Παραδοχή Volkswagen: 8 εκ. οχήματα στην Ευρώπη έχουν το παράνομο λογισμικό

Παραδοχή Volkswagen: 8 εκ. οχήματα στην Ευρώπη έχουν το παράνομο λογισμικό Facebook Twitter
2

Σε 8 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα στην Ε.Ε. είχε τοποθετηθεί το παράνομο λογισμικό που κρύβει ρύπους, παραδέχτηκε η Volkswagen, σύμφωνα με την γερμανική Handelsblatt, η οποία επικαλείται επιστολή την οποία απέστειλε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σε μέλη του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την επιστολή από το σκάνδαλο επηρεάζονται οχήματα με κινητήρες ντίζελ 1.2, 1.6 και 2.0 λίτρων. Αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία θα διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος ενώ ζητείται συγγνώμη «για το λάθος μερικών προσώπων».

Ως τώρα η εταιρεία που κατά ένα μέρος οι μετοχές της ανήκουν σε γερμανικό κρατίδιο, παραδεχόταν ότι συνολικά στον κόσμο το λογισμικό έφεραν 11 εκατ. οχήματα, εκ των οποίων τα 2,8 εκ. στη Γερμανία.

Στην Ελλάδα η αντιπρόσωπος εταιρεία ανακοίνωσε ότι το λογισμικό υπάρχει σε περίπου 9 χιλιάδες οχήματα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτησε στοιχεία για την υπόθεση, μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για τη διερεύνηση της.

Εκτός από την παράμετρο με την παραπλάνηση καταναλωτών στην υπόθεση υπάρχει και παραπλάνηση του κράτους καθώς τα υποτίθεται «καθαρά» αυτοκίνητα είχαν απαλλαγές από τέλη ενώ σημαντικό είναι και το περιβαλλοντικό κόστος καθώς τα οχήματα εξέπεμπαν (και εκπέμπουν) εως και 40 φορές περισσότερους ρύπους από αυτούς που επισήμως αναφερόταν.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όταν λένε λίγων ανθρώπων φαντάζομαι θα εννοούν αυτούς που δουλεύουν στη συναρμολόγηση και γενικά στα κατώτερα στρώματα. Που να ήξεραν για αυτά τα πράγματα οι υπεύθυνοι άλλωστε;
Εεεεεε "Λάθος"... Τι λάθος? Λαθάκι καλύτερα...Πως το λένε? Σαν εκείνα που παραδέχτηκε η Ασημακοπούλου ότι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις (και ετοιμάζεται να κάνει και η σημερινή μάλλον) και έριξαν στα τάρταρα ολάκερη χώρα. Ασήμαντα μικροπράγματα δηλαδή, που ουδεμία σχέση δεν έχουν με την ουσία....