ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.10.2015 | 02:07

Απόψεις

Σας φαίνεται λογικό να διατηρείται στενή φιλία μετά τον χωρισμό; Γνώρισα κάποιον που μου αρέσει πολύ, αλλά είναι συνέχεια likes και σχόλια κάτω από αναρτήσεις και συναντήσεις με την πρωην του (η οποία είναι και αρκετά χρόνια μεγαλύτερή μας). Μετά από αυτήν δεν έχει υπάρξει σε άλλη σχέση. Καταλαβαίνω ότι μετά από τρία χρόνια σχέσης, έχουν κοινά βιώματα, δέσιμο, κοινούς φίλους, ίσως και μια αγάπη που πάντα θα παραμένει και στην οποία εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα να παρέμβω. Όμως, ρε παιδιά, πως γίνεται να συνεχίζεις μια τόσο στενή φιλία με κάποια που έκανες έρωτα μαζί; Και πως περιμένεις να χτίσεις μια καινούρια υγιής σχέση όταν ακόμα υπάρχουν κατάλοιπα του παρελθόντος; Σκεπτόμενη αυτά, νιώθω ότι δεν πρέπει καν να μπλέξω περαιτέρω μαζί του. Μου φτάνουν τα ψυχολογικά που ήδη έχω. Και δεν αντέχω να κοιτάω συνέχεια το προφίλ της πρώην και να συγκρίνομαι (αναπόφευκτα) μαζί της βλέποντας το πόσο έξυπνη και πολυτάλαντη είναι.
6
 
 
 
 
σχόλια
Oχι δεν ειναι δυνατον δυο πρωην να ειναι φιλοι...παντα απο κατω κρυφα κατι θα υποκινειται κατι θα παιζει αισθηματικα, και φυσικα κανενας και καμια δεν θα δεχτει να μιλαει ο-η φιλος του με την-ον πρωην τους.
Oχι δεν ειναι δυνατον δυο πρωην να ειναι φιλοι...παντα απο κατω κρυφα κατι θα υποκινειται κατι θα παιζει αισθηματικα, και φυσικα κανενας και καμια δεν θα δεχτει να μιλαει ο-η φιλος του με την-ον πρωην τους.
1.Ναι μπορούν δύο άνθρωποι που ανήκουν σε άλλο φύλο και που κάποτε υπήρξαν και εραστές να διατηρήσουν φιλία. 2.Στενή φιλία μέσω FB δεν νοείται. 3.Στον ψηφιακό κόσμο (και ιδιαίτερα στο φατσοβιβλίο) όταν κάποιος εμφανίζεται με μια περσόνα αυτή είναι ξεωραϊσμένη συνήθως. Οπότε η σύγκριση που κάνεις είναι ανώφελη κι ανεδαφική. 4.Γενικά όσο λιγότερο σκαλίζεις το παρελθόν τόσο καλύτερα για να χτίσετε ένα υγιέστερο παρόν. (Μόνο σε περιπτώσεις κακοποίησης το παρελθόν με τις πρώην αποδεικνεύεται χρήσιμο ως γνώση για τις νυν)
Εαν ίσχυαν οι φόβοι σου θα ήταν ακόμα μαζί της .Μην μπάινεις στο τρυπάκι να συγκρίνεσαι μαζί της ,κακό κάνεις στον εαυτό σου και στη σχέση σου .Για να είναι μαζί σου και όχι μαζί της προφανώς εσένα θέλει .Και ειλικρινά επειδή το έχω περάσει αρκετά πιο παλιά είναι πολύ άσχημο να δαιμονοποιούμε τις πρώην και να τις βλέπουμε σαν αντίζηλες γιατί στη δικιά μου περίπτωση έφυγε ένας γκόμενος για άσχετους λόγους αλλά μου εμεινε μια φίλη .
Ναι, δε μου φαίνεται ιδιαίτερα τρομερό.Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να χτίσεις μια σχέση φιλική όταν έχει προηγηθεί σεξ.Μη θεοποιούμε το σεξ.Πάντως εξαρτάται κι από τον κάθε άνθρωπο. Καποιος συνειδητοποιημένος για το ποιος είναι και τι θέλει,μπορεί να φτιάξει υγιείς φιλικές σχέσεις με πρώην συντρόφους. Κάποιος με λιγότερη αυτογνωσία κι αυτοέλεγχο, μπορεί να θεωρεί τη "φιλική" αυτή σχέση ως δικλείδα ασφαλείας για το μέλλον,π.χ.. Γενικώς παίζουν όλες οι διαβαθμίσεις. Ο φίλος σου τι άνθρωπος είναι; Είναι ώριμος;Αν δε μπορείς να ξεπεράσεις το γεγονός ότι διατηρεί φιλική σχέση με πρώην πάντως, όντως υπάρχψει πρόβλημα να συνεχίσεις τη σχέση μαζί του. Θέλει κι από εσένα δουλειά κι ωριμότητα.Καμία σχέση δεν είναι "εύκολη" με την έννοια ότι ο άλλος θα είναι ή θα έρθει στα μέτρα μας.Η δυσκολία έγκειται στο να βελτιώσεις τον εαυτό σου.
Scroll to top icon