Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ, ώστε να εκταμιευτεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας η υποδόση του 1 δισεκ. ευρώ.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τα κόκκινα δάνεια αλλά και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με το οποίο προβλέπεται αύξηση μισθού για 314 χιλιάδες υπαλλήλους. Ονομαστική μείωση αποδοχών θα δει περίπου το 45% των υπαλλήλων, ωστόσο θα διατηρήσουν τους μισθούς τους, καθώς θα λαμβάνουν το υπολειπόμενο ποσό ως προσωπική διαφορά.

Χθες στην επιτροπή Οικονομικών περισσότερες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκλήθηκαν για τις αυξήσεις στο δημόσιο, παρά για τα κόκκινα δάνεια.

Εν τω μεταξύ, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια ενάντια στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων και πορείες προς την Βουλή, από την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ θα γίνουν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πλατεία Κοραή ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM