Φακοί επαφής - κάμερες φέρνουν το μέλλον λίγο πιο κοντά

Φακοί επαφής - κάμερες φέρνουν το μέλλον λίγο πιο κοντά Facebook Twitter
Σε λίγο καιρό, ίσως, χρειαστεί να ξεχάσουμε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για κάμερες και φωτογραφικές μηχανές
1

Όσοι παρακολουθούσαν μετά μανίας τη σειρά "Επικίνδυνες αποστολές", θα θυμούνται ότι ο Μίστερ Φελπς και η ομάδα του, πάντα εξοπλισμένη με αξεσουάρ παρακολούθησης και καταδίωξης υψηλής τεχνολογίας, είχαν τη δυνατότητα να μαγνητοσκοπούν και να εποπτεύουν τον χώρο τους με ένα ζευγάρι παντοδύναμα γυαλιά οράσεως, που φωτογράφιζε και κινηματογραφούσε οτιδήποτε βρισκόταν στο οπτικό πεδίο του κατόχου τους. 

Ουτοπικό; Καθόλου. Σύμφωνα με ένα νέο φιλόδοξο πρότζεκτ της SONY, πολύ σύντομα, ένα ζευγάρι φακών επαφής θα απειλήσει όλες τις κάμερες του κόσμου. Τα μάτια μας θα είναι αρκετά για να κινηματογραφήσουμε ή να απαθανατίσουμε αυτό που κάθε φορά βλέπουμε, με τεχνολογία που πλέον αγγίζει τα όρια της μαγείας: ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών θα είναι αρκετό για να ξεκινήσει το REC ή για να τραβήξουμε την πιο δυνατή στιγμή που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Χωρίς να χρειαστεί να βιαστούμε να αρπάξουμε το κινητό, χωρίς καμία σκηνοθεσία ή επιτήδευση. Αυθόρμητα, ακριβώς όπως ζούμε και παρακολουθούμε τον κόσμο γύρω μας. 

Ας σημειωθεί, ότι η πατέντα για τους συγκεκριμένους υπερ-φακούς επαφής είχε κατατεθεί πριν από περίπου 3 χρόνια και από τότε γίνονταν βελτιώσεις σε κάτι που είχε ξεκινήσει ως σούπερ μίνι φωτογραφική μηχανή και τελικά εξελίσσεται στο μεγαλύτερο τεχνολογικό εγχείρημα των τελευταίων ετών, που θα φέρει επανάσταση στην επικοινωνία και τον τρόπο, που απαθανατίζουμε τα πάντα. 

Φακοί επαφής - κάμερες φέρνουν το μέλλον λίγο πιο κοντά Facebook Twitter
Ένα μικρό γραφικό από το μεγάλο εγχείρημα της Sony
Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM