ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.2.2016 | 17:17

Φυλαχτό

Ήμουν στο λεωφορείο και ταξίδευα. Διπλα μου καθησε μία γυναίκα λίγο μεγάλη σε ηλικία. Κάθεται, ανοιγει ενα βιβλίο να διαβάσει, περί χριστιανισμού-θρησκείας. Περνάει περίπου μία με μια-μιση ωρα και μου πιάνει την κουβέντα. Για να μην σας τα πολυλογώ, μιλούσε κυρίως για τη ζωή της και αυτά που είχε περάσει με την οικογένειά της, σε θέματα υγείας κυρίως. Εκείνη πάντα πιστή να προσεύχεται. Ο σύζυγος της από την άλλη, ήταν άπιστος. Αλλά μετά την περιπέτεια υγείας του που πέρασε, άλλαξε τρόπο σκέψης και πλέον πιστεύει, αφού όπως μου είπε πηγαίνει κάθε Κυριακή εκκλησία. Τέλος πάντων, σε κάποια φάση ρώτησε για μένα και μου δίνει ένα φυλαχτό, ένα μαύρο κολιε-"πλεκτο", σταυρουδάκι με μία μπλε χαντρούλα, μέσα από το πορτοφόλι της. Στην αρχή, εγώ δεν το δεχόμουν, της έλεγα ότι δεν χρειάζεται κτλ. Μετά με ρωτάει, πιστεύεις; και δεν ήξερα τι να της απαντήσω. Δεν προσπαθώ να σου κάνω πλύση εγκεφάλου, μου λέει, αν δεν πιστεύεις, δεν πειράζει το παίρνω πίσω αλλά αν πιστεύεις κράτησε το, εγώ δεν το χρειάζομαι. Τελικά το πήρα. Μου λέει δεν είναι απαραίτητα να το φορέσω αλλά να μην το χάσω.Εμένα τώρα αυτό που με προβηματίζει είναι τι να το κάνω. Μου το έδωσε για καλή τύχη αλλά αν μου βγει σε κακοτυχία; Δεν είμαι σίγουρη αν πιστεύω ή όχι, μπορεί να νομίζω ότι πιστεύω επειδή έτσι μεγάλωσα. Δεν ξερω, αλλά τώρα τελευταία μου συνέβησαν διάφορα περίεργα, ευτυχώς όχι σε θέματα υγείας αλλά διάφορες συμπτώσεις να το πω; μηνύματα; δεν ξέρω αν ήταν καλά ή κακά αυτά που συνεβησαν, και από την μία φοβάμαι να το δεχτώ μήπως μου φέρει κακοτυχία και από την άλλη αν δεν το δεχτώ μήπως πάλι μου φέρει κακοτυχία.Ξέρω ότι όλοι θα πατήσετε "δεν ταυτίζομαι" δεν με πειράζει αλλά αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος εδώ που να ασχολείται με αυτά και μου πει τη γνώμη του θα το εκτιμούσα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Άλλο η θρησκευτική πίστη ως εσωτερική-προσωπική ανάγκη και άλλο οι δισειδαιμονίες. Παράτα το κάπου και μην ασχολείσαι άλλο. Μάτια, μαντζούνια, φυλαχτά κλπ είναι κατάλοιπα περασμένων γενεών. Αστεία μεν αλλά αντέχουν ακόμα λόγω διάφορων ανασφαλειών μας.Αν αρχίζεις όμως να το πιστεύεις θα λειτουργήσει ως αυθυποβολή και θα σε επηρεάσει. Οπότε απλά delete! :)
Να ασχολείται κάποιος με ποιο τροπο δηλαδή;Το αν πιστεύεις ή οχι, ειναι καθαρά προσωπικό θέμα κ δν νομίζω πως μπορει να σε επηρεάσει κάποιος. Δηλαδή μπορει, αλλα δν θα πρεπε, αλλα τέλος πάντων. Απ´οτι κατάλαβα σε απασχολούν δυο πράγματα, που το ενα έγινε η αφορμή για το άλλο. Η κακοτυχία- το "μάτι;" ηταν η αφορμή για να σκεφτείς -ή να ξαναθυμηθείς- πως δν εισαι σίγουρη/δν ξέρεις αν πιστεύεις κ σε τι. Η πίστη ειναι κατι που ολους μας εχει απασχολήσει, είτε για την ύπαρξη της είτε για την απουσία της. Αυτο ειναι εσωτερική διαδικασία, κ δν νομίζω πως μπορει να στο "λύσει" κανείς άλλος. Οσο για την κακοτυχία που σε απασχόλησε, ε δν νομίζω η κυρία αυτη να ηταν σαν την κακιά απ το Χανχσελ κ Γκρέτελ κ δίνοντας σου το φυλαχτό να θέλει να σε δει να καίγεσαι για να χαρεί κι αυτη η δόλια. Οπότε θα σε συμβούλευα να το βάλεις κάπου κ να το ξεχάσεις πήρε αν αποφασίσεις πως δν το θες πια, να το δώσεις σε κάποιον που πιστεύει.
εγω θα το πηγαινα ως ταμα σε μια εκκλησια. αν ηταν να φερει κακο θα φυγει απο σενα αν παλι ειναι να κανει καλο θα στο κανει κι απο εκει.... κι εγω που πιστευω ετσι θα εκανα αν επαιρνα κατι απο ξενο..
Scroll to top icon