ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.8.2015 | 15:07

Ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα ετών 30.

Είμαι ομοφυλόφιλος. Έτσι γεννήθηκα και έτσι θυμάμαι τον εαυτό μου από παιδί, μεγαλώνοντας φυσιολογικά και ήρεμα, δίχως να έχουν υπάρξει περιστατικά βίας, βιασμού ή οποιαδήποτε άλλη ανοησία επικαλούνται κάποιοι ως "αίτιο" για την ομοφυλοφιλία. Ήδη από το δημοτικό θυμάμαι ότι κατά περιόδους μπορεί να μου άρεσε κάποιος συμμαθητής μου αλλά ουδέποτε κάποια συμμαθήτριά μου - τις έβλεπα και εξακολουθώ να βλέπω τις γυναίκες μόνο φιλικά. Παρόλο που μεγάλωσα σε μεγάλη πόλη, λόγω των παρωχημένων αντιλήψεων της ελληνικής κοινωνίας (που ευτυχώς αλλάζει τα τελευταία χρόνια!), έμαθα από μικρός να κρύβομαι λες και έκανα ή ήμουν κάτι κακό. Με τα χρόνια "ανοίχτηκα" σε φίλους που αντέδρασαν θετικά (με εξαίρεση μία περίπτωση η οποία το ανακοίνωσε κοροϊδευτικά στο μισό Πανεπιστήμιο). Πρόσφατα μίλησα ανοικτά και σε μέλη της στενής μου οικογένειας τα οποία αντέδρασαν θετικά εκτός από το γαμπρό μου, ο οποίος θεωρεί ότι θα τον κάνω "ρεζίλι". Και οι δύο είμαστε επιστήμονες και απόρησα πραγματικά πώς ένα μορφωμένο άτομο μπορεί να είναι παράλληλα τόσο στενόμυαλο. Το γεγονός δε ότι αυτός ο άνθρωπος έγινε και μέλος της οικογένειάς μας με λυπεί ακόμα περισσότερο... Πρόσφατα επισκέφθηκα τους παππούδες μου στο χωριό και ταυτόχρονα συνάντησα διάφορους συγγενείς. Δε μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το περιβάλλον εκεί λόγω της "στεγανής" νοοτροπίας του κλασικού ελληνικού, χωριού αλλά πήγα αποκλειστικά για τους παππούδες μου που είναι σε μεγάλη ηλικία και φοβάμαι μήπως τους χάσω. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η συνομήλικη ξαδέρφη μου (που γενικώς είναι μια απελευθερωμένη κοπέλα αφού έχει συνάψει ερωτικές σχέσεις με το μισό χωριό καθώς και με μερικά διπλανά χωριά!) πετούσε συνεχώς υπονοούμενα του τύπου "έλα να με βοηθήσεις, εσύ που είσαι "άνδρας", να κουβαλήσω τα ψώνια" και άλλα τέτοια... Δε μου άρεσε καθόλου αυτή η συμπεριφορά και φυσικά έφυγα πικραμένος από το χωριό, δίνοντας την υπόσχεση στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσω το πόδι μου εκεί. Ήθελα να σας το εκμυστηρευτώ και να ακούσω και τις δικές σας απόψεις για αυτό το θέμα.
5
 
 
 
 
σχόλια
ίσως η ωραιότερη εξομολόγηση που έχω διαβάσει εδώ μέσα. Δυστυχώς υπάρχει πολύ μεγάλη κακία στο κόσμο μας. Προσπάθησε να ζήσεις με τους ανθρώπους που σε αγαπάνε και σε εκτιμούν σαν προσωπικότητα.Η ξαδέρφη είναι ο κλασσικός χαρακτήρας ανθρώπου, ο οποίος θα ασχοληθεί με το τι κάνουν οι άλλοι κι αν χρειαστεί ποτέ να μιλήσει για τον εαυτό της θα βρει μια δικαιολογία για τις πράξεις της. Τώρα για τον γαμπρό σου τι να πω; Άλλη μια απόδειξη πως τα πτυχία δεν παίζουν κανένα ρόλο στο να έχει ένας άνθρωπος ανοιχτούς ορίζοντες.
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρύβεις το υπέροχο ΕΓΩ σου και να συναναστρέφεσαι με όσους δεν σε εκτιμάνε για ολο σου το είναι, προσπαθώντας να νιώσουν εσωτερική ανωτερότητα κάνοντας "καυστικά αστεία" τα οποία θεωρούν οτι μπορούν να μειώσουν έναν άνθρωπο. Δεν οφείλεις να χαραμίζεις την προσωπικότητα σου για κανέναν που δε την δέχεται ολοκληρωτικά. Καλύτερα να μένεις μόνος με τον εαυτό σου, παρά με πολλές οντότητες χωρίς τον εαυτό σου.
"που γενικώς είναι μια απελευθερωμένη κοπέλα αφού έχει συνάψει ερωτικές σχέσεις με το μισό χωριό καθώς και με μερικά διπλανά χωριά"Φίλε μου η ξαδέρφη σου είναι ελαφρώς πουτάνα και κακώς ίσως δεν την έβαλες στη θέση της μπροστά σε όλους. Πάντως κάνε ότι νομίζεις εσύ καλύτερο και άστους να λένε.
Είναι εκπληκτικό πόσοι κοινωνικά αμόρφωτοι και χωρίς παιδεία άνθρωποι κυκλοφορούν ανάμεσα μας.Μην δίνεις σημασία, ζήσε την ζωή σου, κράτα τους ανθρώπους που έχουν να σου προσφέρουν αγάπη και κατανόηση και μακριά από τους τοξικούς εκείνους που υπάρχουν μόνο για να σε στεναχωρούν.Η ζωή είναι πολύ μικρή για να προσπαθούμε να τα έχουμε καλά με όλους. Και αφού είσαι συμφιλιωμένος με τον εαυτό σου,ζήσε την ζωή σου όπως εσύ την θεωρείς καλύτερα. Και θα συμφωνήσω με το ερακι από πάνω, σου εύχομαι και εγώ έναν μεγάλο, καταλυτικό έρωτα.
Αγόρι μου γλυκό εσύ είσαι μια χαρά, το πρόβλημα είναι των άλλων.Τον γαμπρό, άντε κομμάτια να γίνει, όχι ότι τον δικαιολογώ, αλλά πες είναι άντρας κι όσο να΄ναι φοβάται μην του θιχτούν τα ούμπαλα... Αυτή που είναι αχαρακτήριστη είναι η φοράδα η ξαδέρφη, σόρυ κιόλας - αναμένεις από γυναίκες, που συνήθως είναι πιο ανεπτυγμένη η συναισθηματική νοημοσύνη τους κάτι καλύτερο. Εν πάσει περιπτώσει, εσύ να είσαι καλά και σου εύχομαι σύντομα κι ένα μεγάλο έρωτα :)
Scroll to top icon