Όταν ψάχνεις στο Google για τη ΔΟΥ Γαλατσίου, στα αποτελέσματα πληροφορείσαι ότι είναι Νυκτερινό Κέντρο.
Όπως ήταν απολύτως λογικό, κάποιος έγραψε κριτική στο Trip Advisor περιγράφοντας τη δική του εμπειρία.
Να μερικά μέρη που θα ήθελα να αποκτήσουν το δικό τους λήμμα και κριτικές από επισκέπτες που θα μας μετέφεραν τα όσα έζησαν εκεί.
1. Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΡΕΤΙΡΕ
Τόσος κόσμος έχει ζήσει εκεί, έχουν υπάρξει παρωδίες και μεταγενέστερες φωτογραφίες. Ούτε μία κριτική στο Trip Advisor (μέχρι στιγμής).
2. ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Με δυο λόγια η ιστορία του
Τα θεμέλια του κτιρίου της Ηρώδου Αττικού (19), μπήκαν το 1912, κατά παραγγελία του εφοπλιστή Αλέξανδρου Μιχαληνού. Μέχρι τότε, στο σημείο αυτό ήταν ένας από τους βασιλικούς κήπους. Η χήρα του Ειρήνη Μιχαληνού (το γένος Μανούση) η οποία είχε παντρευτεί για δεύτερη φορά τον Δημήτριο Μάξιμο, πούλησε την υπό κατασκευή κατοικία στον Λεωνίδα Εμπειρίκο, για να την αγοράσει ξανά, το 1921, ολοκληρώνοντας τις εργασίες για την κατασκευή της, έτσι ώστε να στεγαστεί εκεί η οικογένεια Μαξίμου. Ο Δημήτριος Μάξιμος που ήταν για πολλά χρόνια διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και μετέπειτα πολιτικός με το Λαϊκό Κόμμα, αγαπούσε ιδιαίτερα τις τέχνες. Για το λόγο αυτό οι τοίχοι του μεγάρου φιλοξενούσαν πολλούς περίφημους πίνακες ζωγραφικής.
Ο Δ. Μάξιμος υπήρξε πρωθυπουργός της Ελλάδας στην πολυκομματική κυβέρνηση συνασπισμού από τον Ιανουάριο του 1947, μέχρι και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.
Πέντε χρόνια αργότερα (1952) το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε το μέγαρο από τον κάτοχό του, αντί του ποσού των πέντε δισεκατομμυρίων πεντακοσίων εκατομμυρίων δραχμών (5.500.000.000). Αξίζει να σημειώσουμε πως κυβερνητική επιτροπή είχε εκτιμήσει την αξία του κτιρίου στα έντεκα δισεκατομμύρια. Ο Δ. Μάξιμος όχι μόνο δέχτηκε να το παραχωρήσει στο μισό της αξίας του, αλλά άφησε στο μέγαρο την επίπλωση και τους πίνακες.
Έτσι για να τιμήσει το Δ. Μάξιμο για την προσφορά του η κυβέρνηση, διατήρησε το αρχικό όνομα του κτιρίου, που ήταν αυτό που γνωρίζουμε και σήμερα, Μέγαρο Μαξίμου.
Πολλοί έχουν γράψει για την ιστορία του, κάποιος όμως πρέπει να γράψει μια κριτική του εσωτερικού χώρου.
Κατά προτίμηση αυτός.
3. GIANT
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς η Βίρνα επισκέπτεται τον Γιάγκο στο γραφείο του στη Giant προκειμένου να τον ενημερώσει για την ξαφνική προαγωγή της σε αντιεισαγγελέα εφετών χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ο ίδιος εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια διατηρεί δεσμό με την ιδιαιτέρα γραμματέα του, τη Σάντρα.
Ή αποκάλυψη της αλήθειας γίνεται στον κρυστάλλινο πύργο της Giant όταν η Βίρνα, εντελώς ανυποψίαστη, ανοίγει την πόρτα του γραφείου και βλέπει το σύζυγο της να βρίσκεται στην αγκαλιά της μισόγυμνης γραμματέως του.
O Πύργος της εταιρίας Τζάιαντ παραμένει ένα απ' τα πιο απροσπέλαστα μέρη της Αθήνας...
4. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Αν κάποιος, με κάποιο μαγικό τρόπο, κατόρθωνε να εισχωρήσει στον εγκέφαλο αυτής της περίπλοκης διάνοιας, θα ήθελα πολύ να μας πει τι βρήκε εκεί.
5. ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΛΑΤΩ ΤΟΥ "ΕΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ"
Πολλοί έχουν βρεθεί εκεί, είτε ως κατηγορούμενοι ή ως κατήγοροι, ή και ως κοινό. Κάθε περιγραφή και ανάμνηση είναι ευπρόσδεκτη.
Άλλα μέρη;
σχόλια