ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.8.2015 | 13:08

Σημαντικό

Σκεφτόμουν καιρό να κάνω αυτή την εξομολόγηση αλλά μετά έλεγα ότι όλο τέτοια ανεβάζουν και το ανέβαλα συνέχεια. Ξέρω ότι έχετε βαρεθεί να βλέπετε ανούσιες εξομολογήσεις 18 χρονων όμως αυτήν για μένα είναι πολύ σημαντική καθώς σχετίζεται με το μέλλον μου και θα ήθελα πραγματικά να δω τις απόψεις μεγαλύτερων.Λοιπών εδώ και καιρό με προβληματιζει ενα πράγμα να δώσω εξετάσεις ξανά του χρόνου ή να πάω σε Δημόσιο ΙΕΚ για μαγειρική όπως με παροτρύνουν οι γονείς μου.Η αλήθεια είναι οτι δεν μου αρέσει και πολύ εμένα το μόνο επάγγελμα που θα μου άρεσε να κάνω είναι η ψυχολογία η έστω η κοινωνιολογία όμως θέλουν πάρα πολά μόρια και εγώ δεν είμαι άριστη μαθήτρια και είναι σχεδόν απίθανο να τα πιάσω όμως απο την αλλη σκέφτομαι έχω εναν ολόκληρο χρόνο να διαβάσω είναι υπέρ αρκετός ίσως και να τα καταφέρω αν πεθάνω στο διάβασμα. Όμως τι θα ήταν καλύτερο να ακολουθησω το όνειρο μου ακόμη και αν μοιάζει άπιαστο η να πάω σε κάτι ποιό σίγουρο.Το θέμα είναι οτι δεν θέλω να κάνω κάτι που θα το μετανιωσω στην πορεία..
5
 
 
 
 
σχόλια
Βρισκόμαστε στην ίδια ακριβώς θέση. Κι εγώ 18, με όνειρο την Ιατρική, αλλά περνάω πολυτεχνείο. Δεν το σκέφτηκα καν, δεύτερη χρονιά με τα χίλια. Ένας χρόνος από τη ζωή σου δεν είναι τίποτα μπροστά σε 50 χρόνια μιζέριας γιατί θα κάνεις κάτι που δεν αγαπάς.
Βρε κουτό..μόνη σου απάντησες! Όπως προείπαν και άλλοι δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρη γι'αυτό που θες,καθώς αυτό αλλάζει μεγαλώνοντας. Αν όμως η διαίσθησή σου φωνάζει ψυχολογία,κοινωνιολογία ή οποιαδήποτε επιστήμη που ασχολείται με τον άνθρωπο,θα λεγα να την ακούσεις! Τι σημαίνει άριστη μαθήτρια τελοσπάντων; Όταν θέλουμε κάτι πολύ,τα εμπόδια τα ρίχνουμε και παλεύουμε. Σύμφωνοι,τα αρχαία ας πούμε είναι ένα μάθημα δύσκολο, όμως άμα τα αγαπήσεις,και προσπαθήσεις να τα κατανοήσεις,μπορεί και να τα λατρέψεις! Υπάρχει μία μαγική σύνδεση ανάμεσα στα αρχία και τα νέα ελληνικά. Θέλει μελέτη και πρόγραμμα,γιατί να μη τα καταφέρεις; Δε μιλάμε για φυσική,μαθηματικά,όπου χρειάζεται να χεις και το μικρόβιο. Στο χέρι σου είναι! Όσον αφορά το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης,ποιόν κοροϊδεύουμε τώρα; Τελευταία φωνάζω μ'ολη μου τη δύναμη,πως αυτή η οικονομική κρίση σ'ενα πράγμα μπορεί να μας απελευθερώσει,κι αυτό είναι το επάγγελμα που θα διαλέξουμε,καθώς ό,τι και να σπουδάσουμε,η αποκατάσταση θα είναι δύσκολη. Γιατί λοιπόν να μη σπουδάσουμε αυτό που θέλουμε;Πρίν μερικά χρόνια κι εγώ θα σου λεγα,πήγαινε στο ΙΕΚ και παράλληλα μελέτα για τις πανελλήνιες,αλλά τελικά αυτό θα δημιουργήσει σύγχυση,και δεν θα αφοσιωθείς σε τίποτε από τα δύο. Από προσωπική εμπειρία στο λέω. Κάνε αυτό που θες ματάκια μου,είσαι πολύ μικρή ακόμα για να μπείς σε κουτάκια. Ελπίζω ό,τι και να διαλέξεις οι γονείς σου να σε στηρίξουν ηθικά,είναι το σημαντικότερο για την ψυχολογία μας,οπότε και για την επιτυχία μας.Καλή επιτυχία σου εύχομαι σε ό,τι κι αν κάνεις!
να κυνηγήσεις αυτό που θέλεις να γίνεις πραγματικά εσύ και θα νιώθεις ωραία οταν θα κάνεις αυτή τη δουλειά.. ΙΕΚ μια εύκολη και βολική λύση..αν όντως θέλεις πραγματικά να περάσεις ψυχολογία η κοινωνιολογια προσπάθησε το και πίστεψε ότι μπορείς!
Η κοινωνιολογια δεν εχει υψηλη βαση (αν δε μιλας αποκλειστικα για αθηνα).Ασχετα απο το αποτελεσμα, αξιζει τουλαχιστον να προσπαθησεις για να πετυχεις αυτο που θες.
Scroll to top icon