"Επίθεση αγάπης" από τον Ολάντ - Απίστευτες δηλώσεις υποστήριξης για την Ελλάδα

"Επίθεση αγάπης" από τον Ολάντ - Απίστευτες δηλώσεις υποστήριξης για την Ελλάδα Facebook Twitter
6

Εντυπωσιακά σχόλια για την Ελλάδα έκανε απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το τέλος του χώρου ελεύθερης κυκλοφορίας της Σένγκεν, θα σηματοδοτούσε «το τέλος της Ευρώπης».


«Εάν καταλήγαμε  στο τέλος της Σένγκεν, αυτό θα ήταν «το τέλος της Ευρώπης υπό την έννοια της ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ των Ευρωπαίων» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.


Τα κράτη μέλη της Σένγκεν πρέπει να «σκεφτούν λογικά ως Ευρωπαίοι» αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα και να μην «μεταθέτουν σε μία χώρα, την ευθύνη που είναι δική μας» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.


«Αυτό είναι το μείζον ζήτημα απόψε. Εάν τα εσωτερικά σύνορα κλείσουν, εάν η συμφωνία Σένγκεν δεν εφαρμόζεται πλέον, αυτοί οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στην Ελλάδα, μία χώρα που αντιμετωπίζει ήδη σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, η οποία τι θα κάνει;» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ, προσφέροντας στήριξη, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ολάντ δήλωσε πως η Ελλάδα είναι η Ιστορία μας και ο Πολιτισμός μας εξηγώντας σε συζήτηση με τους ακροατές τους λόγους για τους οποίους ήταν αντίθετος με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την εποχή του Grexit.

 

Σε ερώτηση Γάλλου ακροατή σχετικά με τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία σε σύγκριση με την αντιμετώπιση που είχε ο Α. Τσίπρας την εποχή του Grexit, ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στις δικές του προσπάθειες και την υποστήριξή του στην Ελλάδα και θύμισε την ολονύχτια διαπραγμάτευση (τον Ιούλιο) με τον Αλέξη Τσίπρα και την καγελάριο Μέρκελ.


Με παρέμβασή του ο συντονιστής δημοσιογράφος υπογράμμισε :«Αναγνωρίζετε ότι δεν χρησιμοποιείτε προς τους Έλληνες τον ίδιο τόνο που χρησιμοποιείτε προς τους Βρετανούς».


«Κάναμε για τους Έλληνες ό,τι δεν θα κάνουμε για τους Βρετανούς» απάντησε ο Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε: «Δανείσαμε την Ελλάδα με 70 δισ. ευρώ, είναι μια μορφή αλληλεγγύης. Χρησιμοποιήσαμε δημοσιονομικούς πόρους για την Ελλάδα. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα δώσουμε τίποτα στη Μεγάλη Βρετανία. Και εγώ σας το λέω απλά: εάν οι Βρετανοί θελήσουν να βγουν από την Ευρώπη θα λυπηθώ. Θα λυπηθώ για την Ευρώπη, θα λυπηθώ για τη Μ. Βρετανία, θα λυπηθώ για τη Γαλλία, γιατί είμαστε σύμμαχοι με τους Βρετανούς. Θα το καταγράψω όμως και θα προχωρήσω παίρνοντας πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος.

 

Για την Ελλάδα όμως ήταν διαφορετικά. Θεωρούσα ότι υπήρχε κάτι που είχε σχέση με την Ιστορία, γιατί η Ελλάδα είναι η Ιστορία μας, είναι μάλιστα ο Πολιτισμός μας. Παράλληλα δε ήταν και θέμα της θεμελιώδους αρχής της ευρωζώνης, να παραμένουν στο εσωτερικό της οι χώρες και ιδιαίτερα αυτές που έχουν δυσκολίες.


Εάν είχαμε διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να της ζητούμε να κάνει προσπάθειες για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μίλησα άλλωστε για το θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα και ο ίδιος έκανε παρέμβαση λέγοντας ότι μας ζητάτε να προστατεύσουμε τα σύνορα και όταν η Ελλάδα είναι σε δυσκολία δεν της δίνετε αυτά που περιμένει" δήλωσε ο Φ. Ολάντ.

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Εάν είχαμε διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να της ζητούμε να κάνει προσπάθειες για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ."Πες το απ' την αρχή ματάκια μου και μην μ' αφήνεις να διαβάζω κατεβατα!!! Εκ προμελετης η υποστήριξη... γιατί τα ξέρατε, ναι ναι τα ξέρατε και τα περιμένατε!
Ότι και καλά για την ιστορία μας μας βοήθησαν και όχι για τα συμφέροντα τους. Ξέρεις απ'οταν υπογράφηκε το πρώτο μνημόνιο το έκαναν για να σώσουν τους εαυτούς τους για να μην καταρρευσουν οι τράπεζες τους και το ευρώ.Money makes the world go round.
Αν διάβαζες λίγο πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα θα έβλεπες ότι μίλησα για σεβασμό στην ιστορία μας. Αυτό δείχνουν τα λόγια του Ολάντ. Δεν είπε κανείς ότι μας βοήθησαν γι αυτό, στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν μόνο συμφέροντα δεν υπάρχουν φιλίες.
@ nassosΑκομη και αν δεχθουμε οτι ετσι εχουν τα πραγματα,οτι ολοι οι Ευρωπαιοι ενηργησαν με βαση το ιδιον συμφερον τους-και μαλλον ετσι ειναι-αυτο δεν αλλαζει σε τιποτα την ουσια του θεματος.Διοτι οι δηλωσεις ειναι υπαρκτες και εξαιρετικα χρησιμες για την χωρα μας,σε επιπεδο "διεθνους επικοινωνιας θεσεων",τουλαχιστον.Η,αν θελεις,ας το δουμε αντιστροφα.Εκανε καποιος αλλος ευρωπαιος ηγετης παρομοιες δηλωσεις ; Η μηπως πολλοι απο αυτους επιδιδονται εδω και χρονια σε εναν ατυπο διαγωνισμο απαξιωσης η ακομη και συκοφαντησης της χωρας μας ; Εαν,δηλαδη,παρομοιες δηλωσεις με αυτες του Ολαν ειχαν κανει και πεντε-εξη ακομη ηγετες σημαντικων ευρωπαικων χωρων αυτο δεν θα ηταν πολυ χρησιμο για την χωρα μας ;