Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Λέσβο εν όψει της άφιξης του Πρωθυπουργού

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Λέσβο εν όψει της άφιξης του Πρωθυπουργού Facebook Twitter
1

Σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες για το ασφαλιστικό προσανατολίζονται για αύριο Σάββατο φορείς της Λέσβου με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού που θα υποδεχτεί τον Πάπα Φραγκίσκο στο νησί.

Συγκεντρώσεις είναι πιθανό να γίνουν και από αλληλέγγυους στους πρόσφυγες για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν στα κέντρα κράτησης.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο νησί για την επίσκεψη του Πάπα που θα αφιχθεί στη Μυτιλήνη αύριο στις 10.15 το πρωί με ειδική πτήση από το Βατικανό, συνοδευόμενος από αξιωματούχους, ιεράρχες της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και 53 δημοσιογράφους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σάββατο από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι και ελεγχόμενη διέλευση απ’ όπου θα περάσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί από το αεροδρόμιο στο χοτ σποτ της Μόριας, όπου μαζι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο  θα συμφάγουν με πρόσφυγες και μετανάστες και θα συνυπογράψουν μια διακήρυξη προς την παγκόσμια κοινότητα για την προσφυγική κρίση. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο χοτ σποτ, θα μετακινηθούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου σε περίκλειστο χώρο θα πετάξουν στη θάλασσα, στεφάνια στη μνήμη όσων χιλιάδων ανθρώπων μεγάλων και μικρών, χάθηκαν στην προσπάθεια ενώ θα πραγματοποιήσουν και χωριστές ο καθένας προσευχές στη μνήμη τους.

Στον ίδιο χώρο και σύμφωνα με ανακοίνωση της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου - Σάμου) ο Πάπας θα συναντηθεί με την Κοινότητα των Καθολικών της Λέσβου αλλά και με άλλους καθολικούς που βρίσκονται στο νησί.

Θα ακολουθήσει η αναχώρηση όλων για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου ο Πάπας θα πραγματοποιήσει δεκάλεπτες συναντήσεις με τους Ορθοδόξους Ιεράρχες και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και περίπου στις 3 το μεσημέρι αναμένεται όλοι να αναχωρήσουν από τη Λέσβο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια