ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.10.2015 | 22:06

Ο πατερας μου!

Ο πατερας μου γενικως απο οσο τον θυμαμαι ηταν αδιαφορος.Δουλευε απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 8 το βραδυ και οταν ερχοταν σπιτι δεν ηθελε να συζητήσει μαζι μας καν.απλα καθοταν και χάζευε τη τηλεοραση.Η μανα μας φροντιζε για ολα. Κι εκεινος οποτε τον ρωτουσε για μας παντα θα ελεγε η "οχι" χωρις καμια συζητηση η κανονισε τα με τη μαμα σου οταν τον ρωτουσαμε εμεις.Π.χ οταν ηθελα εγω να ξενυχτισω η να γυρισω λιγο πιο αργα παντα η απάντηση ηταν οχι χωρις καν να με αφησει να μιλησω.Βρεξει χιονισει μεσα στις 11 μισι.Πριν απο ενα χρονο η μανα μας πεθανε απο καρκινο.Εγω ημουν 16,ο αδερφος μου 14 και η μικρη 10.Απο τοτε αλλαξαν τα παντα..Με ποια έννοια;Σταματησε να δουλευει τοσο πολυ,μας βγαζει συνεχεια εξω.Καθεται να συζητησει μαζι και ενα χρονο γινεται ολο αυτο.Μας φερνει δωρα,με αφηνει να βγαινω εξω το βραδυ.Φερνει ταινίες σπιτι να δουμε και μας μαγειρεύει(;)Ναι.Προχτες πηρε τον αδερφο μου και τη μικρη και τους πηγε στο λουνα παρκ,χτες μου δωσε λεφτα για ψωνια.Σημερα με πηρε τηλ να γυρισω νωρις για να παιξουμε επιτραπέζιο και να δουμε ταινια(;)Τη παλευει;Εζησα 16 χρονια με εναν αδιαφορο πατερα.Τωρα τι προσπαθει να μας αποδειξει οτι μετάνιωσε;
7
 
 
 
 
σχόλια
Δεν νοιμίζω να ήταν αδιάφορρος όπως λες. Με έναν περίεργο τρόπο πάντα οι μανάδες είναι πιο κοντά στα παιδιά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πατεράδες απουσιάζουν ή αδιαφορούν. Ο ίδιος φρόντιζε για εσάς με το τρόπο του δουλεύοντας,μη το ξεχνάς. Αφού χάθηκε η μητέρα σου οι ρόλοι για αυτόν είναι πλέον πολλαπλοί και σίγουρα ακετά δύσκολα. Χάσατε την μητέρα σου και αυτός την σύντροφο του και λυπάμαι για αυτό. Αυτό και μόνο θα πρέπει να σας φέρει κοντά.
Σίγουρα θα πρέπει να έχεις θυμό μέσα σου για τον πατέρα σου, κάτι που φαίνεται τελείως δικαιολογημενο. Παρ όλα αυτά ο πατέρας σου προσπαθεί να διορθώσει τα προηγουμενα του λάθη και έχει αποφασισει να έρθετε πιο κοντά ώστε να στηριξετε ο ένας τον άλλο ειδικά αυτήν την δυσκολη περίοδο μετά την απώλεια της μητέρας σου. Κάνε μια προσπάθεια να τον συγχωρεσεις και να έρθετε πιο κοντά. Φαίνεται να έχει καλες προθέσεις...
Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου βλέπω ένα πατερα ο οποίος δουλεύει 13 ώρες την ημέρα και γυρίζοντας σπίτι προφανώς εξαντλημένος προσπαθεί να ηρεμήσει βλέποντας τηλεόραση. Θα μπορούσε να ήταν ένας αδιάφορος πατέρας πίνοντας μπύρες απτό πρωί μέχρι το βράδυ στα καφενεία και όταν γυρίζει σπίτι να έλιωνε στον καναπέ. Ο δικός σου πατέρας όμως δουλευει τόσες ώρες για να μπορέσει να συντηρήσει την οικογένεια του και εξαιτίας αυτού όταν γυρίζει πλέον σπίτι να μην έχει καν το κουράγιο να ασχοληθεί με τα παιδιά του. Δεν θέλω να τον δικαιολογήσω απλά προσπάθησε να μπεις στη θέση του.. πολλές φορές γινόμαστε άδικοι με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν. Το σίγουρο είναι πάντως πως ο πατέρας σας σας αγαπάει και τώρα και πριν το θάνατο της μητέρας σας.. απλά κάθε άνθρωπος εκφράζει με διαφορετικό τρόπο τα συναισθήματα του..
Νομίζω οτι προσπαθεί να καλύψει το κενό που άφησε η μαμά σου. Μην είσαι σκλήρη μαζί του ο κάθε άνθρωπος αγαπάει με διαφορετικό τρόπο.Κατάλαβαίνω τον τρόπο που σκέφτεσαι αλλα δώσε του μια ευκαιρία σίγουρα δε θα το μετανιώσεις. :)
Καμια φορα τα ζευγαρια λειτουργουνε συμπληρωματικα. Ισως να γινεται καιι ασυναισθητα αυτο. Ξερεις που εχει ο αλλος αδυναμιες και τις καλυπτεις εσυ. Ισως αυτη η συμπεριφορα να λειτουργουσε καλυτερα. Εχει δικιο και ο γλειπτης. Ισως να τα ειχαν ξεκαθαρισει και να λειτουργουσαν ετσι γιατι αυτο το θεωρουσαν ως καλυτερο.Εστιασε στην καινουργια καλη συμπεριφορα του.Εγω πιστευω πως αλλαζουν οι ανθρωποι. Ισως η απωλεια της μαμας σας να τον ταρακουνησε. Το θετικο ειναι πως αντεδρασε ετσι.Καλη δυναμη.
Δε νομίζω οτι κάνει ό,τι κάνει απο μετάνοια. Απλά μερικοί άνθρωποι βολεύονται οικτρά όταν έχουν κάποιον άλλο να φροντίζει γι' αυτούς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε η μητέρα σας. Τώρα πρέπει να σας σταθεί ο ίδιος και κινητοποιήθηκε. Θα ήταν καλό να τον στηρίξεις όσο μπορείς διότι μάλλον έχασε μεγάλο χρονικό διάστημα όντας απων.
Scroll to top icon