ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.5.2016 | 12:28

Δεν τους καταλαβαίνω.

Φεύγουν για σπουδές, είτε στο εξωτερικό είτε στις πιο μεγάλες ελληνικές πόλεις. Τουλάχιστον 4 χρόνια στην πόλη αποκτούν φιλίες, γνωριμίες, έρωτες. Τελειώνουν τις σπουδές και μερικοί αποφασίζουν να μείνουν εκεί και να ξεκινήσουν την ζωή τους, να παλέψουν και να βρουν μια εργασία ή να μείνουν με τον έρωτά τους. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, που αποφασίζουν να γυρίσουν τις πατρίδες τους. Και άντε, αν έχουν έτοιμη εργασία ή κάποιον έρωτα να τους περιμένει να πω πως καλά κάνουν! Όταν όμως βυθίζονται στην ανεργία, ή κάνουν κάποια εργασία άσχετη με το αντικείμενο σπουδών τους, ή λιώνουν στην μοναξιά επειδή αποφάσισαν να αφήσουν κάποιον μόνο και μόνο επειδή δεν έμεναν στην ίδια πόλη, δεν τους καταλαβαίνω.Αναφέρομαι σε άτομα που δεν το πάλεψαν καθόλου στις πόλεις που σπούδαζαν, αλλά με το πτυχίο γύρισαν αμέσως πίσω. Και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα ατόμων που έκαναν αυτές τις επιλογές.
3
 
 
 
 
σχόλια
Λες ότι δεν τους καταλαβαίνεις. Για δοκίμασε την επόμενη φορά να ρωτήσεις κάποιον ποιοι ήταν οι λόγοι που τον ανάγκασαν να γυρίσει πίσω και να "μιζεριάσει" όπως λες. Γιατί πραγματικά δεν ξέρω κάποιον που να είχε την επιλογή να μείνει να παλέψει και να μην έμεινε. επίσης δεν καταλαβαίνω κάτι ακόμα. Λες οτι στην επαρχία θα κάνει μια άσχετη δουλεια απο το αντικείμενο που σπούδασε. Στην μεγαλούπολη δηλαδή θα τελειώσεις μια σχολή και θα έχεις την πολυτέλεια να δουλέψεις και στο αντικείμενο σου? πόσες είναι αυτες οι περιπτώσεις? και ποια είναι αυτή η πόλη να πάω και εγώ, γιατί και εγω ήθελα να παλέψω αλλά βλέπεις απο τη στιγμή που με χρηματοδοτούσαν με το ζόρι οι γονείς μου δεν μπορούσα να τους επιβαρύνω μέχρι να βρω μια δουλίτσα π να μου προσφέρει 300-400 ευρώ. Γιατί την δουλίτσα αυτή μπορώ να την κάνω και στην επαρχία και φυσικά και θα είναι άκυρη με αυτό που σπούδασα. Και το ότι κάποιοι γύρισαν στους γονείς τους δεν σημαίνει ότι θα μείνουν εκεί όλη τους τη ζωή. Δεν είναι κακό να γυρνάς πίσω. Κακό είναι να τα παρατάς. και αν θες να σου πω για τον εαυτό μου, όχι δεν σκοπεύω να μείνω στην κωμόπολη και να μιζεριάζω, θα φύγω, αλλά μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία που κυνηγάω, θα το παλεύω εδώ.
Το παλεύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ξέρουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν αλλά επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, στην οικογένειά τους και στον τόπο τους. Επειδή φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό δεν σημαίνει πως σκοπεύουν να μείνουν εκεί για πάντα ή ακόμη μπορεί ο τρόπος ζωής εκεί να μην τους ικανοποιεί. Αν σου δοθεί η ευκαιρία επέλεξε να μείνεις εκεί, αλλά μην κατακρίνεις τις επιλογές των άλλων από τη στιγμή που δεν έχεις αντίστοιχη εμπειρία (τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από τη στάση σου).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon