ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.8.2015 | 22:15

θέλω τη βοήθειά σας!

Απολογούμαι για το μακροσκελές κείμενο που ακολουθεί. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, νιώθω άλλος άνθρωπος. Συνεχώς λειτουργώ σε slow motion, έχω μία συνεχή αδικαιολόγητη εξάντληση, ενώ συχνά αισθάνομαι πως το μυαλό μου δουλεύει βλακωδώς, εν ολίγοις πως έχω χαζέψει. Έκανα εξετάσεις, είμαι υγιής, παίρνω βεβαία κάποια συμπληρώματα διατροφής, αλλά σε γενικές γραμμές καλά. Βελτίωσα σχετικά και τη διατροφή μου, μήπως ήταν αυτή η αιτία, κοιμάμαι κανονικά, δεν πίνω, δεν καπνίζω, ενώ τρελό άγχος δεν μπορώ να πω πως έχω. Η δουλειά μου είναι κατά βάση πνευματική (είμαι ασκούμενη δικηγόρος), μου αρέσει αυτό που κάνω, αλλά πολλές φορές δεν μπορώ να αποδώσω, διαβάζω και δεν μπαίνει τίποτα στο κεφάλι μου και πολλές φορές είμαι αργή στις κινήσεις μου, στον τρόπο που μιλάω και περπατάω.( δουλεύω σε πολύ φιλικό περιβάλλον, δεν υπάρχουν παράπονα απ τον εργοδότη μου ούτε υπερβολική ψυχολογική πίεση). Στα προσωπικά αντιμετωπίζω πρόβλημα. Έχω χωρίσει εδώ και 1,5 περίπου χρόνο. Με τον πρώην μου είχαμε κανονική επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα, όμως πριν λίγες μέρες έμαθα κάτι πολύ άσχημο γι'αυτόν και αποφάσισα να διακόψω κάθε επαφή μαζί του, αφού προηγήθηκε τσακωμός και βρίσιμο απ'την πλευρά μου. Σεξ δεν κάνω συχνά, ήθελα μόνο μαζί του και το κάναμε αραιά και πού όλο αυτό το διάστημα. (Όσο ήμασταν χωρισμένοι). Δεν έχω πάει με άλλον απ'όταν χωρίσαμε.Και ερωτώ: τι φταίει γι'αυτή την αδυναμία που συνεχώς νιώθω? Είναι ψυχολογικό πιστεύετε? Πάντα ήμουν πολύ διαυγής, δραστήρια και εύστροφη. Τώρα νιώθω πως βαλτωνω, δεν προοδευω και είμαι κατάκοπη, ακόμη και στην αρχή της μέρας.. και έχω προσπαθήσει τόσο πολύ στη ζωή μου γαμώτο... Δε θέλω να γίνω αδρανής και απαθής, αλλά παράλληλα δεν έχω και δυνάμεις... πείτε μου τη γνώμη σας, κι ας μην είστε γιατροί. Ευχαριστώ παααρα πολύ!
4
 
 
 
 
σχόλια
καλησπερα σου ! ετσι που τα λες μου φαινεται εντελως ψυχοσωματικο, κατι δε σε καλυπτει στη ζωη σου, κατι σου λειπει..ισως δεν εχεις αναπτυξει καποιο σου ταλεντο. Ασχολησου με κατι εκτος απ τη δουλεια ειτε ειναι αθλητισμος ειτε καποια τεχνη. Μπορει και να σε χει ξενερωσει κατι που ειχες και δεν εχεις πια. δεν ειναι θεμα σωματικης υγειας παντως. Αυτα τα συμπτωματα δειχνουν καθαρα ελλειψη ενδιαφεροντος, εισαι στη ρουτινα πρεπει να ξεκινησεις κατι καινουριο. Ετσι το βλεπω εγω, ελπιζω να βοηθησα, καλη συνεχεια !
5-htp της solgar ειναι χαπια σεροτονινης θα σε βοηθησουν αλλα πρωτα μιλα με ενα γιατρο. Τα συγκεκριμενα με εκαναν να σταθω στα ποδια μου και οι μονες παρενεργιες που ειχα ηταν οτι εβλεπα τρελα ονειρα.
Είσαι εν διαστάσει επι ΕΝΑΜΙΣΗ έτος με τα συμπτώματα να εμφανίζονται και να διαρκούν το τελευταίο ΈΝΑ έτος, παρά τον αξιοπρεπή σου βίο στους υπόλοιπους τομείς.Τα συμπτώματα που περιγράφεις προδίδουν ξεκάθαρα την έλλειψη σεροτονίνης.Στις εξετάσεις που έκανες, συμπεριλαμβάνονται και οι ψυχιατρικές?
Χμμ ... Θα τολμήσω να γράψω ότι πολλές φορές τα σωματικά προβλήματα μας και ένας μεγάλος βαθμός ενοχλήσεων είναι πιθανόν να αντανακλούν μια ψυχική κατάσταση που βιώνουμε συνειδητά ή μη. Αλλά αυτό είναι σε θεωρητικό επίπεδο και εφόσον δεν σε γνωρίζω προσωπικά αρχικά θα σου πρότεινα μια επίσκεψη σε ένα παθολόγο περιγράφοντας όλη τη συμπτωματολογία σου όπως και επιπλέον εξετάσεις εφόσον κρινόταν απαραίτητο. Σε δεύτερη ανάγνωση προσωπικά νομίζω ότι βιώνεις ένα επικοινωνιακό και συναισθηματικό αδιέξοδο που έχει αφαιρέσει το joie de vivre από την καθημερινότητά σου. Η σχέση με τον πρώην σου και ο αντίκτυπος αυτής πάνω σου καθώς και η ασαφής της παράταση επέκτεινε το φυσιολογικό χρόνο "πένθους" που ακολουθεί το τέλος κάθε σχέσης. Μπορεί να απογοητεύτηκες από εκείνον και να θεώρησες τον εαυτό σου επιπόλαιο, ανώριμο ή κουτό και με αυτή την έλλειψη διάθεσης να τον "τιμωρείς" για την κακή επιλογή του. Μπορεί να έχεις καταπονηθεί έντονα πνευματικά ανεβάζοντας συνεχώς ένα φανταστικό δείκτη τελειομανίας και το σώμα σου να αντιδρά γιατί χρειάζεται περισσότερη ανάπαυση. Μπορεί να υπάρχει ένας συνδυασμός και των δύο παραπάνω όπως και μια σωματική αδράνεια λόγω έλλειψης σεξουαλικών δραστηριοτήτων που να αυξάνει την ένταση και το συναίσθημα απογοήτευσης που νιώθεις. Θα μπορούσα να μονολογώ μέχρι αύριο παραθέτοντας άπειρες υποθέσεις για το τι μπορεί να σου συμβαίνει αλλά δεν θα σε βοηθούσα έτσι. Προτείνω λοιπόν αρχικά χαλάρωση. Εφόσον δεν έχεις πίεση από το εργασιακό σου περιβάλλον ξέκλεψε λίγες ώρες κάθε μέρα και προσπάθησε να αφοσιωθείς στον εαυτό σου. Είναι τόσο όμορφες οι αυγουστιάτικες νύχτες που μπορείς κάθε μέρα να περπατάς και σε μια νέα γειτονιά. Κοιμήσου λίγο περισσότερο, βγες με καμιά φίλη σου για ένα καφεδάκι, δες μια ταινία ή ένα θέατρο που να σε ευχαριστεί. Ανανεώσου, άλλαξε λίγο το στυλ ή τα μαλλιά σου και πιστεύω ειλικρινά πως θα νιώσεις καλύτερα. Αν παρόλα αυτά αυτό δεν λειτουργεί και η επίσκεψη στο γιατρό επιβεβαιώσει την καλή υγεία σου αναρωτήσου μήπως αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου και το σώμα σου προσπαθεί να υποδείξει ότι χρειάζεσαι μια μεγάλη αλλαγή (απασχόλησης, κατοικίας, τόπου διαμονής κλπ.) γιατί πνίγεσαι από το περιβάλλον σου και από την έλλειψη ενδιαφερόντων και ουσίας και ενώ υποσυνείδητα επαναστατείς σε λογικό πλαίσιο δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμη.Εύχομαι να βρεις την άκρη γρήγορα και αν έχεις το χρόνο να μας γράψεις πως τα πας.
Scroll to top icon