Ο Μάρδας επιμένει: Βρήκαμε την εισήγηση για τους επενδυτές-πρόσφυγες στο Google

Ο Μάρδας επιμένει: Βρήκαμε την εισήγηση για τους επενδυτές-πρόσφυγες στο Google Facebook Twitter
19

Στην πρόταση του να γίνει οικονομική απογραφή στους πρόσφυγες και να δοθούν κίνητρα παραμονής σε όσους μπορούν να επενδύσουν πάνω από 250 χιλ. ευρώ επέμεινε ο υφ. Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Μάλιστα μιλώντας το πρωί στο ΜΕΓΚΑ είπε ότι την πρόταση αυτή μπορεί να την βρει κανείς στο Google, όπου την βρήκε και η κυβέρνηση.


«Είναι απλή η πρότασή, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή, εκεί τη βρήκαμε κι εμείς. Δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε στη Δανία όπου εκεί το κράτος μάζευε τιμαλφή» δήλωσε ο κ. Μάρδας.

«Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησουν τους πρόσφυγες» τόνισε,  σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες».

Ο κ. Μάρδας μίλησε για «υποσύνολο» προσφύγων που, «σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία» είναι εύποροι ενώ είπε ότι η εισήγηση θα κατατεθεί σήμερα και ότι «δεν είναι μια σκέψη που κατατέθηκε στη λογική «κάνω ένα τσιγάρο και καταθέτω μια σκέψη».

«Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα υποσύνολο που θα μπορούσε να φέρει τα χρήματα του στην Ελλάδα  και να ενσωματωθεί στην κοινωνία και να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει έννοια ότι όσοι φέρετε χρήματα θα μείνετε και όσοι δεν φέρετε θα φύγετε».

«Έπρεπε να γίνει μια καταγραφή κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει τη χρησιμοποιεί, αν όχι πάλι καλά. Δεν είναι μια πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς» είπε επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Όσον αφορά τον υπάρχοντα νόμο εξήγησε ότι αυτός αναφέρεται στις κατοικίες λέγοντας ότι «εμείς επεκτείνουμε το μέτρο και σε άλλες δραστηριότητες» αν και παραδέχθηκε ότι τα 250.000 ευρώ αναφέρονται σε ξένους και ότι αυτός όντως αναφέρθηκε στους πρόσφυγες.

Σε άλλη του τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει για την δήλωσή και πρόσθεσε πως «υπάρχει μία διεθνής εμπειρία, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε εμπειρία και στο βαθμό που μπορούμε, να την εφαρμόσουμε».


19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
«δεν είναι μια σκέψη που κατατέθηκε στη λογική «κάνω ένα τσιγάρο και καταθέτω μια σκέψη».Σωστά, αυτή η κυβέρνηση δεν μας εχει συνηθίσει σε προχειρότητες. Θα το βρηκαν λογικα στο ιδιο γκουγκλ που ειχε δει ο Γιανης την πρόταση για φοιτητές-φοροκατασκόπους.
Αντί να λες μπούρδες, να στείλεις να μαζέψουν τα ύποπτα στοιχεία "και-καλά-εθελοντές/αλληλέγγυους" που καταφθάνουν στην Ειδομένη και κάνουν πολιτική. Μιλάς για 250 χιλιάρικα λες και είναι φασόλια. Κι αν τα έχει ο πρόσφυγας θα τα δώσει σε σένα να μισθοδοτείς Καρανίκες.
Σε λίγες μέρες ο Μάρδας θα φέρει πρόταση για να χάσουμε 20 κιλά σε 10 μέρες, και τροπολογία για το πώς οι άντρες μπορούν να καταπολεμήσουν τη φαλάκρα με φυσικό τρόπο.
Σύντροφε, ετσι οπως τα έχετε κάνει, μην ελπίζεις σε επενδύσεις προσφύγων! Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνετε εσείς οι χαρούμενοι σύντροφοι της κυβέρνησης, ούτε οι φτωχότεροι μεταξύ αυτών δεν θέλουν να μείνουν εδω και να έχουν την τύχη μας!Φαίνεται μάλλον πως δεν εκτιμούν ουτε αυτοί την ασκηση πολιτικής με τη μεθοδο "google search"
Ντάτσουν στα λασπόνερα της Ειδομένης: "Μεϊ αϊ χεβ γιόρ ατένσιον πλιζ! Χου εβερ χεζ ον χις γουόλετ μορ δαν 250.000 θάουζεντ ορ, ον ένι καϊντ οφ μπανκ ακάουντ, πλιζ καμ του Ντάτσουν, του φιλ σάμ πεϊπεργορκ! Ινβέστ το γκρίς! Λετς χέλπ ιτσάδερ! Θένκ γιού!"
Μιλάμε για ασύλληπτη αλητεία, με όλο το νόημα της λέξης και παρακαλώ τη LiFO να ερευνήσει την πρόταση Μάρδα και να κάνει σχετικό θέμα. Μιλάμε για φοβερό εκβιασμό.Καταρχήν ΟΝΤΩΣ δεν έχει σχέση με αυτό που έγινε στη Δανία. Στη Δανία δεν εκβιάστηκαν οι πρόσφυγες. Εκεί το κράτος "μάζευε τιμαλφή" που λέει και ο Υπουργός, ώστε οι πρόσφυγες να υπάγονται στην ίδια κατηγορία κρατικής μέριμνας και φροντίδας με όλους τους υπόλοιπους αναξιοπαθούντες. Αυτό σήμαινε σπίτι επιπλωμένο, σίτιση, θέρμανση και δεκάδες άλλες παροχές από την πολιτεία. Εδώ ο Μάρδας έχει άλλο σχέδιο: Να υφαρπάξει τουλάχιστον 250 χιλιάρικα από τους πρόσφυγες με καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, ώστε οι πρόσφυγες να λάβουν άδεια παραμονής στη χώρα. Δεν πρόκειται περί κάποιου ευφυούς επενδυτικού σχεδίου. Αν αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να έρθουν να επενδύσουν, θα έμπαιναν στη σχετική διάταξη που ισχύει από το 2013 και θα ερχόντουσαν στη χώρα σαν άνθρωποι και όχι με κίνδυνο να πνιγούν στο Αιγαίο.Αλλά φυσικά οι Σύροι που θα ήθελαν να επενδύσουν, δεν θα άφηναν τη χώρα τους για να έρθουν σε μία άλλη μπανανία όπου θα τους φορολογούσαν 80% σε φόρους και εισφορές για να βγάζουν 420 ευρώ την εβδομάδα. Αυτοί έχουν φύγει ήδη σε άλλες χώρες.Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για εκβιασμό με στόχο την άδεια παραμονής. Ντροπή. Αηδία πραγματικά.
Ναι ναι στην Δανία Δεν εκβιάστηκαν οι πρόσφυγες, αλλά "σώθηκαν" με αυτόν τον νόμο.Για αυτό τον πέρασε η κυβέρνηση της Δανίας άλλωστε, για να.... σώσει τους πρόσφυγες και όχι για να τους απωθήσει!Κάπως έτσι βρε θα το σκεφτόταν και ο Χίτλερ για τους Εβραίους!Για τον ίδιο λόγο φαντάζομαι πέρασε και τον νόμο που λέει πως οι αιτούντες άσυλο στην χώρα ΔΕΝ έχουν δικαίωμα επανένωσης με την οικογένεια τους για 3 χρόνια(!), για να τους βοηθήσει να ενταχθούν στην κοινωνία της Δανίας μόνοι τους.Όντως ντροπή.Στον Μάρδα, στους Δανούς και σε κάθε "άνθρωπο" που δικαιολογεί τέτοιες καταστάσεις αναπαράγοντας το σανό που τον κέρασε η κυβέρνηση (της Δανίας στην συγκεκριμένη περίπτωση).
mono gia shmera babaΔεν με εκπλήσσει η ασχετοσύνη σου. Είναι χαρακτηριστικό των Αριστερών. Ειδικά των νέων. Αλλά αν δεν μου απαντήσεις τι έγινε στη Δανία συγκεκριμένα δεν θα ασχοληθώ με τη βλακεία που έγραψες.Hint: Έχω αναφερθεί στο παρελθόν αναλυτικότατα τι έγινε στη Δανία, τότε που σας είχε πιάσει αμόκ με την τιμαλφή. Τρομάρα σας.
Ναι ούτε μένα η ανωτερότητα σου.Μην τα εξηγήσεις σε εμάς τους χαζούς όμως και πάει χαμένος ο κόπος σου, εξήγησε τα στους ΟΗΕ, Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ακόμα και η επίσημη Ε.Ε. της (μεταξύ άλλων) ντροπιαστικής συμφωνίας με την Τουρκία είχε εκφράσει την αηδία της.ώ γαμάτε skeletor, δώσε τα φώτα σου στην Ευρώπη.. μην περιορίζεσαι στα μονοπάτια της Lifo και χάσουμε την ευκαιρία να πάμε μπροστά, προστάτεψε την παγκόσμια κοινωνία από ψεκασμένους αριστερούς όπως ο... Τουσκ!http://www.theguardian.com/commentisfree/picture/2016/jan/26/steve-bell-on-denmark-seizing-refugees-assets-cartoonΥγ: Επίσης, το πρόβλημα σου με τον Μάρδα είναι ότι εκβιάζει τους πρόσφυγες να ακουμπήσουν 250.000 αν θέλουν να μείνουν στην χώρα;Ότι δεν ήθελαν να ακουμπήσουν τα 250.000 που όλοι έχουν πάνω τους ή σε τράπεζα της Συρίας... στην Ελλάδα, αλλά με τον εκβιασμό του Μάρδα θα αναγκαστούν;Υπάρχεις ρε φίλε ή είσαι χαρακτήρας κακόγουστου καρτούν;
Για την υπόθεση των τιμαλφών που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές εποχές της Ευρώπης δεν ένιωσες καμιά ντροπή,αντιθέτως την δικαιολογείς.Την δικαιολογείς όπως ακριβώς δικαιολογεί και ο Μάρδας τη στάση του,με επίδειξη κυνικού ρεαλισμού,που πράγματι είναι αξιόμεμπτη.Με τον ίδιο τρόπο θα συμμερίζεσαι υποθέτω και τα σκοτεινά ανακλαστικά που ξύπνησε σε ενα μεγάλο μέρος της Ευρώπης-για να μην πω ολόκληρης-το προσφυγικό ζήτημα.Και σε αυτά τα ανακλαστικά παρέχεται πλούσια ρεαλιστική κάλυψη.Αρκετά επιλεκτική η αηδία σου,δε νομίζεις;
isos Λίγο πιο πάνω εξηγώ πόσ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχει ο εκβιασμός του Μάρδα με το τι έγινε στη Δανία. Στη Δανία δεν ξέρεις τι έγινε ούτε πρόκειται να μάθεις, δεν έχω καμία ελπίδα. Αλλά μάθε να διαβάζεις τουλάχιστον σωστά ένα απλό σχόλιο 2 παραγράφων.Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ. Υ.Γ. Δεν είναι να απορεί κανείς που μας κυβερνάει αυτός ο θίασος. Είναι ο απόλυτος καθρέφτης του μέσου Έλληνα.
Τι υψιπετές επικαλείσαι παραπάνω και δεν μπορώ να το καταλάβω;Και αφού δεν πρόκειται να το καταλάβω,όπως ισχυρίζεσαι,γιατί να το διαβάσω;Να σου πώ εγώ τι λές με το φτωχό το μυαλό που ΄χω.Υπολογιστικά σκέφτεσαι,ξεδιάντροπα υπολογιστικά,όπως παρομοίως σκέφτηκαν και στην Δανία,όπως το ίδιο σκέφτηκε και ο Μάρδας.Σε ανθρώπους κατατρεγμένους,που,εν παρόδω, έχουν και δικαιώματα,δεν φέρεσαι με ψυχρό ωφελιμισμό,στοιχειώδης ανθρωπισμός επιβάλλει αλληλεγγύη,συμπόνια.Αλλά τι λέω τώρα,αυτά είναι ανέξοδοι συναισθηματισμοί,είναι λαϊκισμοί,είναι για τον λαουτζίκο που τρώει σανό,κατά πως λές συνεχώς εδώ μέσα.Εσύ τρέφεσαι αδιαλλείπτως με τα πιο φίνα υλικά της πραγματικότητας,τίγκα στην πραγματικότητα ένα πράγμα…
Google: πως να ........πως να είσαι αριστερός........πως να κυβερνήσεις μια χώρα........πως να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι........πως να γίνεις υπουργός........πως να γίνεις χαλίφης στη θέση του χαλίφη
Δεν ειμαι βεβαιος τι με φοβιζει περισσοτερο σε αυτην την Κυβερνηση.Τα ψευδη, η οι ειλικρινεις τοποθετησεις των στελεχων της ;Φοβουμαι οτι ,τελικα,ειναι το δευτερο.....Μπορει να μην λεει πολλα πραγματα στους πολιτες το οτι ενας υπουργος δηλωνει-δυστυχως ειλικρινως-οτι "βρηκε την συγκεκριμενη ιδεα στο Google".Θα επρεπε,ομως,να του λεει...Διοτι περαν του οτι η διαδικασια αυτη εφαρμοζεται απο καιρου σε καποιες χωρες της Ε.Ε.,με τους υπουργους των οποιων ομιλει τακτικα ο κ.Μαρδας,υπαρχει ΚΑΙ στην χωρα μας σχετικη"περι ξενων επενδυτων"νομοθεσια απο το 2013 ! Η οποια και ΔΕΝ διαχωριζει τους ξενους επενδυτες σε προσφυγες ,η μη.Αρα ισχυει για τους παντες.Σε τελευταια αναλυση,συνεπως, το θεμα ειναι ποιος ειναι πλεον-δυνητικα-επικινδυνος.Ο δολιος η ο αδαης ;Και,πιστεψτε με,η απαντηση στο ερωτημα αυτο δεν ειναι καθολου προφανης.Ουτε καν ευκολη....
Έχεις κάνει σαλάτα τους νόμους για να ξαναπείς ότι οι στελεχάρες της κυβερνησάρας που εξέλεξες είναι καλοί και αφελείς και όχι δόλιοι. Φτάνει ρε Λάμπρο. Εκτός ότι είναι βαρετό και ανούσιο αυτό που κάνεις είναι και επικίνδυνο γιατί ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ.Και δεν με νοιάζει αν καταλαβαίνεις ή όχι σε τι αναφέρεσαι ώστε να παραπληροφορείς συνειδητά ή μη. Αρκεί ότι παραπληροφορείς. Άντε.
QskeletorΕχω πλεον παυσει να ελπιζω οτι καποιοι ,οπως εσυ,"ημιεπαγγελματιες σχολιαστες σχολιαστων",θα μου απευθυνονται με ευγενικο και πολιτισμενο τροπο.Γραφοντας,βεβαιως, για τα σχολια μου οτι θελουν,με οσο αυστηρο τροπο επιθυμουν ,αλλα με υφος ,εννοιες,και διατυπωση τα οποια δεν θα παραπεμπουν σε ....αλλους χωρους συζησεων.Και ειμαι προετοιμασμενος να "υποδεχθω"οτιδηποτε,οσο παραπλανητικο,αποπροσανατολιστικο,η ακομη και συκοφαντικο και αν ειναι.Οφειλω ,ομως,να ομολογησω οτι το να κατηγορεις ΕΣΥ ΕΜΕΝΑ για παραπληροφορηση οντως "με ξεπερναει" !!
Δεν υπάρχει απλά -ελαφρώς φωτογραφική είναι η αλήθεια- νομοθεσία, αλλά έχουν ήδη δώσει 547 άδειες παραμονής βάση αυτής (κυρίως σε Κινέζους).Το ότι συνδέει το προσφυγικό με αυτόν τον νόμο βέβαια δεν είναι μόνο απάνθρωπο και εκτός τόπου και χρόνου, αλλά και αντίθετο με το διεθνές δίκαιο.Το πρόβλημα μου λοιπόν δεν θα ήταν απλώς το αν το βρήκε στο google (που αμφιβάλλω) ή ότι το δηλώνει χωρίς να ντρέπεται, αλλά το ότι το πιστεύει και επιμένει κιόλας.Υποθέτω, διάφοροι δεξιοί/νεοφιλελεύθεροι και λοιποί, αν και (δικαίως) τους βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ, θα αισθάνονται ανακούφιση/περήφανοι με την "Μαρδική" εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ.