Βίτσας: Μετά από 48 ώρες οι μετανάστες θα φεύγουν από τα νησιά

Βίτσας: Μετά από 48 ώρες οι μετανάστες θα φεύγουν από τα νησιά Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

«Προσωπικά λυπάμαι όταν ο φόβος επικρατεί στο μυαλό και στις πράξεις ανθρώπων. Ντρέπομαι για τη μικρή ομάδα συνελλήνων, οι οποίοι ξεκινώντας από αντιλήψεις πολιτικές και ιδεολογικές, υπάρχει και αυτό το στοιχείο, βρίσκεται πίσω ή μπροστά σε τέτοια γεγονότα. Και μάλιστα ξεπερνά κάθε είδος με επιθέσεις όχι μόνο σε χώρους αλλά και σε Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες», είπε το πρωί στο ΜΕΓΚΑ ο αν. υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν για την κατασκευή hot spots.

Σημείωσε ότι τα hot spots είναι σχεδόν έτοιμα σε Μυτιλήνη, Λέρο, Χίο και Σάμο, ενώ στην Κω οι εργασίες κατασκευής συνεχίζονται, παρά τις αντιδράσεις.

Ο κ. Βίτσας τόνισε επίσης ότι «θα υπάρχει ένας χώρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να σιτίζονται, να στεγάζονται μέχρι 48 ώρες και μετά να μεταφέρονται».

«…Σε κάθε περίπτωση είτε αυτό γίνεται στην ηπειρωτική χώρα είτε στα νησιά αυτό πρέπει να γίνεται γρήγορα», σημείωσε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι «αυτό που εμείς διαπραγματευόμαστε σαν Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία είναι η επαναπροώθηση στην Τουρκία, γι' αυτό άλλωστε παίρνει τόσα χρήματα, και η δυνατότητα επαναπροώθησης στις χώρες απ' όπου ξεκίνησαν».

«Εδώ έχουμε διάφορα ζητήματα που δεν είναι μόνο της Ελλάδας», ανέφερε, επίσης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM