Σε ποια τηλέφωνα μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο οι οπλίτες που έχουν ανάγκη στήριξης

Σε ποια τηλέφωνα μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο οι οπλίτες που έχουν ανάγκη στήριξης Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Από τις 8 το πρωί της Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τίθενται σε 24ωρη βάση στη διάθεση των οπλιτών που έχουν ανάγκη στήριξης, ιδιαίτερα κατά την πρώτη φάση κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Γραφεία Στήριξης Οπλιτών του Στρατού.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, η επικοινωνία θα είναι εφικτή στα τηλέφωνα 210-6555679 και 210-6555680, στο FAX 210-06552205 και στο e-mail [email protected], καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.


Τα Γραφεία Στήριξης σε κάθε όπλο συστάθηκαν πρόσφατα με νόμο, προκειμένου να παρέχουν συναισθηματική ή ψυχολογική στήριξη στους στρατεύσιμους μέσα από τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας και στελεχώνονται από προσωπικό εξειδικευμένο σε αυτόν τον τομέα.

Θα καταγράφουν και θα αξιολογούν τις τηλεφωνικές ή έγγραφες καταγγελίες οπλιτών που σχετίζονται κυρίως με πράξεις ή παραλείψεις οργάνων της διοίκησης σχετικές με παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνική προστασία, ποιότητα ζωής και περίθαλψης, στέρηση νομίμων δικαιωμάτων, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση του αρχηγού του Κλάδου για τις καταγγελίες που υφίστανται και η εισήγηση για τη διερεύνησή τους ή για τη λήψη άμεσων μέτρων, εφόσον απαιτείται. Επίσης θα υπάρχει τακτική ενημέρωση του υπουργού και της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής κάθε 6 μήνες.

Πάντως, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ, «η λειτουργία των γραφείων υποστήριξης δεν τροποποιεί, καταργεί ή με οποιονδήποτε τρόπο επηρεάζει τις διαδικασίες ιεραρχικής προώθησης αναφορών και παραπόνων και του χειρισμού τους κατά τις κείμενες διαδικασίες».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

σχόλια

2 σχόλια