Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015

Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015 Facebook Twitter
5

Φέτος, τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη βρέθηκαν είτε στην Ελλάδα είτε σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Κοινό τους στοιχείο είναι ότι οι επιβάτες τα χαρακτηρίζουν ετοιμόρροπα, θλιβερά και ασφυκτικά γεμάτα με κόσμο. Συνεπώς, όσοι θα βρεθούν στα ελληνικά νησιά ή σε έναν από τους παρακάτω προορισμούς καλό θα ήταν να βεβαιωθούν ότι θα έχουν μαζί τους φαγητό αλλά και πολλή υπομονή.

Ακολουθεί το Τop 10 με τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη που βασίζεται στη συνολική εμπειρία των επισκεπτών όπως καθορίζεται από τους συμμετέχοντες της έρευνας της ιστοσελίδας The guide to Sleeping Airport. Ωστόσο σημειώνεται πως στην άλλη λίστα με τα 10 καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, στην 7η θέση φιγουράρει αυτό της Αθήνας


1.

Αεροδρόμιο Beauvais-Tille International, Γαλλία (BVA)

Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015 Facebook Twitter

Το BVA είναι αναμφίβολα το χειρότερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη. Τα παράπονα των ψηφοφόρων είναι εκτεταμένα και συνήθως αφορούν την απουσία καθισμάτων, το αγενές προσωπικό, τις τουαλέτες και την υγιεινή. Επίσης, αρκετές φορές οι επιβάτες νιώθουν εξαπατημένοι όταν κατά την άφιξή τους, όταν μαθαίνουν ότι βρίσκονται 88 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι, χωρίς να έχουν οικονομικές επιλογές όσο αφορά τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών.

2.

Αεροδρόμιο Σαντορίνης, Θήρα, Ελλάδα

Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015 Facebook Twitter

 

Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης είναι το πρώτο ελληνικό αεροδρόμιο που εμφανίζεται στη λίστα. Οι επιβάτες σημειώνουν ότι υπάρχει προφανής έλλειψη σε καρέκλες και εστιατόρια, αλλά και προβλήματα όσο αφορά την ασφάλεια και την καθαριότητα. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή. 

3.

Αεροδρόμιο Ρόδου, Ελλάδα

Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015 Facebook Twitter

Οι επιβάτες σημείωσαν ότι υπήρχαν μεγάλες ουρές σε κάθε σημείο του αεροδρομίου. Από το check-in, μέχρι τα μαγαζιά οι ταξιδιώτες, έπρεπε να περιμένουν στις ουρές ενώ υπήρχαν ελλείψεις στο προσωπικό. Παράπονα σημειώνονται επίσης όσο αφορά τις τουαλέτες, στις οποίες δεν υπήρχε χαρτί, σαπούνι και πετσέτες αλλά και στην έλλειψη μαγαζιών που πουλούν σνακ.

4.

Αεροδρόμιο Κρήτης, Ηράκλειο, Ελλάδα

Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015 Facebook Twitter

Οι ψηφοφόροι για μια ακόμη φορά αναφέρθηκαν στις τεράστιες ουρές που σχηματίζονταν σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου για αυτό και προτείνουν να μην το χρησιμοποιείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν πρέπει να κοιμηθείτε εκεί, όπως συμβουλεύει ένας ταξιδιώτης καλό θα είναι να πάτε από νωρίς στον δεύτερο όροφο, όπου δεν υπάρχει έντονος φωτισμός καθώς τα φώτα δεν λειτουργούν.

5.

Αεροδρόμιο Berlin Schönefeld, Γερμανία (SXF)

Το συγκεκριμένο αεροδρόμια εξυπηρετεί κυρίως αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους όπως οι Condor, RyanAir και easyJet. Οι ταξιδιώτες ανέφεραν ότι υπήρχαν λίγες καρέκλες, εστιατόρια και μαγαζιά. Επίσης, σημείωσαν ότι υπήρχαν περισσότεροι επιβάτες από όσους θα μπορούσε να φιλοξενήσει. Τα καλά νέα είναι υπάρχει χώρος για όσους ταξιδιώτες θέλουν να κοιμηθούν ενώ επίσης παρέχονται 60 λεπτά δωρεάν Wi-Fi.

6.

Αεροδρόμιο Κέρκυρας, Ελλάδα

Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015 Facebook Twitter

Το τελευταίο ελληνικό αεροδρόμιο που εμφανίζεται στη λίστα και το οποίο δέχεται πτήσεις από δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις. Αν και οι ταξιδιώτες σημειώνουν τα ίδια προβλήματα, ένας ψηφοφόρος αναφέρει ότι οι κρατούμενοι έχουν καλύτερη αντιμετώπιση όσο αφορά το φαγητό, τη διασκέδαση και τις ανέσεις που τους παρέχονται. Είναι ιδιαιτέρως μικρό, μονότονο και αραιά επιπλωμένο με άβολες καρέκλες. Οι ουρές είναι πολύ μεγάλες και το προσωπικό δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες ενώ υπάρχουν ελάχιστα καφέ και μαγαζιά.

7.

Αεροδρόμιο Rome Ciampino, Ιταλία (CIA)

Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015 Facebook Twitter

Στο αεροδρόμιο Ciampino, παρατηρείται έλλειψη καθισμάτων, μεγάλες ουρές και μονότονη αρχιτεκτονική. Θετικό είναι ότι παρέχεται δωρεάν Wi-Fi αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες το βράδυ σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Θετικό ακόμη είναι ότι υπάρχει σύνδεση με το κεντρικό σταθμό τραίνων της Ρώμης.

8.

Αεροδρόμιο Brussels Charleroi, Βέλγιο

Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015 Facebook Twitter

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δέχεται πτήσεις από εταιρίες όπως RyanAir, Wizz Air, Pegasus Airlines και Jetairfly. Οι ταξιδιώτες το χαρακτηρίζουν «ακατάλληλο για τους επιβάτες» καθώς δεν παρέχει τα στοιχειώδη, όπως καθίσματα, θέρμανση, καταστήματα και δωρεάν Wi-Fi. Δεν υπάρχουν εικοσιτετράωρες επιλογές για φαγητό αλλά και συγκοινωνίες για να φτάσεις στο κέντρο της πόλης αργά το βράδυ.

9.

Αεροδρόμιο Bergamo Orio al Serio, Ιταλία (BGY)

Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015 Facebook Twitter

Καθώς παλιότερα είχε βαθμολογηθεί ως το χειρότερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, έχει βελτιωθεί και πλέον παρέχει περισσότερες υπηρεσίες. Παρόλα αυτά απέχει 50 χιλιόμετρα από το Μιλάνο και αποτελεί έναν απομονωμένο τερματικό σταθμό. Τέλος, δεν παρέχει δωρεάν Wi-Fi και αρκετές πρίζες.

10.

Αεροδρόμιο London Luton, Αγγλία (LTN)

Τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα για το 2015 Facebook Twitter

Μπορεί οι πτήσεις που προσφέρει να είναι πιο φθηνές αλλά η διαμονή στο Αεροδρόμιο του Luton είναι αρκετά ακριβή. Όλοι οι οδηγοί πρέπει να πληρώσουν £2.50 για να έχουν πρόσβαση στο τερματικό σταθμό. Χρέωση υπάρχει επίσης για τη χρήση του Wi-Fi μετά τα 30 λεπτά αλλά και για τη μεταφορά των αποσκευών με καροτσάκι.

Via sleepinginairports.net

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Iδιωτικοποίηση και οσο γινεται γρηγορότερα για τα αεροδρόμια μας.Για παράδειγμα Βάρνα και Μπουργκάς (Βουλγαρία) αφότου τα ανέλαβε η Fraport μεταμορφώθηκαν από σοσιαλιστικά ερείπια σε σύγχρονα όμορφα αεροδρόμια
Κατα τ'άλλα μας φταίει η Fraport και το κεφάλαιο (συγχώρα με θεέ Μαρξ που είπα αυτή τη λέξη) που, όπως συνέβη παρόμοια και με τη Cosco, πέραν του τιμήματος χρήσης θα πρέπει να επενδύσει minimimum 200εκ. ευρώ στα αεροδρόμια αλλά... κούνια που μας κούναγε!Έχουμε καταντήσει περίγελος της Ευρώπης σε όλους τους τομείς, έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, δε βλέπουμε παρά μόνο αυτό που θέλουμε εμείς να δούμε και πάντα φταίνει οι ξένοι... Σώσον κύριε τον λαόν σου...
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το κοινό στοιχείο των άνωθεν αεροδρομίων είναι η έλευση φτηνών αεροπορικών εταιριών(πχ Ryanair).για άλλο όγκο επιβατών είναι εξοπλισμένα απο αυτόν που δέχονται...βέβαια τα αεροδρόμια που δεν είναι δευτερεύοντα αλλά κύρια δεν δικαιολογούνται έστω και αν είναι φορτωμένα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.δυστυχώς θα έρθουν πάλι οι ξένοι να σώσουν την κατάσταση.τυχαίο;;;
Μήπως η ιδιωτικοποίηση είναι η μόνη λύση; Γιατί ο Αερολιμενάρχης Κέρκυρας περιέγραφε εδώ το καλοκαίρι την οδύσσεια που περνάνε για να τους εγκριθεί έστω και μία λάμπα για αντικατάσταση. Από την άλλη το Ελβενιζέλο που το τρέχουν ιδιώτες είναι μέσα στα καλύτερα της ηπείρου, αλλά αυτή είναι μία κακή καπιταλιστική ιστορία χωρίς δράκο και συνδικαλισταράδες,οπότε ας την κάνουμε αβαβα. Πάντως η προϊστορία με την διάλυση της Ολυμπιακής και το πόσο πιο φτηνές επιλογές υπάρχουν σήμερα, στην ώρα τους και χωρίς ακυρώσεις, απεργίες και στάσεις εργασίας, είναι επίσης μία ενοχλητική ιστορία για τους κρατικοδίαιτους.