Αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες

Αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
4

Αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. «Όλα είναι έτοιμα, αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών και Μεταφορών) για να ισχύει η νέα τιμή στα εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Σκουμπούρης και διευκρίνισε πως η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της τιμής επέρχεται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Οταν,επι προηγουμενης κυβερνησης,"μειωθηκε πανηγυρικα" η τιμη του εισιτηριου απο 1,40 σε 1,20 ,με ταυτοχρονη ομως μειωση του καλυπτομενου χρονου διαδρομης απο 90 σε 70 λεπτα ελαχιστοι ειχαν επισημανει οτι : Πρωτον αυξανεται το κοστος ανα λεπτο διαδρομης και δευτερον,και πολυ σημαντικοτερον,ο χρονικος περιορισμος αποκλειει ουσιαστικα ενα πολυ μεγαλο μερος των διαδρομων (με λεωφορεια και τρολλευ)οι οποιες τωρα θα απαιτουν την χρηση και δευτερου εισιτηριου.Ειδικα δε οι μικροτερες "μετ'επιστροφης" διαδρομες(για να κανει καποιος μια συντομη δουλεια) αποκλεισθηκαν σχεδον στο συνολο τους.Τωρα επανερχεται αυτουσια η προηγουμενη κατασταση.Ειναι προφανες οτι καποιους επιβατες εξυπηρετει η μια σχεση τιμης/χρονου και καποιους αλλους η αλλη.Τα μαθηματικα,ομως,ειναι σαφως υπερ της σχεσης 1,40/90.
Το κόστος ανά λεπτό πέφτει από 1,714cents (1,2€/70) σε 1,556 cents (1,4/90). Και μπορείς να πασάρεις και το εισιτήριο ευκολότερα όταν ολοκληρώνεις την διαδρομή σου. Μια χαρά μέτρο είναι. Επίσης οι άνεργοι συνεχίζουν να μετακινούνται δωρεάν.