Οι νέοι Υπουργοί του Τσίπρα

Οι νέοι Υπουργοί του Τσίπρα Facebook Twitter
7

Στην προσθήκη νέων προσώπων ευρύτερης αποδοχής αναμένεται να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη σύσταση του νέου κυβερνητικού σχήματος με τη λίστα να γράφεται και να ξεγράφεται συνεχώς, ήδη από χθες το βράδυ.

Ένα από τα επικρατέστερα ονόματα που ακούγεται πως έχει πέσει στο τραπέζι για τη θέση του Προέδρου της Βουλής είναι αυτό του Γιάννη Δραγασάκη ενώ ακούγονται και οι  Ν. Βούτσης και Δ. Βίτσας.

Πληροφορίες που αναφέρονται σε δημοσίευμα της Ημερησίας αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τη δημιουργία ενός υπερυπουργείου που θα είναι αρμόδιο για την τήρηση του Μνημονίου το οποίο θα ονομάζεται «υπουργείο Προγράμματος» και θα λογοδοτεί κατευθείαν στον κ. Τσίπρα, στα πρότυπα της Πορτογαλίας. Η εν λόγω ιδέα φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα να ανήκει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ υπενθυμίζεται πως αυτή η πρακτική στην Πορτογαλία εφαρμόστηκε μετά από συστάσεις των τροϊκανών.

Αν και η πρόταση να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο έχει ήδη γίνει στον κ. Τσακαλώτο, ο ίδιος δεν έχει δώσει ακόμη οριστική απάντηση . Σε περίπτωση που δεν δεχθεί το υπουργείο, η Ημερησία αναφέρει πως στη θέση του αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γιώργος Χουλιαράκης, υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών σήμερα και υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στο πόστο του ως υπουργός Ανάπτυξης αναμένεται να επανέλθει ο Γ. Σταθάκης, ενώ υπό συζήτηση - με τις οριστικές αποφάσεις να παραπέμπονται για σήμερα αργότερα- είναι ποιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα υπουργοποιηθούν για πρώτη φορά  και σύμφωνα με τις πληροφορίες του capital.gr αναμένεται υπουργοποίηση του Γ. Μπαλάφα.

Δεδομένη ωστόσο θεωρείται η συμμετοχή των βασικών υπουργών του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος και η συμμετοχή των ΑΝΕΛ.

Έτσι, ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να είναι και πάλι Υπουργός Εθν. Άμυνας ενώ στα υπουργεία που υπηρετούσαν αναμένεται να επιστρέψουν οι κ.κ. Π. Σκουρλέτης (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης), Χρ. Σπίρτζης (αν. Υπουργός Μεταφορών) ο Γ. Κατρούγκαλος (υπουργός Εργασίας), η Θ. Φωτίου και η Ράνια Αντωνοπούλου ως αναπληρώτριες υπουργοί, ο Χρ. Βερναρδάκης (αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης) Ν. Κοτζιάς (υπ. Εξωτερικών).

Τα ονόματα του Π. Κουρουμπλή αλλά και του αν. Υπουργού Γ. Ξάνθου είναι τα επικρατέστερα για το Υπουργείο Υγείας και οι Αλ. Φλαμπουράρης και Ν. Παππάς αναμένεται να επανέλθουν στις θέσεις των υπουργών επικρατείας. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του Γ. Πανούση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη στη θέση της εκπροσώπου.

Επιπλέον από τους ΑΝΕΛ αναμένεται να συμμετέχουν στο νέο σχήμα και οι κ.κ. Τ. Κουίκ και Έλενα Κουντουρά καθώς και η κ. Μ. Κόλλια- Τσαρουχά, αν και η συμμετοχή του κόμματος στο νέο σχήμα αναμένεται να γίνεται το πολύ με 6 άτομα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Μ. Μπρέχτ : "Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει."Ο εναγκαλισμός Τσίπρα+Καμένου τα έχει όλα εμείς επιλέγουμε το μέλλον μας να βλέπουμε τον πολίτισμένο κόσμο σαν εχθρό . Καλημέρα ξεφτίλα
Η επικληση του μεγαλου Μπερτολντ Μπρεχτ ειναι,παντοτε,μια σοφη ενεργεια.Ειδικα ,βεβαια,οταν αυτη γινεται συνολικα,οχι αποσπασματικα.Διοτι ο διανοητης Μ.Μ. ειχε πει και καποια αλλα πραγματα,τα οποια ειναι,επισης,εξαιρετικα σημαντικα.Οπως :Χόρτασε πρώτα, μετά ηθικοί κανόνες.Δεν πειράζει να διστάζεις, αν μετά προχωράς μπροστά.Η μεγάλη Καρχηδόνα ξεκίνησε τρεις πολέμους. Μετά τον πρώτο, ήταν ακόμα ισχυρή. Μετά τον δεύτερο ήταν ακόμα κατοικήσιμη. Μετά τον τρίτο, ήταν αδύνατο να την εντοπίσεις.Το να ανακατεύει κανείς κρασιά μπορεί να είναι λάθος, αλλά η παλιά και η νέα σοφία ανακατεύονται θαυμάσια.Κανείς δεν μπορεί να είναι καλός για πολύ, αν δεν υπάρχει ζήτηση για καλοσύνη.
Υπουργειο Προγραμματος; Τι λετε ρε παιδια; Και το τεραστιο πανο με το ΟΧΙ/ΝΕΙΝ που κυματιζε χθες εξω απο την Κουμουνδουρου τι θα γινει τωρα; Λετε να το κανουν χαλι στην εισοδο του εν λογω υπουργειου για να σκουπιζει ο Τσακαλωτος τα παπουτσια του;
Σπανια σχολιαζω πολιτικους σε προσωπικο επιπεδο,και ακομη σπανιοτερα θετικα.Διοτι πιστευω οτι καθηκον και υποχρεωση του πολιτη ειναι,κυριως, να κρινει αυστηρα και δημοσια οποιαδηποτε μορφη εξουσιας,οχι να την "ζητωκραυγαζει"αν κανει σωστα την δουλεια της.Μεσα στις λιγες εξαιρεσεις της στασης μου αυτης ενεπιπτε ο Γιανης Βαρουφακης.Εγραφα,και αιτιολογουσα πληρως, τις σοβαρες επιφυλαξεις μου και τις ακομη σοβαροτερες αντιρρησεις μου για την επιλογη του εν λογω κυριου ως ΥΠΟΙΚ και,κυριως,"αρχιδιαπραγματευτη",απο τον περασμενο Φεβρουαριο,οταν επικρατουσε "παραληρημα"γι'αυτον σε ολα τα ΜΜΕ,αλλα και στην μεγαλη πλειονοτητα των πολιτων.Μετα λιγους μηνες,βεβαια, η πραγματικη εικονα κατεγραφη με σαφη ,ξεκαθαρο,και αδιαμφισβητητο τροπο.Αισθανομαι σημερα την αναγκη να κανω μια ακομη σπανιοτερη εξαιρεση.Να αναφερθω,δηλαδη,θετικα σε πολιτικο προσωπο.Και αυτο δεν ειναι αλλο απο τον κ.Χουλιαρακη,την υπαρξη του οποιου αγνοουσα μεχρι πριν μερικους μηνες.Δεν τον εχω συναντησει ποτε,φυσικα.Ακομη και στην τηλεοραση τον εχω δει να ομιλει ελαχιστες φορες.Διοτι,οπως φαινεται,αποφευγει την δημοσιοτητα οσο περισσοτερο μπορει.Σε αντιθεση με παμπολλους αλλους,οπως ο κ.Γ.Β.,,οι οποιοι εχουν ...ιδιωτικο "στασιδι"σε ολα τα καναλια και λοιπα ΜΜΕ.Ο κ.Χουλιαρακης,λοιπον,αυτες τις λιγες φορες που τον ειδα,μου υπενθυμισε οτι στην χωρα μας υπαρχει ενα σπανιο ειδος το οποιο τεινει προς εξαφανιση και πρεπει να προστατευθει με καθε τροπο.Αυτο ειναι οι ικανοι ανθρωποι οι οποιοι δουλευουν παρα πολυ σκληρα και ακουραστα για το δημοσιο συμφερον,ενω δεν επιδιωκουν ,εως και απεχθανονται,την προσωπικη προβολη τους.Εχω γνωρισει καποιους απο αυτους στην ζωη μου.Δυστυχως ηταν πολυ λιγοι.Και ειχα εντυπωσιασθει απο ανθρωπους οι οποιοι δουλευαν σαν το σκυλι επι μηνες,δεκαπεντε ωρες την ημερα επτα ημερες την εβδομαδα,για να πετυχουν κατι καλο για τον τοπο. Στο τελος,δε,παρακολουθουσαν αγογγυστα καποιον συστημικο υπουργο, ο οποιος δεν ειχε την παραμικρη σχεση με το αντικειμενο και την ακολουθηθεισα διαδικασια,να παρουσιαζει σε καποιο καναλι τον ...προσωπικο του θριαμβο, οταν ακομη και την σχετικη ομιλια του την ειχε γραψει ο εν λογω "ανωνυμος δημοσιος λειτουργος" !!!Ο κ.Χουλιαρακης,λοιπον,μου εχει δημιουργησει την εντυπωση οτι ανηκει σε αυτην την κατηγορια ανθρωπων.Εαν ειναι ετσι,εαν η εικονα αυτη ανταποκρινεται οντως στην πραγματικοτητα,του ευχομαι απο καρδιας καθε επιτυχια.Και καθε αναγνωριση,εστω και αν αυτο δεν αποτελει στοχο του.Διοτι εαν δεν ενθαρρυνθει να αυξηθει,να "πολλαπλασιασθει",αυτο το σπανιο ειδος δημοσιων λειτουργων,τοτε οι -ηδη πενιχρες-ελπιδες της χωρας μας για οικομικη,και οχι μονον,"ανακαμψη",θα περιορισθουν ακομη περισσοτερο.
Αυτές οι εκλογές κάθε άλλο παρά άχρηστες ήταν για όποιον πρόκειται να κυβερνήσει από εδώ και στο εξής. Όλα μοιάζουν όπως πριν, τίποτα όμως δεν είναι όπως πριν. Οι εκλογές ήταν το βάπτισμα της Αριστεράς στην κολυμβήθρα του Μνημονίου. Ο ψηφοφόρος του Σύριζα σε αυτές τις εκλογές, ψήφισε το αντίθετο από εκείνο που ψήφισε, όταν ψήφισε Σύριζα στις προηγούμενες. Με φράσεις όπως "δεν πρόλαβε να αναπτύξει το έργο του", "τι να έκανε εναντίον όλης της Ευρώπης στις Βρυξέλλες;" κτλ. απλά δόθηκε άφεση τεράστιων πολιτικών αμαρτιών και πολιτικής ασυνέπειας σε έναν άνθρωπο που μεταμορφώνεται σε Εθνικό Ηγέτη παλαιάς κοπής, βγάζοντας πολιτικές μούμιες από τη ντουλάπα της ιστορίας. Αυτά κρίνοντας από τα αποτελέσματα των εκλογών, σα να είχαν ψηφίσει όλοι όσοι είχαν δικαίωμα να το κάνουν. Δεν είναι όμως έτσι. Οι μισοί σχεδόν δεν ψήφισαν, εφόσον τους δίνεται η δυνατότητα και η ελευθερία να μην το κάνουν. Μια τεράστια γκρίζα ζώνη σχηματίζεται που δεν μπορεί να εκφραστεί από τα κόμματα και ίσως ούτε από τη σπασμωδική, χειραγωγημένη, περιοδική διαδικασία των εκλογών για τη λήψη αποφάσεων στο όνομά του. ΔΕΝ είναι φασίστες σίγουρα όλοι αυτοί, εφόσον υπάρχει το κόμμα που θα μπορούσε να τους εκπροσωπήσει, δεν είναι όμως ούτε και αριστεροί τύπου Σύριζα και ΚΚΕ. Όπως η σιωπή μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους και μπορεί να κρύβει τη μεγαλύτερη βλακεία όπως και τη μεγαλύτερη σοφία, έτσι και η μη-ψήφος παραμένει ένα πολιτικό μυστήριο, ως προς το τι μπορεί να εγκυμωνεί, αν και σχεδόν σίγουρα έχει κάτω από την συνθετικότητά του ένα πολιτικό-ψυχολογικό παρονομαστή απογοήτευσης.
....επίσης με απλή αναγωγή βγαίνει ότι μας κυβερνά το αποτέλεσμα της επιλογής περίπου του 16%-17% των πολιτών . Αυτό που πραγματικά επικράτησε είναι ότι η "ριζοσπαστική αναμόρφωση της κοινωνίας μας περιλαμβάνει: Παιδεία κιμαδομηχανή + Κυρίαρχο δημόσιο τύπου 80'ς + κοινωνία συνταξιούχων= ισοπέδωση προς τα κάτω. Ένα σύνολο όπου η κομματική νομενκλατούρα θα ορίζει τους κανόνες . Είναι γελοίο πώς ο πλέον ατομιστής κάτοικος της υφηλίου με το πλέον καπιταλιστικό life style επιλέγει Soviet και μάλιστα 25 χρόνια μετά την πτώση κλπ κλπ
Επειδη η αποχη εχει-ορθα- γινει μειζον ζητημα,καλο θα ειναι οταν αναφερομαστε σε αυτην να γνωριζουμε ολα τα στοιχεια,και να τα χρησιμοποιουμε ορθα.Εαν δεν εκκαθαρισθουν,πρωτιστως,οι εκλογικοι καταλογοι,οπως γινεται συστηματικα σε ολη την δυτικη Ευρωπη,το ποσοστο της αποχης θα παραμεινει αδιευκρινιστο.Εχω τυχει σε εκλογικο τμημα οπου στις 12 το μεσημερι ειχαν ψηφισει μονον 3 ατομα και ο δικαστικος αντιπροσωπος ελεγε,με αγανακτηση,οτι το 80 % απο τους 420 πολιτες οι ηταν καταγεγραμμενοι στο τμημα του, ηταν -βασει καταλογων-ηλικιας μεταξυ 85 και 109 ετων !!!Κατα τις πλεον μετριοπαθεις εκτιμησεις οι εκλογικοι καταλογοι περιλαμβανουν νεκρους,μεταναστες,και μονιμους κατοικους εξωτερικου οι οποιοι,αθροιστικα,ξεπερνουν το εναμιση εκατομμυριο.Ισως και τα δυο.Κατι το οποιο ,συνεκτιμουμενο,θα κατεβαζε το ποσοστο της αποχης απο το εμφανιζομενο 46%,σε κατω του 30%.Αυτο,βεβαια,δεν σημαινει οτι η αποχη δεν ειναι αυξανομενα,και ανησυχητικα,υψηλη.Ακριβως ομως γι'αυτο το λογο θα πρεπει αυτη ,και οι επ[ιπτωσεις της,να εξεταζονται με σοβαροτητα και βασει πραγματικων στοιχειων.