Ο Μουζάλας αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» - ΝΔ και Καμμένος ζητούν την παραίτησή του (βίντεο)

Ο Μουζάλας αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» - ΝΔ και Καμμένος ζητούν την παραίτησή του (βίντεο) Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
17

Μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ , ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε  τα Σκόπια, «Μακεδονία», κίνηση που έχει προκαλέσει δεκάδες αρνητικά σχόλια και την άμεση αντίδραση τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του Πάνου Καμμένου που ζητούν αμφότεροι την παραίτησή του.

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές ή αλληλέγγυους που βοηθάνε στην Ειδομένη και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί που τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Πνιγήκανε τρεις όπως ξέρετε. Οι άλλοι συνελήφθησαν.Η αστυνομία το διερευνά και νομίζω γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα. Οφείλουμε να μάθουμε ποιοι είναι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μουζάλας.

Πρώτος αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter όπου αναρωτιέται αν «Είναι δυνατόν Υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;»

 Αμέσως μετά ήρθε και η επίσημη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία με ανακοίνωσή της ζητάει από τον κ. Μουζάλα να σκεφτεί ακόμη και την παραίτηση:

 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα.

Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.

Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες.

Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

Νωρίτερα, με δηλώσεις του στον «Αθήνα 9.84» ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας στις σφοδρές αντιδράσεις ζήτησε συγγνώμη. «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα» είπε χαρακτηριστικά.

Η συγνώμη του Μουζάλα φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή ούτε για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος μέσω twitter ζήτησε την άμεση παραίτηση του, κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα:

Για προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού κάνει λόγο το Μαξίμου:

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι καταλήγοντας: «Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Εχω αηδιασει,πλεον,τελειως με τον τροπο που αντιμετωπιζουν οι περισσοτεροι πολιτικοι "ηγετες μας"(...Ο Θεος να τους κανει....),αλλα και πολλοι "σχολιαστες"τα μειζονα προβληματα της χωρας.Μοναδικος γνωμων κρισεως το ιδιον ωφελος.Τιποτε αλλο.Ο κ.Μουζαλας εκανε ενα σοβαρο λαθος.Και μετα ζητησε συγγνωμην για το lapsus lingue του.Τι θα επρεπε να γινει σε αυτην την περιπτωση ;Ο κ.Μουζαλας μαζι με την συγγνωμην του να υποβαλει και την παραιτηση του.Εξηγωντας οτι ηταν μεν ενα φραστικο λαθος το οποιο ωφειλετο στην μεγαλη(...και ορατη..)κοπωση του,αλλα ενας υπουργος της κυβερνησης δεν εχει το δικαιωμα να βλαπτει την χωρα του ουτε ,καν,απο φραστικο λαθος.Και να επιμεινει σε αυτην.Ο πρωθυπουργος να τον ευχαριστησει για την δουλεια που εκανε,να τον συγχαρει για την ευαισθησια που επεδειξε,και να ποδεχθει την παραιτηση του αμεσως.Η αντιπολιτευση οχι,απλα,να μην κανει σημαια το θεμα,αλλα να περιορισθει σε μια δηλωση του τυπου "λαθη,εστω και φραστικα, τα οποια βλαπτουν την χωρα ειναι ανεπιτρεπτα και η κυβερνηση θα ειναι υπολογη εαν δεν φροντισει να μην επαναληφθουν".Και τελος.Τελος.Εδω τι γινεται ; Απλα "της τρελλης το πανηγυρι". Η κυβερνηση προσπαθει να το περασει στο "ντουκου",συντηρωντας το ετσι στην επικαιροτητα.Ο κ.Καμμενος απαιτει την αποπομπη Μουζαλα καταδεικνυοντας ετσι την ενδοκυβερνητικη διαφωνια,η αντιπολιτευση χαλαει,δια των στελεχων της,τον κοσμο,τα καναλια (...με μεγαλη τους χαρα..)το εχουν σταθερα πρωτο θεμα,και γενικα κανουμε οτι περναει απο το χερι μας για να παρει το θεμα οσο το δυνατον μεγαλυτερη εκταση και διεθνη προβολη γινεται ! Και να προκαλεσει οσο το δυνατον μεγαλυτερη ζημια γινεται !Τι να πω πια για αυτη την χωρα με τα μυριαδες τεραστια προβληματα.Μονον οτι το "βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας"εχει απο καιρου αναδειχθει σε εθνικο σπορ......
Όσοι στηρίζετε την άποψη "Έλα μωρέ όλος ο κόσμος Μακεδονία τη λέει", δεν πιστεύω να είστε οι ίδιοι που λέγατε πως το χρέος είναι απεχθές,επαχθές και επονείδιστο; Επειδή ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ έλεγε πάντα πως ΔΕΝ είναι. Δυστυχώς για κάποιους, το γεγονός πως δεν δίνουν δεκάρα για κάποια ΕΘΝΙΚΑ θέματα, δεν σημαίνει πως κανένα άλλο εθνος επίσης δεν δίνει. Δεν θα πολεμάμε τον εθνικισμό στη χώρα μας για να τον εξυμνούμε στα Σκόπια...
Έχεις κατά καιρούς γράψει posts ανοιχτά, για τις σεξουαλικές προτιμήσεις σου. Με όλο τον σεβασμό λοιπόν (χωρίς να έχουμε τίποτα εκρήξεις ή παρεξηγήσεις), όλοι σε αποκαλούν "μπιπ" ενώ εσύ, διεκδικείς τα δικαιώματα σου. Θεωρείς λοιπόν επειδή όλοι, τους αποκαλούν Μακεδονία, η Ελλάδα θα πρέπει να αποποιηθεί 2500 χρόνια Ελληνικής Μακεδονικής ιστορίας για κάποιους που την καπηλεύονται και εσύ αντίστοιχα, να σωπάσεις; Δώσε την δίκαιη μάχη σου για τα δικαιώματά σου αλλά επέτρεψε και εμάς, να κάνουμε κάτι αντίστοιχο για την πατρίδα μας είτε πρόκειται για οργή σε κάποιο post ή πορείες και κινητοποιήσεις στους δρόμους.Φιλικά, Heuristic
αγαπητε/η , η μαχη για ανθρωπινα δικαιωματα και θεματα σεξουλικατητας , δεν εχουν ιδιαιτερη σχεση με το θεμα της λεξης, Σκοπια η Μακεδονια. αλλος αγωνας ο ενας, αλλος αγωνας ο αλλος. καλα κανατε -και κανω-να λεμε τα Σκοπια , Σκοπια αλλα δυστηχως αγαπητε/η ειμαστε ΟΙ ΜΟΝΟΙ και κανενας ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ενδιαφερεται και δεν δινει σημασια και αν πεις στο εξωτερικο τη λεξη Σκοπια ουτε που θα ξερουν τι λες. οταν ΟΛΑ τα καναλια, ΟΛΟΙ οι πολιτικοι σε ολο το κοσμο χρησιμοποιουν τη λεξη Μακεδονια οσο εμεις οι Ελληνες φωναζουμε στο ιτερνετ η στους δρομους, τιποτα δεν θα αλλαξει. και μπραβο σου που θελεις να φωναξεις αλλα δυστηχως αγαπητε/η μονοι μας φωναζουμε και δεν μας ακουει κανενας. εγω απλα σου λεω πως ειναι τα πραγματα και ειδικα εδω στο εξωτερικο. αυτα πρεπει να γινουν οργανωμενα με ελληνες πολιτικους που να κανουν συνδιαλεξεις με τα ηνωμενα εθνη και να αποφασιστει ενα ονομα το οποιο να δεχτουν ολα τα ΜΜΕ και τα κρατη του κοσμου. αυτη τη στιγμη εμεις οι Ελληνες που φωναζουμε η προσπαθουμε να ενημερωσουμε ειμαστε 11 εκατομυρια που λεμε Σκοπια και υπαρχουν 8,5 δισεκατομμυρια κοσμου που λενε Μακεδονια. με αλλα λογια, μια τρυπα στο νερο κανουμε. δυστηχως. απλα στη ζωη πιστευω πρεπει να ειμαστε λιγο ρεαλιστες :-)
Σίγουρα η γκάφα (;) του κου Μουζάλα με ενοχλεί λιγότερο, από τα σχόλια κάποιων που βγάζουν τον στα κοινωνικά δίκτυα τον ανθελληνισμό τους. Το πώς τους αποκαλεί όλος το κόσμος (τρομερό επιχείρημα λέμε) προσωπικά χέστηκα να σας το πώ λαϊκά, εγώ τους αποκαλώ Monkeydonia πάντως, και αυτό σε "onia" τελειώνει. Να τελειώνουν σιγά σιγά τα αριστερά παραμύθια περί συνωστισμών (βλ. Ρεπούση), ότι οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες (βλ. Θεοδωρίδης) και περί Μακεδονίας (Μουζάλας και ένα τσούρμο απάτριδες). Άντε μπράβο..
Ο καμμενος ζητά παραίτηση. Αυτός που απείλησε ότι θα γεμίσει την Ευρώπη τζιχαντιστες, δεν έλεγξε τα σύνορα και τώρα είμαστε αποκλεισμενοι. Κλαίω και γελάω μαζί.
Πολλοί το λέμε καιρό: το πιθανότερο είναι αυτή η κυβέρνηση, η πιθανότατα χείριστη εκλεγμένη στην ιστορία του κράτους, να πέσει όταν πάψει να τη στηρίζει μια στρατιά ηλιθίων για γελοίους λόγους. Αρκεί να πέσει.
Hello! !! Ολος ο κόσμος Μακεδονία αποκαλεί την γείτονα. Όλος μα όλος ο κόσμος. Χάσαμε την επικοινωνιακή μάχη εδώ και χρόνια. Σιγά το πράγμα. Μπερδεύτηκε ο άνθρωπος. Αυτό που καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα !!!!
Σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς, οι περισσότεροι αποκαλούνε ατύπως και επισήμως τα Σκόπια "Μακεδονία". Όταν όλοι οι Ευρωπαίοι στις συνόδους των υπουργών και βέβαια on camera λένε Macedonia και το FYROM έχει καταντήσει η πλάκα - τσίχλα των Ελλήνων με την οποία γελούν, λόγω της σοβαρότητας που το θέμα είχε διευθετήθει, θα πρότεινα να μην κρίνουμε το Μουζάλα για κάτι που ολοφάνερα είπε αυθόρμητα, λόγω του συνεχούς ακούσματος "Macedonia". Τον Μουζάλα θα τον κρίνουμε για το έργο του στο προσφυγικό και όχι για το "Μακεδονία". Κι ο γελοίος Άδωνις ας κοιτάξει τον μπαμπά του Προέδρου του (Κων/νος Μητσοτάκης) και τον πρώην Πρόεδρο (Σαμαράς) του κόμματός του τον οποίο δόξαζε που διαχειρίστηκαν τόσο σωστά το σκοπιανό το '90!
Ο ένας ξεχνάει να δηλώσει καμιά σαρανταριά ακίνητα, ο άλλος αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία, ο ένας κλείνει τις τράπεζες, ο άλλος αλλάζει την ιστορία των Ποντίων, ο λαός χορεύει στο Σύνταγμα....αυτοί είμαστε κυρίες και κύριοι.