι θα το καταργήσουν και μόλις πάρουν την εξουσία να σφυρίζουν αδιάφορα.
Συγννώμη, αλλά όσο συχνότερα γίνονται εκλογές τόσο περισσότερο αδυνατίζει η Δημοκρατία. Η άσκηση της εξουσίας είναι μία ευθύνη. Δεν γίνεται να την αποποιούμαστε κάθε τρεις και λίγο για την ελπίδα κάτι διαφορετικού. Ούτε μπορεί μια κυβέρνηση να παράξει έργο αν δεν την αφήσεις κάποια χρόνια να κυβερνήσει. Για να μη πω ότι όσο συχνότερα πάμε σε εκλογές, τόσο πιο επιρρεπής σε εκβιασμούς από το εκλογικό σώμα γίνεται. Ούτε για το οικονομικό. Εντελώς επιδερμική προσέγγιση. Σκέψου το λίγο. Καταλαβαίνω ότι είναι μια σκέψη με καλή πρόθεση, αλλά στην πραγματικότητα παράγει λιγότερη Δημοκρατία.