ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.9.2015 | 03:00

Λοιπόν.

Με ενοχλούν τα άτομα που δεν ακούνε τον συνομιλητή τους.Που δεν αντιμετωπίζουνε τον συνομιλητή τους ως έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορούνε να ανταλάξουνε γνώσεις/πληροφορίες/εμπεριές αλλά σαν κοινό.Που όταν καταφέρει κι αρθρώσει κουβέντα ο άλλος, γνέφουνε απότομα και βιαστικά, όχι επειδή συμφωνούνε με ενθουσιασμό κι εγκαρδιότητα αλλά επειδή έχουν την ακατάσχετη επιθυμία να συνεχίσουνε να μιλούνε. Που έχουν μια έκφραση "ναι ναι αρκετά όμως, σειρά μου τώρα, δεν νιώθω ότι είπα όσα θέλω". Αυτήν με τα σφιγγμένα χείλη και τον προτεταμένο λαιμό.Που ενσωματώνουνε στον λόγο τους θεατρικά στοιχεία, μεγάλες χειρονομίες με τα χέρια, κινήσεις του κεφαλιού. Που θίγονται/ενθουσιάζονται/συνοφρυώνονται μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.Που απαντούνε σε κάποια ερώτηση σουΠου κάνουν ερωτημάτα μόνο και μόνο για να τα απαντήσουνε μόνοι τους αφού δώσουν την ευκαιρία στον συνομιλητή τους να πάρει ανάσα, καθώς νομίζει πως πράγματι τον ρωτάει.Που μπορεί να σου πετάξουν σε κάποια φάση "λέγε ρε τα δικά σου" μόνο για να σε διακόψουν στην 2η πρόταση σου για να σου πουν "αααα δεν σου είπα τι έγινε χθες!!" ή που θα σου πουν την δική τους εμπειρία πάνω στο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκες.Που αφού ολοκληρώσουν την διακοπή τους, δεν θα σου πουν να συνεχίσεις, θα σε κοιτάξουν για λίγο, ενδέχεται να αισθανθούν κι αμηχανία, και θα βρούνε με τι άλλο να συνεχίσουν τον μονόλογο τους.Που μιλάνε στο τηλέφωνο δυνατά. Που κάνουν γκριμάτσες-σχόλια για την συζήτηση που έχουν παράλληλα με αυτήν. Και το πρόβλημα, δεν είναι η εκφραστικότητα τους, αλλά το γεγονός πως δεν μπορείς να συνδεθείς με τα συναισθήματα του καθώς δεν έχεις την παραμικρή ιδεά του τι μπορεί να συζητάει και γιατί μπορει΄να αντιδράει έτσι.Που δεν αντιλαμβάνονται καθόλου αν βαριέσαι τον ατελείωτο μονόλογο τους. Που δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται καθόλου για το γεγονός πως πως μπορεί να βιάζεσαι/κατουριέσαι/νυστάζεις/έχεις θανάσιμο τραύμα από βέλος.Που δεν έχουν την δυνατότητα να αποκωδικοποιήσουν ούτε στο ελάχιστο την γλώσσα του σώματος σου.Που στερούνται κάθε ίχνος συναισθηματικής νοημοσύνης.Άλλα, έτσι κι αλλιώς, η ενσυναίσθηση, δεν είναι αυτό που τα ενδιαφέρει τα άτομα αυτά. Ούτε από αυτά, ούτε προς αυτά.Δεν θέλουν να τους καταλάβεις, θέλουν να τους ακούς.Επίσης, που όταν παρακολουθούνε κάποια αυθεντία να μιλάνε, πχ σε κάποιο σεμινάριο, γνέφουν καταφατικά σε κάθε τι που λέει, σαν να του δίνουν την σιωπηλή τους έγκριση. Ή που απαντάνε στα ρητορικά ερωτήματα του. Ή που μιλάνε και παράλληλα μαζί του.Που μοναδικό κριτήριο για τα άτομα που επιλέγουν να κοινωνικοποιηθούν είναι το πόσο καλοί ακροατές είναι.Αποκλειστικά αυτό.Που μπορεί να σου πετάξουν και την ατάκα "Α ρε συ! Γι'αυτό μ'αρέσεις! Γιατί ακούς.. ακούς!"
4
 
 
 
 
σχόλια
Ακριβώς όπως τα λες είναι. Έχουμε έναν τύπο στην παρέα που κάνει ακριβως αυτό. Έχει καταντήσει αντιπαθητικός.Αν πιάσει κουβέντα, δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη. Και όταν μιλάει άλλος, πιάνει το κινητό και ξεχνάει την ύπαρξή μας. Τι να πεις εδώ; Χάλια.
Εγώ προσωπικά από κάποιο σημείο και μετά, όχι απλά τους έχω απόσταση αλλά δε δίνω γενικώς σημασία στην ύπαρξή τους, χάχα. Θέλω να πω πως δεν κάνω κάποια κίνηση να πάω να τους μιλήσω ή να κανονίσω καμιά βόλτα μαζί τους κλπ, όχι επειδή το επιδιώκω αλλά επειδή έχουν μπει κατά ένα "μαγικό"(;) τρόπο στο "μου-είναι-αδιάφοροι" mode.
Καταπληκτικό κείμενο. Και ξέρεις, είναι αρκετοί και αρκετές που είναι έτσι. Μερικά σχόλια που αναφέρεις είναι τόσο εύστοχα. Π.χ.:1. "Που κάνουν ερωτημάτα μόνο και μόνο για να τα απαντήσουνε μόνοι τους αφού δώσουν την ευκαιρία στον συνομιλητή τους να πάρει ανάσα, καθώς νομίζει πως πράγματι τον ρωτάει."Εδώ ΜΗΝ κάνεις το λάθος να δώσεις απάντηση η οποία δεν ταιριάζει με τη δική τους. Θα παρεξηγηθούν!!2. "Που μπορεί να σου πετάξουν σε κάποια φάση 'λέγε ρε τα δικά σου' μόνο για να σε διακόψουν στην 2η πρόταση"Τι εκνευριστικό. Να σου λέει λέει λέει λέει, εσύ να μην μπορείς να αρθρώσεις ολόκληρη πρόταση γιατί πάντα σε διακόπτει και σε καπελώνει. Και στο τέλος αν, λέω αν, θυμηθεί να σου πει να πεις τα δικά σου,θα είναι ρεκόρ να ολοκληρώσεις 3η (μην πω 2η) πρόταση. Και αναρωτιέσαι ποιο το νόημα να σου δώσει τον λόγο αφού τον παίρνει πάλι πίσω!Ειλικρινά, νομίζω σε τέτοιες καταστάσεις και αόρατος να είσαι, δε θα έχει διαφορά. Ο μονόλογος θα μπορούσε να λάβει χώρα άνετα.
Scroll to top icon