Ο Δήμος Χαλανδρίου ξεκινά "πόλεμο" στα μπαρ και τα καφέ

Ο Δήμος Χαλανδρίου ξεκινά "πόλεμο" στα μπαρ και τα καφέ Facebook Twitter
11

Μπορεί το Χαλάνδρι να έχει μετατραπεί πλέον σε απόλυτο προορισμό διασκέδασης με μπαρ και εστιατόρια να καλύπτουν κάθε γούστο, ωστόσο οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να εκνευρίζονται με το φαινόμενο, που «πονοκεφαλιάζει» και τον ίδιο το Δήμο Χαλανδρίου.

 

Για να γίνει κατανοητός ο βαθμός του πόσο πυκνοκατοικημένο από μαγαζιά είναι σήμερα το Χαλάνδρι, αρκεί να σημειωθεί πως σε 50 οικοδομικά τετράγωνα του κέντρου του δήμου συνωστίζονται 373 νυχτερινά μαγαζιά, ήτοι κατά μέσο όρο 7-8 καταστήματα σε κάθε τετράγωνο. Από αυτά, 188 είναι καταστήματα μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ψητοπωλεία, μεζεδοπωλεία, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία, club restaurant κ.λπ.) και 185 καταστήματα αναψυχής (καφετέριες, μπαρ, μπυραρίες), τα περισσότερα εκ των οποίων γειτνιάζουν με κατοικίες.

Δεδομένου πως τις Παρασκευές και τα Σάββατα, τις αργίες και τα καλοκαίρια, το Χαλάνδρι δέχεται την επίσκεψη περί των 10.000 θαμώνων, ο κυκλοφοριακός φόρτος στους κεντρικούς δρόμους και στα στενά, η ηχορρύπανση από τη δυνατή μουσική και ο περιορισμός των ελεύθερων χώρων από αυθαίρετη επέκταση τραπεζοκαθισμάτων αποτελούν πλέον ισχύουσα πλην δυσάρεστη πραγματικότητα για τους κατοίκους.

Μάλιστα, πέρυσι, λόγω της υπερβολικής συσσώρευσης επισκεπτών καθ' όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων δεν έλειπαν και οι πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η δημοτική αρχή επιβάλει πρόστιμα στους παρανομούντες και εξέδωσε τρεις κανονιστικές πράξεις, με τις οποίες ρυθμίζονται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και το ωράριο λειτουργίας των κέντρων, ενώ προβλέφθηκε το «πάγωμα» για ένα χρόνο στην έκδοση νέων αδειών σε κορεσμένες περιοχές.

Αυτό το τελευταίο, ωστόσο, προσέκρουσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία αρνήθηκε στο δήμο το δικαίωμα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Ο δήμος επιμένει, προσφεύγοντας στη λεγόμενη ειδική επιτροπή του άρθρου 152 (του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, νόμος 3463/2006) της Περιφέρειας Αττικής ενάντια στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Νέες άδειες έτσι κι' αλλιώς δεν εκδίδονται μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης.

«Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ορισμένους που μας απειλούν με μηνύσεις. Εμείς όμως δεν κάνουμε πίσω. Εάν δεν δικαιωθούμε από την Επιτροπή, θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας» σημειώνει ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χαλανδρίου Κώστας Γερολυμάτος.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Βεβαια σωστή κίνηση. Να κλείσουν ολα τα μαγαζιά να ερημώσει το Χαλάνδρι να περπατάς και να σε πιάνει η καρδιά σου. Τον κόσμο που θα χάσει τη δουλειά του τι θα τον κάνει ο Ρούσος; Θα τον πάρει με πεντάμηνα στο Δήμο; Και για να έχουμε καλο ρώτημα τι έγινε προχθές στην παρέλαση; Όσο είχαμε Δήμαρχο απο τη δεξιά γκαριζαμε κύριο Σίμο μου. Τωρα έμαθα ότι έστειλες αστυνομία στο μέτρο για να συλλάβει κάτι παιδάκια αναρχικούς που θα σου χαλούσαν τη φιέστα. Είναι αλήθεια;
Τα μαγαζιά και οι πλατείες σίγουρα δίνουν ζωντάνια σε μια περιοχή,αρκεί όμως να σέβονται τους κατοίκους και να τηρείται μια ισορροπία.Στην Νάουσσα της Πάρου ας πούμε φέτος,εκεί στο λιμανάκι,τα τραπέζια τα έχουν βγάλει τόσο κόντά στη θάλασσα που για να περάσεις ανάμεσα από τραπέζια θάλασσα και κρίκους κάβους με σχοινιά που δένουν τα καικια πρέπει να έχεις υπηρετήσει τουλάχιστον στα ΟΥΚ.Εάν τολμήσει κανένας να σηκωθεί από το τραπέζι την ώρα που περνάς θα βγεις στη Νάξο.
Τι ασυνάρτητο σχόλιο! Ποιος είναι ο Ρούσος; Ποιος είναι ο "κύριο Σίμο μου"; Ποιος "έστειλες" (αστυνομία); Σε ποιον απευθύνεσαι, στον Ρούσο ή στον Σίμο;(Άχου τα καημένα τα παιδάκια αναρχικούς που δεν πρόλαβαν να χαλάσουν την φιέστα.)
Eπιτέλους! Μέχρι στιγμής ο πιο τίμιος και σωστός δήμαρχος (ιδεολογικά δεν "συναντιόμαστε"). Του βγάζω το καπέλο και παρακολουθώ ανελλιπώς την κοινότητα στο fb "Αντίσταση με τους Πολίτες". Δεν είναι μόνο λόγια, μετά από 1 χρόνο βλέπουμε έργα!
Ο πρώην δήμαρχος το έκανε αυτό! Ήταν το μόνο για το οποίο θα τον θυμόμαστε! Δεστε στο fb "ΑντίΣΤΑΣΗ με τους Πολίτες" Έχει απολογισμό όλου του έτους αναλυτικότατα! Έχω μείνει άφωνη και δεν το πιστεύω! Ίσως δούμε μια άσπρη μέρα κι εμείς στο Χαλάνδρι! Εντομεταξύ ανακατασκευάζει και παιδικές χαρές, αλλά τρέμω την επόμενη μέρα που θα βανδαλιστούν από τα κωλόπαιδα... Αυτό το πρόβλημα πώς λύνεται;
Από την στιγμή του και εγώ πληρώνω δημοτικά τέλη με ΔΕΗ και νερό έχω δικαίωμα να περπατάω στους πεζόδρομους ή πεζοδρόμια. Ο δήμος έδωσε άδεια αλλά θεωρούν σωστό -όπως πάντα στην Ελλάδα-να βγάλουν επιπλέον παράνομα τραπέζια, γλάστρες κ.λ.π. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα μαγαζιά εστίασης, αλλά και τα μανάβικα μαγαζιά με μικροπράγματα και άλλα.Εδώ στην Πρέβεζα τα μαγαζιά στην παραλία έκλεισαν τα κοινόχρηστα στενά και τα έκαναν αποθήκες και κουζίνες.Αλλά τι περιμένεις από μια πολιτεία που η πολεοδομία είναι υπηρεσία για πλουτισμό, ο εισαγγελέας τυφλός και οι πολίτες ψηφίζουν αυτούς-μιλάω σε τοπικό επίπεδο και επαρχία-που κάνουν τις μεγαλύτερες παρανομίες.Αλλά ελπίζω κάποτε οι νόμοι αυτού του κράτους να αρχίσουν να εφαρμόζονται.