ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.10.2015 | 13:00

Φταίω εγώ....

που έχω αρχίσει να γίνομαι μισάνθρωπος? Ή απλά οι "άνθρωποι" που έχουν γίνει τόσο ψεύτικοι, αγενείς και εγωιστές? Ιδου η απορία...
3
 
 
 
 
σχόλια
"Ακούσατε ότι έχει λεχθεί· Ν’ αγαπάς τον πλησίον σου και να μισείς τον εχθρό σου. Αλλά εγώ σας λέγω, ν’ αγαπάτε τους εχθρούς σας, να ευλογείτε αυτούς που σας καταριώνται, να ευεργετείτε όσους σας μισούν, και να προσεύχεστε για όσους σας συμπεριφέρονται κακώς και σας διώκουν, για να γίνετε παιδιά του επουράνιου πατέρα σας, διότι ανατέλλει τον ήλιο του για κακούς και για καλούς και βρέχει για ευσεβείς και ασεβείς. Εάν δε αγαπήσετε όσους σας αγαπούν, ποιο μισθό θα έχετε; Δεν κάνουν το αυτό και οι τελώνες; Και εάν δείξετε στοργή στους φίλους σας μόνο, τι εξαιρετικό κάνετε. Δεν κάνουν έτσι και οι τελώνες; Να γίνετε λοιπόν τέλειοι, όπως ο πατέρας σας ο ουράνιος είναι τέλειος."
Το μίσος δε λύνει προβλήματα. Δες το σαν σύγκρουση μαινόμενων ταύρων με ίση δύναμη. Θα φέρει μόνο καταστροφή στα πάντα γύρω και θα τραυματιστούν και οι δυο πλευρές των μισούντων.Αν είσαι έξυπνος, όπως και σε μια πολεμική τέχνη ή στρατηγική πολέμου, θα χρησιμοποιήσεις την ίδια τη δύναμη του "αντιπάλου" σου εναντίον του. Το μίσος είναι ιδιαίτερα αυτοκαταστροφικό και τυφλώνει. Εκμεταλλεύσου το εκεί που υπάρχει και άστο να δουλέψει μόνο του. Σε βαρύ και δυνατό στυλ (στοιχείο γης) θα χρησιμοποιήσεις μαλακό και μειλίχιο, ρευστό στυλ (στοιχείο νερό). Αν υποδεχτείς με τρόπο το "χτύπημα" του άλλου, μπορείς να του αλλάξεις κατεύθυνση και να τον ρίξεις κάτω, χωρίς να προσπαθήσεις και να κοπιάσεις, θα την πάθει μόνος του.Απαντούμε με αγάπη στο μίσος, με οίκτο στα σκ@τόψυχ@ ανθρωπάκια. Αυτό πάντα θα τους πονέσει περισσότερο. Άν και όταν μπορέσουν να αρχίσουν να νιώθουν συναισθηματικές καταστάσεις, φυσικά... Με το να "κολλήσεις" μίσος και να διαιωνίσεις μια κατάσταση, τους δικαιώνεις και ρίχνεις καύσιμο στη φωτιά, που θα κάψει όχι μόνο και τις δυο μεριές, αλλά και το γύρω "χώρο".
Συμφωνώ απολύτως με αυτά που λες και θέλω να ξεκαθαρίσω πως οπως και να νιώθω, όση απέχθεια και να νιώθω για κάποια άτομα, δεν εξωτερικέυω τα συναισθήματα μου, άρα δεν διαιωνίζω άμεσα καταστάσεις. Απο την άλλη, ο οίκτος για μένα είναι το χειρότερο των συναισθημάτων. Προσωπικά προτιμώ να νιώθω "μίσος" -που ουσιαστικά ειναι αντιπάθεια και απέχθεια- παρά να οικτίρω τους γύρω μου. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλα και εμένα προτιμώ να με μισούν παρά να με οικτίρουν.
Scroll to top icon