Γιατί άλλαξε ο ουρανός του Πεκίνου πριν και μετά τη μεγάλη εθνική παρέλαση

Γιατί άλλαξε ο ουρανός του Πεκίνου πριν και μετά τη μεγάλη εθνική παρέλαση Facebook Twitter
3

Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το τέλος της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της Κίνας, το Πεκίνο είχε και πάλι καλυφθεί με νέφος και ο καταγάλανος ουρανός είχε και χαθεί ξανά.

Οι κάτοικοι ξύπνησαν το πρωί της Παρασκευής και είδαν το γκρίζο νέφος να έχει σκεπάσει και πάλι την πόλη, κάτι που για δύο εβδομάδες έδειχνε μέρα με τη μέρα να εξαφανίζεται.

Ξεκινώντας στα τέλη Αυγούστου, το Πεκίνο προχώρησε σε μια σειρά αυστηρών μέτρων προκειμένου στο τέλειο παζλ της μεγάλης εθνικής παρέλασης να διορθωθεί και το πρόβλημα μιας σημαντικής λεπτομέρειας. Ο ουρανός την ημέρα της 70ης επετείου από την ήττα της Ιαπωνίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο έπρεπε να είναι γαλανός και καθαρός!

Περίπου 10.000 εργοστάσια παρέμεινα κλειστά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ τα μισά από τα πέντε εκατ. αυτοκίνητα του Πεκίνου παρέμειναν ακινητοποιημένα λόγω της απαγόρευσης.

Γιατί άλλαξε ο ουρανός του Πεκίνου πριν και μετά τη μεγάλη εθνική παρέλαση Facebook Twitter

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο δούλεψε και το πρωί της παρέλασης, ο δείκτης ατμοσφαιρικής ρύπανσης έδειξε εξαιρετικά χαμηλά νούμερα. Το χρώμα του ουρανού ήταν καταγάλανο και ο αέρας καθαρός. Χιλιάδες κάτοικοι έσπευσαν να φωτογραφίσουν το στιγμιότυπο γνωρίζοντας πως μπορεί να περάσουν μήνες μέχρι να ξαναδούν τον ορίζοντα έτσι. Από χθες το γκρίζο κυριαρχεί και πάλι πάνω από την πόλη που έχει γίνει διάσημη για την παράλληλη ανάπτυξη της οικονομίας και της ατμοσφαιρικής μόλυνσης.

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακελειό στην Ινδία: Ένοπλοι σκότωσαν 26 τουρίστες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Διεθνή / Μακελειό στην Ινδία: Ένοπλοι σκότωσαν 26 τουρίστες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Η πλέον πολύνεκρη τέτοια επίθεση στη γιγαντιαία χώρα τις τελευταίες δυο δεκαετίες - Τουλάχιστον 17 είναι οι τραυματίες - Οι ινδικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο Δελχί
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM