ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.5.2016 | 19:52

Υπαρξιακά προβλήματα..:P

Καλησπέρα,Είμαι 22 ετων, το θέμα μου είναι οτι κάνω μια πολύ ανιαρή ζωή π.χ δεν χω τώρα καθόλου παρεες εδώ και αρκετό καιρό (είχα ξανά αναφερει διάφορους προβληματισμούς μου σε προηγούμενο post)Δεν σπουδαζω και δεν δουλεύω(δεν θα ήθελα να κάποιος που θα απαντήσει να επικεντρωθεί εδώ,για δουλεια τώρα να βρω είναι κάπως οι συνθήκες που δεν μου το επιτρέπουν π.χ παχυσαρκία και αρκετή ευαισθησία στα κάτω άκρα απο ορθοστασία ε και σπουδες απο καθαρη επιλογή δεν συνέχισα)Που ίσως συγουρα θα μπορούσα να βρω κάνα 2 ανθρώπους να χω μια φυσιολογική ζωή της ηλικίας μου.Επίσης ουτε απ το σχολείο δεν κρατησα επαφες με κανένα σημμαθητη κ.λ.π.Το θέμα μου είναι οτι σκέφτομαι πως θα κυλήσει έτσι ή ζωή μου απο δω και πέρα μονη μου,φοβαμαι οτι ίσως καβατζωσω τα 35+ και δεν έχω ζησει τίποτα στην νεανική ηλικία μου.Πολλοί θα πείτε βγες εξω "ζησε" δηλαδή τι ακριβως να κάνω να βγενω μονη και να πιανω κουβέντα σε κοπέλες της ηλικιας μου μπας και καταλήξει σε φιλια?Δεν μου ακούγεται πολύ σοι..αλλά δεν νομιζω να υπάρχει κ άλλος τροπος ώστε να αλλάξει ο τροπος ζωής μου.Αυτο που ακούω συχνα να λένε σήκω βγες εξω να ζήσεις την ζωή σου γιατί ίσως το μετανιώσεις μεγαλώνοντας(αυτό σκευτομαι και γω)αλλά τι ακριβώς σημαινει το "ζω".Ολη ή νεολαία δεν κανει και τίποτα το σπουδαίο πέρα το να βγαίνει για καφέδες σχεδόν κάθε μέρα με τους ίδιους ανθρώπους(ή παρέα τους)άντε κάνα σινεμά κ κάνα Σαββατο σε κάνα κλαμπ,τα ίδια και τα ίδια δηλαδη...Εμένα γιατι δεν μου φενεται και τόσο wow αυτό?Το "ζησε" μάλλον καλη έκφραση θα ηταν αν είχες κάποιο άτομο το ταίρι κατά προτίμηση να κανεις ταξίδια εγχώρια και εννοειτε στο εξωτερικό να δεις νέους τόπους,νέους πολιτισμούς,εμπειρίες κ.λ.π...Αλήθεια δεν έχω ακουσει καποιον να τεκμηριώνει την έννοια "ζησε την νεανική σου ηλικία πριν είναι αργά"..Εσείς τι γνώμη έχετε...
7
 
 
 
 
σχόλια
Καλησπέρα και από εμένα! Λοιπόν η αλήθεια είναι πως σε αυτή την ηλικία(εγώ 23 είμαι) είναι πολύ ανέμελη, το αίμα σου βράζει και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αν έχεις όρεξη.. Όντως δε είναι λύση να πηγαίνεις κάθε μέρα για καφέδες ή σε κλαμπ κτλ.. Αυτά ούτε εμένα μου αρέσουν.. Οκ να πηγαίνεις, αλλά με μέτρο.. Καταρχάς μπορείς να αρχίσεις να ασχολείσαι με κάποιο χόμπι.. Τι σου αρέσει; Μπορείς να πας στο γυμναστήριο ή σε ένα άθλημα, να ξεκινήσεις να παίζεις ένα μουσικό όργανο, να πας ζωγραφική, να μάθεις μια ξένη γλώσσα.. Εκτός του ότι θα γεμίζεις το χρόνο σου, θα γνωρίσεις σίγουρα νέα άτομα, που μπορούν να γίνουν φίλοι σου! Επίσης όντως τα ταξίδια είναι πολύ χρήσιμα, και σε αυτή την ηλικία που είμαστε είναι ευκαιρία, διότι μέσω των ταξιδιών, κυρίως στο εξωτερικό ανοίγεις τους ορίζοντες σου και αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.. Γενικά όρεξη να έχεις, και μπορείς να κάνεις πολύ όμορφα πράγματα! Να είσαι αισιόδοξη, και όλα θα πάνε καλά :)
Είναι λίγο καταναγκασμός το "happy life" η αλήθεια είναι αυτή τουλάχιστον για κάποιους λίγο κυνικούς χαρακτήρες σαν εμένα.Τώρα εν μέσω κρίσης με την ανεργία,την αβεβαιότητα και χίλια δυό είναι που μου γυρίζει το μάτι με κάτι "ζήσε","ερωτεύσου","διασκέδασε".Δεν το παίρνω προσωπικά γιατί είμαι πλέον στην ηλικία που θα έπρεπε "να έχω ζήσει τη ζωή μου".Είτε έχω ζήσει όμως είτε όχι έχω άλλα "πρέπει να ..." πολύ πιο ψυχοφθόρα.Πρέπει να παντρευτώ και να κάνω παιδιά,να γίνω μια καθώς πρέπει σύζυγος,μητέρα,εργαζόμενη και νοικοκυρά.Στη δική σου ηλικία δεν ήμουν ούτε εγώ ανέμελη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας σε δύο από τα μέλη της οικογενειάς μου.Συνέχισα όμως να σπουδάζω και μετά ήρθε και η ανεξαρτησία,ωστόσο εν μέσω <<απωλειών>>.Έφτασα τα τριαντακάτι και άρχισα να κάνω και κάποια πράγματα που δεν είναι <<της ηλικίας μου>>,που δεν τα έκανα <<στον καιρό τους>>.Και είχα και μερικούς στενοκέφαλους να μου λένε πως δεν έχω μυαλό.Τους έγραψα εκεί που τους έγραψα.Τον τελευταίο καιρό δεν είμαι σε καλή φάση οικονομικά,επαγγελματικά και προσωπικά.Εμφανίστηκαν προβλήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθώ και να τα λύσω,όπως μπορεί στον καθένα σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής του.Με λίγα λόγια η ψιλοανεμελιά των προηγούμενων χρόνων τέλος ή τουλάχιστον υπό περιορισμό.Έχω και άλλα όνειρα που θα ήθελα να πραγματοποιήσω μπορεί να μη γίνουν ποτέ,και τι έγινε; Πρέπει να είμαι μες τη μίρλα και να κλαίω γιατί π.χ. θέλω να πάω στο Παρίσι και δεν μπορώ;Τι θέλω να καταλάβεις με όλ'αυτά;Πως η ζωή έτσι είναι έχει και καλά και άσχημα.Αν πάρεις απόφαση να ασχοληθείς με το πρόβλημα του βάρους σου γιατί απ' όσο κατάλαβα αυτό σε εμποδίζει να κάνεις ότιδηποτε άλλο από το μένεις στο σπίτι σιγά-σιγά θα αλλάξει και η διάθεσή.Κι αν δεν σου αρέσει να πηγαίνεις για καφέ κάνε οτίδηποτε άλλο σου αρέσει.Και όχι δεν πρόκειται να ξυπνήσεις την ημέρα που θα γίνεις 35 γριά ανήμπορη στο εγγυώμαι.Οι δικοί σου άνθρωποι τι κάνουν;Αν δεν σε στηρίζουν τότε μίλα τους.Καμιά "ζωάρα" δεν περιμένει κανέναν εκεί έξω εκτός από γόνους πλούσιων οικογενειών.Μια ζωή όμως με στιγμές χαράς που προέρχονται από απλά πράγματα είναι στο χέρι όλων,ακούγομαι καρακλισέ αλλά δεν μπορώ να το διατυπώσω αλλιώς.
Οντως ξέρω οτι υπαρχουν αρκετές δραστηριότητες αλλά δεν ξέρω νομιζω πως τίποτα δεν με ευχαριστεί...Οσον αφορα σινεμαδες και τέτοια το να σαι μόνος σου είναι σαν είσαι σαν μύγα μες το γαλα και θα νιώθω μειωνεκτικα...Δεν ξέρω και γω τι θέλω...Ελπίζω να βρω τον δρόμο μου.Σε ευχαριστώ πολύ,είσαι πολύ ευγενική: )
Μέσα από δραστηριότητες-hobby μπορείς να βρεις παρέες. Δεν είναι ανάγκη να πας σε κλαμπ αν δεν σ΄αρέσουν, ούτε να πίνεις συνεχώς καφέδες. Υπάρχουν μουσεία, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά (τα θερινά είναι must το καλοκαίρι) και σίγουρα πολλά ακόμη για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου.Όταν λένε ζήσε τη νεανική σου ηλικία (κι εγώ νέα είμαι), εννοούν να είσαι πιο ανέμελη. Δεν έχεις πολλές υποχρεώσεις οπότε είναι καλό να το εκμεταλλευτείς. Επίσης είσαι σε μία ηλικία που μπορείς να πειραματιστείς και να κάνεις λάθη που αργότερα δεν θα δικαιολογούνται.
Scroll to top icon