Οι ισλανδικές τράπεζες βγήκαν στις αγορές

Οι ισλανδικές τράπεζες βγήκαν στις αγορές Facebook Twitter
7

Λίγες ημέρες μετά την εξόφληση του ΔΝΤ από την Ισλανδία και μάλιστα πολύ νωρίτερα από την κανονική ημερομηνία, οι τράπεζες της χώρας επιστρέφουν στις αγορές. Συγκεκριμένα η ισλανδική τράπεζα Landsbankinn πραγματοποίησε την πρώτη έκδοση σε ξένο νόμισμα από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, αντλώντας 300 εκ. ευρώ με επιτόκια λίγο πάνω από το 3%.

Οι προσφορές για τα ομόλογα ανήλθαν στα 470 εκατ. ευρώ.

Η έξοδος της συγκεκριμένης τράπεζας έγινε λίγους μήνες μετά την έκδοση ομολόγου από μία άλλο ισλανδική τράπεζα την Areon Bank.

Η Ισλανδία ανέφερε μετά την εξόφληση του ΔΝΤ ότι πέτυχε οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να υπονομεύσει το κράτος πρόνοιας.

Η χώρα μετά την μεγάλη κρίση του 2008 πραγματοποίησε δημοψήφισμα για το αν πρέπει να πληρωθούν τα χρέη των χρεοκοπημένων τραπεζών και οι πολίτες της ψήφισαν "όχι" σε συντριπτικό ποσοστό.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM