ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δήμαρχος Γαλατσίου: Αδειάστε το γήπεδο από τους πρόσφυγες, δεν αντέχουμε άλλο

Δήμαρχος Γαλατσίου: Αδειάστε το γήπεδο από τους πρόσφυγες, δεν αντέχουμε άλλο Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
5

«Έχουμε υπερβάλει εαυτόν» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος αναφορικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ από την αρχή του μήνα.

Στα όρια της εξάντλησης μετά και την πρωινή ένταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει άμεσα ο ίδιος και οι υπηρεσίες του, λόγω της ανεπαρκούς κάλυψης της πρωινής σίτισής των «φιλοξενουμένων», αδημονεί να εκπληρωθεί η υπόσχεση του αρμόδιου υπουργού για την απομάκρυνση τους στο τέλος του μήνα.

«Θα υπομείνω μέχρι το Σάββατο το βράδυ» δηλώνει και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει πλέον άλλη ανοχή και αντοχή. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία αυτής της κατάστασης, την οποία αναγνωρίσαμε ως σοβαρό εθνικό θέμα και τη «σηκώσαμε στην πλάτη μας». Συμφωνήσαμε για έναν μήνα, ευελπιστώ ότι θα τηρηθούν τα συμφωνημένα και το πιστεύω αντίθετα από όλους τους άλλους». Σε ερώτηση μας, εάν προσέβλεπε σε οικονομική ενίσχυση, η οποία δεν ήρθε ή καθυστερεί, ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ζητήσαμε χρήματα ούτε και θέλουμε να πάρουμε. Απλά προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε για ένα μήνα. Αυτό μόνο».

Η πρωινή ένταση προήλθε από τις ελλείπεις μερίδες του πρωινού, τις οποίες απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών. «Ήταν 1000 αντί για 1500, τις οποίες έπρεπε να καλύψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να μη γίνει η καθιερωμένη πρωινή καταμέτρηση» σημειώνει ο κ. Μαρκόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και συμπληρώνει: «Βεβαίως, όπως διαπιστώσαμε, η δυσλειτουργία προκλήθηκε από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Αττική. Διότι αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανάσχεση του ρεύματος αποχώρησης των προσφύγων και μεταναστών από στις εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ και την αύξηση της εισροής».

«Την Δευτέρα είχαμε 150 άτομα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη αυξήθηκαν στους 1300 και 1500» συμπληρώνει ο δήμαρχος. Συγχαίρει τις κοινωνικές υπηρεσίες, την Εκκλησία και τους εθελοντές, οι οποίο συχνά υπερβάλλουν των δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν όλο αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο παραμένει ανένδοτος στην παράταση της «φιλοξενίας».

«Αντιμετωπίζουμε συνεχώς και τις αρρώστιες και τις πολύμορφες ανάγκες που παρουσιάζονται» σημειώνει. Αναφερόμενος στο περιστατικό των δύο παιδιών που έφθασαν βαριά χτυπημένα από την βάρκα στη Λέσβο, για τα οποία υπήρξε «ευτυχώς» άμεση φροντίδα τους, αντιστρέφει την εικόνα λέγοντας: «Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν δεν βρίσκαμε άμεση βοήθεια».

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, κατά τη χθεσινοβραδινή του ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι το Γαλάτσι και το Ελληνικό θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν και για τον λόγο αυτόν αναζητούνται νέοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

5

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

Ελλάδα / Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

«Ευχόμαστε να είναι ο κύριος σεισμός, διότι έχει επίκεντρο στην λίμνη Τριχωνίδα κάτω από το Θέρμο, που είχε προκαλέσει τις μεγάλες ζημιές η σεισμική δόνηση τον Απρίλιο του 2007» τόνισε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
δεν ειναι λύση το να φύγουν οι πρόσφυγες απο το παλαι..ενα γήπεδο άλλωστε που τόσα χρόνια έχει παραμείνει κλειστό και άχρηστο ..επιτέλους πήρε μια χρησιμότητα.
Είναι σοβαρή κατάσταση αυτή, να μετατρέπεται η Ευρώπη σε αγωγό δουλεμπορίου? Κλείστε τα Ευρωπαίκά σύνορα ή οργανώστε το να κονομάνε τα Ευρωπαϊκά κράτη αντί για τους δουλεμπόρους.Ελπίζω τα ΚΤΕΛ να κόβουν αποδείξεις γιατί στην Θεσνίκη φεύγουν κατά (πολλές) εκατοντάδες κάθε πρωί
Κατ' αρχήν είναι εντελώς λανθασμένη η τοποθέτηση σου όταν μιλάς για δουλεμπόριο. Δεν πρόκειται για δούλους αλλά για πρόσφυγες μια ιδιότητα αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και αφορά σε ανθρώπους που αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλη χώρα λόγω πολέμου που γίνεται σε εκείνη από την οποία προέρχονται. Οι διακινητές είναι άτομα που εκμεταλλεύονται την κατάσταση που δημιουργείται από την συνθήκη που προκύπτει από το ασφυκτικό και ατελές νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και δεν επιτρέπει την ομαλή μετακίνηση των ανθρώπων από τα συνοριοφυλάκια. Δεν είναι όμως οι μόνοι που προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν: μια τεράστια αγορά έχει στηθεί στα μέρη από τα οποία περνούν όπου διάφοροι πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες σε εξωφρενικές τιμές. Οι αποδείξεις στα κτελ κόβονται κανονικά αλλά και στα πλοία όπου οι πρόσφυγες καλούνται να πληρώσουν μάλιστα ακριβότερο αντίτιμο. Οποιοσδήποτε έχει στοιχειώδη νοημοσύνη και μια στάλα ανθρωπιά μπορεί να κατανανοήσει τι συμβαίνει. Και πρόκειται για σοβαρή κατάσταση.