Την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ο Δήμος και οι Δημότες της Θεσσαλονίκης

Την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ο Δήμος και οι Δημότες της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
14

Ο Δήμος και οι δημότες της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως θα κληθούν να πληρώσουν τα 17,9 εκατ. ευρώ, που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία στη διάρκεια της θητείας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, καθώς η διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών, με έγγραφό της, απέρριψε το αίτημα που είχε υποβληθεί από το δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο ζητούνταν τα ποσά της υπεξαίρεσης να μην επιβαρύνουν τον κεντρικό Δήμο.


Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, κατόπιν πρότασης του τότε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη" και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, το δημοτικό συμβούλιο καλούσε την κυβέρνηση να ανακληθούν οι ΚΥΑ "συμψηφισμού οφειλών του Δήμου προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία" και να αρθούν τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποία πρακρατούνταν πόροι.


Το αίτημα, που διαβιβάστηκε στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, απορρίπτει, με έγγραφό της, η διεύθυνση Οικονομικών του ΥΠΕΣ.


Ο κ. Μηταφίδης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της υπόθεσης, υπογραμμίζει πως "η κλοπή δεν είναι οφειλή" και απευθυνόμενος στους αρμόδιους υπουργούς ρωτάει "γιατί δεν προχωρούν σε θεσμική και δημοσιονομική αποκατάσταση της άδικης και παράνομης αυτής οικονομικής αφαίμαξης του Δήμου και των δημοτών της Θεσσαλονίκης;" και αν "έχουν διασφαλίσει τις απαιτήσεις του Δημοσίου από τους υπόλογους της υπεξαίρεσης".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Η αποφαση ειναι σωστη.Το χρεος ειναι του Δημου.Υπεξαιρεθηκαν χρηματα που επρεπε να αποδωσει ο Δημος σε ταμεια και εφορια.Αυτη τη στιγμη εξακολουθει να υπαρχει οφειλη προς την εφορια και τα ταμεια.Σωστα γινεται ο συμψηφισμος.Χρεος του Δημου ειναι να διεκδικησει τα κλεμμενα απο αυτους που τα εκλεψαν(δημευση περιουσιας κτλπ) και οχι να ζηταει αρση του συμψηφισμου.Δηλαδη τι ζητανε , οι δημοτες αλλων δημων, να πληρωσουν τα κλεμμενα του Παπαγεωργοπουλου;Βαρεθηκα να πληρωνω ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΑΘΗΝΑΙΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ.Βαρεθηκα να πληρωνω μετρο, προαστιακους, αστικα λεωφορεια, που ειναι 600 χιλιομετρα μακρυα μου...Μια φορα να πληρωσουν και αυτοι που τον διαλεξαν...
Τι νόμος είναι αυτός που θα πληρώσουν όλοι οι δημότες μια κατάχρηση από εκλεγμένους ή διορισμένους υπαλλήλους του δήμου; ΜΕ την ίδια λογική ας πάρουν τα λεφτά αναδρομικά από τους υπαλλήλους του δημαρχείου Θεσσαλονίκης!! Και στις δύο περιπτώσεις θα πληρώσουν κάποιοι που δεν φταίνε! Άλλωστε τα λεφτά ακόμη δεν τα βρήκαν και σίγουρα ο Παπαγεωργόπουλος δεν τα έχει!Αυτό μοιάζει περισσότερο με νόμο στυλ: -εσεις τον ψηφήσατε, εσείς θα τον πληρώσετε
Διαβασε πιο προσεκτικα το αρθρο.Ο Δημος χρωσταει στο κρατος και σε ταμεια.Γι αυτο γινεται συμψηφισμος.Ευθυνη του Δημου ειναι να διεκδικησει τα κλεμμενα απο τους κλεφτες και οχι απο το κρατος. Αμα κλεψω απο εσενα και δεν εχεις να πληρωσεις τους λογαριασμους σου, πρεπει να σου τα χαρισουν;Δεν πρεπει να με κυνηγησεις για να τα παρεις πισω;Γιατι να ισχυσει το αντιθετο για τον Δημο;
Αυτό που με στενοχωρεί είναι οτι ο Παπαγεωργόπουλος θα κυκλοφορει ελευθερος στους δρόμους της Θεσσαλονικης χωρίς να τον φτύνουν στο δρόμο, όπως θα του άξιζε.
Καλά να πάθουν για ποιο ακριβώς λόγο;Ψήφισαν έναν δήμαρχο ο οποίος καταχράστηκε 17 εκ. και τώρα καλούνται να το πληρώσουν αυτοί [...] .Ας βρουν έναν τρόπο να τα πάρουν από αυτόν και σε όποιον έχει μέχρι 95η συγγένεια.
Τον ψήφισαν ΤΡΕΙΣ Γ#@#@$@ΝΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!! ΤΡΕΙΣ!!!!Κάποια στιγμή η πόλη είχε βουήξει με τα όργια στον Δήμο....αλλά δεν γ@#@#@ όλοι βολεύονταν....κατάλαβες;;Ας τη φάνε τώρα και ας τον καμαρώσουν και λεύτερο με το Νόμο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν κάποιους που κλαίγονται τώρα που βυθίστηκε η οικονομία και έκλεισαν οι τράπεζες ενώ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.Καθόλου λύπηση. Μηδέν. Αδιαφορώ.
Εντάξει ρε skeletor,δεν είναι καινούργιο,αυτό ισχύει από αυτούς που διοικούν κράτος εώς αυτούς που διοικούν δημόσιες τουαλέτες,συχνά οι επιλογές στον Έλληνα είναι "ο λιγότερο μαλάκας" ή "λιγότερο απατωνας".Δεν διαφωνούμε πουθενά παρά στο "καλά να πάθουν",τελικά όλοι καλά να πάθουμε.
Με τη λογική αυτή κε skeletor καλά να πάθουν κι όλοι οι Έλληνες που αφήνουν τη Ντόρα με την οικογένειά της τόσα χρόνια να σπαταλούν και να καρπώνονται το δημόσιο χρήμα. Καλά να πάθουν κι όλοι οι Έλληνες, που τόσα χρόνια με τη δεξιά και την κεντροδεξιά έφτασαν εδώ που έφτασαν. Συγγνώμη, αλλά αυτή είναι ανησυχητική λογική. Οι αναγνώστες αυτού του ιστότοπου όσο πάει και μωραίνονται...
Η λογική σου είναι αψεγάδιαστη. Όντως καλά να πάθουν που τον ψήφιζαν συνεχώς, καλά να πάθουν που δεν πίστεψαν σε φήμες (άλλωστε είναι γνωστό ότι αν ακουστεί κάτι είναι πάντα 100% σωστό άρα έτσι να κρίνουμε όλοι), καλά να πάθουμε όλοι οι Έλληνες που ψηφίζαμε λαμόγια τόσες δεκαετίες (ακόμα κι αν αποκαλύφθηκε για τους περισσότερους τώρα) και καλά να πάθουμε που δεν είμαστε μέντιουμ να τα γνωρίζουμε όλα πριν συμβούν. Πάντως εκ των υστέρων όλοι γίνονται τα πιο σοφά άτομα δε μπορώ να πω. Το θέμα είναι όπως είπε κι ο celsius να τα πάρουν τα λεφτά από αυτόν και όσους συμμετείχαν σε αυτό (δε γίνεται να πιστεύετε κάποιοι ότι μόνος του το έκανε όλο αυτό) καθώς και από συγγενείς τους που δε μπορούν να δικαιολογήσουν τον απροσδόκητο πλουτισμό τους (αφού είναι γνωστό ότι εκεί καταλήγουν τα κλεμμένα για να κρυφτούν).