ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.10.2015 | 10:13

Αδιέξοδο

Αν και ξέρω πως οι απαντήσεις πυ θα πάρω εδώ μέσα ίσως θα είναι σκληρές ήθελα να μοιραστώ το πρόβλημα μου κάπου γιατί αισθάνομαι απόγνωση.Είμαι τριτοετής στο ιστορικό αρχαιολογικό μια σχολή στην οποία πέρασα με δεύτερη χρονιά πανελληνιες αν και δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή.Στην αρχή απογοητεύτηκα αλλά πλέον έχω συμβιβαστεί και μπορώ να πω πως μου αρέσουν αρκετά μαθήματα. Το πρόβλημα μου όμως το τελευταίο καιρό είναι αυτό της επαγγελματικής αποκατάστασης.Η πλειοψηφία της σχολής ασχολείται μετά την αποφοίτηση με τα ιδιαίτερα κάτι που έμενα δεν ξέρω αν μου αρέσει.Έχω τρομοκρατηθεί απλά γιατί αισθάνομαι ότι έχω αρκετές ελλείψεις στα αρχαία μιας και στη σχολή δεν κάνουμε πολλά και δεν ξέρω πως θα μπορέσω να ανταποκριθώ.Ξέρω πως όλοι καταβάλλουν προσωπική προσπάθεια και ότι ένα πτυχίο δεν φτάνει αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θέλω πραγματικά να ασχοληθώ.Θα μου πείτε γιατί το διάλεξες τότε και θα σας πω ότι από την θεωρητική οι επιλογές μου ήταν ελάχιστες και την ψυχολογία που ήθελα δεν την έπιανα οπότε διαλεξα το αμέσως πιο ενδιαφέρον για μένα που πράγματι μου αρέσει ως ένα σημείο αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση αποκλειστικά. Οι περισσότεροι μου λένε πως η διδασκαλία πρέπει να σου αρέσει πολύ για να ασχοληθείς και να μην το βλέπεις ως κάτι προσωρινό πως όμως να ξέρω ότι μου αρέσει αφού δεν το έχω δοκιμάσει και αγχώνομαι σε υπερβολικό βαθμό αν θα τα καταφέρω;Και αν τελικά μου αρέσει αλλά δεν είμαι καλή σε αυτό;Και αν τελικά δεν μου αρέσει τι θα κάνω στη ζωή μου; Έχω φτάσει σε σημείο να κλαίω κάθε μέρα και να μην μπορώ να κοιμηθώ από το άγχος για το τι θα κάνω γενικά στη ζωή μου πως θα ζήσω αν θα βρω δουλειά αν έκανα λάθος επιλογές κτλ.Οι γονείς μου με στηρίζουν αλλά κάθε μέρα φοβάμαι πως μπορεί να γίνει κάτι κακό και δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσω.Έχω πάει σε ψυχίατρο και μου είπε πως είμαι ψυχαναγκαστική μου έχει δώσει και χάπια αλλά ειλικρινά δεν βλέπω καμία βελτίωση. Πολλοί μπορεί να με πείτε κακομαθημένη, ανώριμη, τεμπέλα και άλλα πολλά.Δεν με πειράζει απλά ήθελα να μοιραστώ με κάποιον τις σκέψεις απογνωσης και απαισιοδοξίας που με διακατέχουν ακόμη και αν κατακριθώ γι αυτό.Πιστεύω πως είμαι ανίκανη και αποτυχημένη και ότι δεν κάνω ούτε για σερβιτόρα.
5
 
 
 
 
σχόλια
Απαντω εδω, διοτι δεν μπορουσα να απαντησω ως απαντηση στο σχολιο σου. Φυσικο ειμαι στο τελευταιο ετος και γι'αυτο αναφερομαι και στο μεταπτυχιακο που θα προσπαθησω να κυνηγησω! Ισως σου φαινονται αγνωστα και νιωθεις οτι πελαγοδρομεις λογω του αυξημενου αγχους που νιωθεις. Μου φαινεται πολυ δυσκολο για καποιον να εχει περασει σε μια τοσο καλη και δυσκολη σχολη και να μην εχει γνωσεις γυμνασιου. Βασικα, δεν γινεται! Γι' αυτο μην αφηνεις το αγχος να λειτουργει ως τροχοπεδη! Δες τα πιο ηρεμα και με ξεκουραστο μυαλο! Α και κατι αλλο, θεωρω πως στη σχολη σας οπως και στη δικη μας αντιστοιχα πολλες φορες παρεχονται πληρως εξειδικευμενες γνωσεις οι οποιες δεν θα σου χρειαστουν για να διδαξεις απαραιτητα ενα παιδακι γυμνασιου ή ενα των πρωτων ταξεων του λυκειου αλλα κυριως για τη δικη σου καταρτιση. Αυτο το αναφερω σχετικα με τον φοβο σου για τ'αρχαια αν κληθεις να τα διδαξεις. Εξαλλου, σημασια εχει κι εσυ ποσο εξελισσεσαι χρησιμοποιωντας ως αρχικο ερεθισμα αυτα που σου δινει η σχολη σου! Μην αγχωνεσαι! Ολα θα πανε καλα
Κατ'αρχας και μονο το γεγονος πως αγχωνεσαι για το αν θα εισαι σωστη παιδαγωγος ειναι ενα πολυ καλο πρωτο δειγμα, διοτι δειχνει ενδιαφερον και ευσυνειδησια! Σχετικα με τα μαθηματα, θα δοκιμασεις και θα δεις αν σου ταιριαζει ή οχι, αυτο φαινεται στην πραξη! Ακομα και να μην ειναι αυτο που θελεις φανταζομαι πως στη σχολη σου, οπως και σε αλλες σχολες υπαρχουν και εναλλακτικες παραπλησιες ασχολιες. Λογικο ειναι να προβληματιζεσαι, εισαι στην καταλληλη ηλικια γι αυτο! Ηρεμα κι ολα θα πανε καλα! Καλη δυναμη!
Σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες!Γενικά προβληματίζομαι και δεν είμαι σίγουρη ούτε για την κατεύθυνση που έχω επιλέξει(ιστορικό) νιώθω έναν πανικό και μια απογοήτευση ότι έχω κάνει είναι λάθος και ότι έπρεπε να είχα επιλέξει αλλιώς.Πολλοί μου λένε πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο αλλά δεν βλέπω φως πουθενά.Μακάρι όπως λες να πάνε όλα καλά στη ζωή.Σου εύχομαι τα ίδιο!
Σε ευχαριστω πολυ! Κατι αντιστοιχο σκεφτομουν και για τη δικια μου σχολη, δηλαδη αν επραξα καλα! Εκανα στην ακρη την ανασφαλεια αυτη και ασχοληθηκα με αυτο που επελεξα. Ο απολογισμος ειναι καποιοι πολυ καλοι φιλοι και η αποφαση μου να ασχοληθω με εναν τομεα παραπλησιο μεσω ενος μεταπτυχιακου. Σιγουρα θα βρεις κατι που θα σε εκφραζει εντος ή σε μια αλλη περιπτωση εκτος σχολης. Απλα δωσε την ευκαιρια στον εαυτο σου να δεις πως αποδιδει μη δεχεσαι αμεσως πραγματα και μην τα απορριπτεις. Κανεις δεν γεννηθηκε τελειος! Εχεις ολη μου τη θετικη ενεργεια! :)
Αν επιτρέπεται σε ποιά σχολή είσαι; Δυστυχώς πιστεύω πως δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις στα αρχαία ούτε τις βασικές.Κοιτάω πράγματα της πρώτης γυμνασίου και μου φαίνονται κινέζικα.Δεν ξέρω πραγματικά τι θα κάνω είμαι σε απόγνωση.
Scroll to top icon