ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.12.2015 | 15:42

Συμβαίνει σε κανέναν;

Πολλές φορές, όσο δυνατή άποψη και να έχω για ένα θέμα, όταν κάποιος διαφωνεί μαζί μου και με προκαλεί ξυπνάει μια φωνούλα μέσα μου που μου λέει 'ή υποχώρησε ή άλλαξε θέμα'.Αυτό μου συμβαίνει πιο πολύ με το αντίθετο φύλο μιας και οι άντρες πολλές φορές έχουν την τάση να υπερασπίζονται σθεναρά τα λεγόμενα τους (οκ αναπαράγω στερεότυπα, αλλά εγώ τουλάχιστον αυτό έχω εισπράξει ,ίσως τους αφήνω πολύ χώρο). Δεν το κάνω από 'φόβο' μήπως 'δυσαρεστήσω' τους άλλους απλά ασυνείδητα καταλήγω να λειτουργώ έτσι. Οι μόνοι με τους οποίους εμμένω στην θέση μου ως αηδίας, είναι ο αδερφός μου η κολλητή μου και πριν κάποια χρόνια οι καθηγητές μου στο σχολείο, και αυτό γιατί το βλέπω σαν παιχνίδι. Συνήθως καταλήγω στο συμβιβαστικό 'Καταλαβαίνω πως εσύ έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορώ να εγκαταλείψω τις'λάθος' απόψεις μου' και μετά κάνω αυτο που εξαρχής ήθελα ή συνέχιζω να πιστεύω το ίδιο με πριν. Όταν είναι κάτι το μικρό του τύπου τι θα φάμε για βράδυ απλά υποχωρώ. Όταν με κάποιον προκύπτουν πολλές διαφωνίες/προβλήματα, δεν τσακώνομαι ούτε πολύ πιέζω τον εαυτό μου απλά φεύγω. Δεν μπορώ τις φωνές.
3
 
 
 
 
σχόλια
"Δεν το κάνω από 'φόβο' μήπως 'δυσαρεστήσω' τους άλλους απλά ασυνείδητα καταλήγω να λειτουργώ έτσι Πηγή: www.lifo.gr"Ναι, είναι τόσο ασυνείδητο που δεν το καταλαβαίνεις ενώ το έχεις ήδη γράψει. Αν τα "έχανες" σε μια διαφωνία θα 'ταν αλλιώς, αλλά εσύ έχεις άποψη και δεν τη λες και μάλιστα σε πολύ συγκεκριμένα άτομα. Όχι δεν υποστηρίζουν όλοι άντρες σθεναρά την άποψη τους. Είναι προφανές πως αυτό γίνεται, ασυνείδητα τουλαχιστον, για να μη δυσαρεστήσεις τον άλλον. Να του κάνεις καλή εντύπωση. Να μην ακουστείς υστερική ή ότι άλλο λένε τελοσπάντων τις γυναίκες που λένε τη γνώμη τους. Όπως θες πες το. Δεν φταις εσύ απόλυτα γι'αυτό που συμβαίνει, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για συζήτηση. Κάποιες φορές όντως μια άποψη πάει χαμένη με ορισμένους. Αλλά να μη τη λες γιατί δεν αξίζει τον κόπο όχι απλά για να μην συγκρουστείς. Μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί πραγματικά να το κάνεις.
Συμφωνώ και προσθέτω ότι ζώντας σε πατριαρχική κοινωνία που η θέση της γυναίκας είναι να σωπαίνει μπρος στον άντρα, ακόμη και νέα να είσαι, αναμενόμενο είναι να έχεις ως ένα βαθμό τοιαύτη συμπεριφορά.
Scroll to top icon