Το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος που θυμίζει επικίνδυνα τη Ναζιστική Προπαγάνδα των '30ς

Facebook Twitter
11

[Φωτο via]

Όταν το Πρώτο Θέμα την Κυριακή μας ενημέρωσε πόσο μας κοστίζει κάθε μέρα ο μετανάστης (παρ' ό,τι ξέρουν προφανώς ότι πληρώνει η ΕΕ και ξέρουν ότι τα ημερήσια γεύματα όλων των έγκλειστων ειναι καθορισμένα εδώ και 10 χρονια στα 5,5 ευρω), υποτίθεται ότι ήθελε να μας μιλήσει για τα καρτέλ του catering. 

Θύμιζε όμως πολύ κάτι άλλο...

Μετάφραση:

60.000 μάρκα κοστίζει αυτός ο ανάπηρος στον λαό κατά τη διάρκεια της ζωής του. 

Συμπατριώτη αυτά είναι και τα δικά σου χρήματα

*Διαβάζετε το Νέο Λαό, το μηνιαίο έντυπο του τμήματος φυλετικής πολιτικής του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος

 

Σημείωση:

Στους ανθρώπους με ασθένειες ή/και αναπηρίες που κληρονόμησαν από τους γονείς τους, η φυλετική πολιτική των Ναζί ήταν γνωστή:

Ευθανασία...

 

 

 

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
Πριν κάνετε την σύνδεση αριστερά με τη λέξη φασισμός ανοίξτε κανένα βιβλίο για το τι είναι ο φασισμός ή ανοίξτε τα μάτια σας με όλα αυτά που συμβαίνουν σε Αθήνα και επαρχία για να δείτε τι είναι ο νεοφασισμός. Απο το ΌΛΑ έχουν παρελάσει όλοι οι Καιάδες αυτού του τόπου και με το πρωτοσέλιδο αυτό δείχνει ότι δεν σταματάει πουθενά όταν θέλει να πουλήσει μερικά φύλλα παραπάνω.
Μια διόρθωση μόνο αν μου επιτρέπετε. Το πρώτο θέμα έχει εν μέρει δίκιο. Η Ε.Ε. δίνει στην Ελλάδα το ποσό των μόλις 12 εκατ. ευρώ το χρόνο για τις ανάγκες των λαθρομεταναστών σύμφωνα με τη συνθήκη Δουβλίνο 2 (αν δεν κάνω λάθος) για να καλυφθεί η σίτιση, ο επαναπατρισμός και οι ιατρικές ανάγκες των λαθρομεταναστών. Είναι ωστόσο γεγονός ότι αυτές οι ανάγκες, λόγω της τεράστιας εισροής λαθρομεταναστών κάθε χρόνο, ξεπερνιέται κατά πολύ. Συγκεκριμένα στον τομέα της υγείας η ζημιά από την περίθαλψη λαθρομεταναστών μόνο (εξαιρώντας τους ανασφάλιστους νόμιμους μετανάστες και Έλληνες) φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ. Θεωρώ λοιπόν, ότι όντως εμείς δυστυχώς πληρώνουμε τα σπασμένα σε κάθε περίπτωση, όσο ρατσιστικό ή "φασιστικό" ακούγεται για κάποιους αυτό. Δε μπορεί κανείς πλέον να αρνηθεί ότι όσο εμείς αγνοούσαμε την Ε.Ε. και τους κανονισμούς της περί οικονομίας, τόσο μας αγνοούσε κι εκείνη στον τομέα της λαθρομετανάστευσης. Δε χρειάζεται πια παντού να βλέπουμε ρατσισμό και φασισμό σαν να είναι η νέα μόδα. Ας μιλάμε με γεγονότα καλύτερα.
Ξέρετε προφανώς το ζήτημα της μετανάστευσης είναι περίπλοκο... και εμείς αγνοούσαμε την Ε.Ε. και η Ε.Ε. μας βρήκε εύκαιρους να αποτελέσουμε την κλισέ πλέον "αποθήκη ψυχών"... Αλλά ένα εξώφυλλο εφημερίδας, το timing που βγαίνει, ο τρόπος που διατυπώνεται ο τίτλος, η επιλογή των λέξεων, το ύφος του άρθρου δημιουργεί τις ανάλογες εντυπώσεις, αν δεν κάνει έμμεση πολιτική προπαγάνδα. Η δημοσιογραφία δεν είναι απλή παράταξη πληροφοριών ή απλή αδιαμεσολάβητη ενημέρωση. Ξέρετε πολύ καλά ότι ο όρος "λαθρομετανάστης" έχει καταλήξει να αποτελεί από μόνος του στίγμα - υπάρχουν τόσες λέξεις για να καταδείξεις την παρατυπία του ζητήματος. Επιπλέον, στο παράδειγμα για την υγεία πέρα από κατασπατάλυση πόρων δεν βλέπω τίποτα ρατσιστικό. Δεν φταίνε οι μετανάστες για την κατάσταση τους και το ιατρικό προσωπικό κάνει την δουλειά του - προστατεύοντας ταυτόχρονα και αυτούς και την δημόσια υγεία. Ξέρετε και εγώ έχω πάει σε δημόσιο νοσοκομείο για κάποια ατύχημα και στο λογιστήριο δεν μου πήρανε μία, οπότε δεν βλέπω διάκριση και ρατσισμό. Ναι, έχει γίνει μόδα να κοτσάρουμε την ταμπέλα του ρατσιστή και του φασίστα όπου διαφωνούμε αλλά ελάτε τώρα, δεν βλέπετε τίποτα ρατσιστικό σε όλο αυτό; Αν όχι, πάσο, δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα.
Κάνεις λάθος. "322 εκ. ευρώ καλείται να απορροφήσει η Ελλάδα μέχρι το 2013 για την μεταναστευτική της πολιτική." http://www.eppgroup.eu/press/showPRExport.asp?PRExportID=24424Άσχετα που λόγω ανικανότητάς μας, πολλά από αυτά δε τα εισπράττουμε.Και μη νομίζεις ότι παρέχουμε και καμία σοβαρή πρόνοια στους πρόσφυγες και αιτούμενους ασύλου (έχουμε καταδικαστεί το 2011 από το ΕΔΑΔ για αυτό: ΜSS vs Belgium & Greece)Οι συνεντεύξεις των αρμοδίων σε αυτά τα δύο ντοκιμαντέρ θα σε διαφωτίσουν:http://vimeo.com/52562757http://www.youtube.com/watch?v=Y8fNDvnFA3kΚαι το Δουβλίνο ΙΙ, (ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), εξ' όσων γνωρίζω, δεν αναφέρεται σε λεφτά, αλλά αναφέρεται στην υποχρέωσή μας (ως χώρα εισόδου) για εξέταση αιτημάτων ασύλου και αναγνώριση κατάστασης πρόσφυγα. Υποχρέωση στην οποία κωλυσιεργούμε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να εγκλωβίζονται εδώ.Άρα προτού κατηγορήσουμε τους άλλους, ας κάνουμε και λίγο την αυτοκριτική μας που αποδεχτήκαμε με κλειστά μάτια και ανευθυνότητα αυτήν την προβληματική, πράγματι, συνθήκη. Λαθρομετανάστες: Η επιχείρηση Ξένιος Ζευς έδειξε ότι μετά βίας ο 1 στους 10 (επίσημα στοιχεία) είναι χωρίς χαρτιά. Οπότε καλό είναι να βάζουμε στο λεξιλόγιό μας και τις λέξεις πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σιγά-σιγά.Υγειονομική περίθαλψη: Οι πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου προστατεύονται και φυσικά δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης, προστασίας κλπ βάσει -στοιχειωδών- συνθηκών που, επίσης, ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ και συμμετέχουμε π.χ. Σύμβαση Γενεύης για τους Πρόσφυγες (1951-1959), Σύμβαση Δικ. Ανθρώπου, Υπ. Αρμ. ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κλπΤα δε παιδιά, ακόμα κι αν οι γονείς διαμένουν παράνομα στη χώρα, δικαιούνται ελεύθερης πρόσβασης στην εκπαίδευση ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ (Σύμβαση Διαιωμάτων του Παιδιου, που επίσης ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ)Πέρα από τις υποχρεώσεις μας, για περίθαλψη, τα 250 εκατομμύρια μόνο για την περίθαλψη μεταναστών που το βρήκες;Σύμφωνα με τον καρδιολόγο Ηλία Σιώρα (πρ. συλ. εργαζομένων Ευαγγελισμού, συνέντευξη 27/12/2012. real.fm Ελληνοφρένεια μετά το 40:00 http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=5262) κατά το Υπουργείο, το κόστος για το περασμένο έτος, για ΟΛΟΥΣ τους ανασφάλιστους ανήρθε στα 40 εκατομμύρια Ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 2,5% αφορούσαν σε μετανάστες.Σε κάθε περίπτωση δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί η συζήτηση του πόσο μας κοστίζει η σίτηση/περίθαλψη/κράτηση κλπ των ανθρώπων αυτών.Αυτοί φταίνε που χρεοκοπήσαμε; Αν "εξοικονομούσαμε" το συσσίτιο και την περίθαλψή τους θα βγαίναμε άραγε από την κρίση; Το ζητούμενο είναι αξιοπρεπή περίθαλψη και συνθήκες για όλους μας, κάτι που είναι ευθύνη των κυβερνώντων μας. Μη τους κάνετε τη χάρη με το να χρησιμοποιείται τους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους ως αποδιοπομπαίους τράγους για την κατάντια μας. Οι υπεύθυνοι είναι αλλού, και φορούν γραβάτες. (Και φυσικά πολύ το χαίρονται όταν ζητάτε το λογαριασμό από τους λαθρομετανάστες(sic) και όχι από τους ίδιους)
Και από που προερχεται (η επιτυχημενη) αναλογια και η εικοναhttp://en.wikipedia.org/wiki/Action_T4take a quick notice ποιος εναντιωθηκε στην Ναζιστικη Γερμανια στο t4 και γιατι ηταν cladestine.
θα΄θελα να πω καποια πραγματα για την γνωστη και <<αγνωστη>> πολιτικη και δημοσιογραφικη πορεια του κομιστη-ιδιωs για να μαθουν οι νεωτεροι-αλλα πραγματικα δεν ξερω αν εχει νοημα σε μια κοινωνια που ενα μεροs τηs αγοραζει εφημεριδα με κριτηριο τα κουπονια....btw:αι κομμουνισται στιs χωρεs του ...<<παραπετασματοs>> δεν ηταν-μονο(?)αυτοι που ζουσαν με κουπονια.......?<<ασχετο>>,παμε παρακατω......ο φασισμοs και ο ρατσισμοs δεν ερχεται με μορφη τερατων.....ερχεται με στημενα δημοσιευματα,με κουπονια <<δια πασαν νοσο και πασα @@λακια>>,<<ικανοποιηση>> των πιο πρωτογωνων σεξουαλικων και οχι μονο ενστικτων <<πεινασμενων>> και κοινωνικα αμορφωτων πολιτων......Υ.Γ 1:το μονο ...ευχαριστο:τα κουπονια <<δια πασα νοσον και πασα @@λακια>> δεν σωζουν απο την διακριτη πτωση τηs κυκλοφοριαs <<εφημεριδων>>...Υ.Γ 2:οπωs λενε και στα αθλητικα sites:<<ελπιζω να περασει,δεν ...βριζω>>
Οι φωτισμένοι συμπατριώτες μας θεωρούν το θέμα την καλύτερη εγχώρια εφημερίδα και το αποδεικνύουν καθημερινά αγοράζοντας την σε τέτοιο βαθμό ώστε να την κάνουν νούμερο 1 σε κυκλοφορία. Παλιότερα νόμιζα ότι απλά θέλανε τις τσόντες που δίνει δώρο (ή ό,τι άλλο δίνει δώρο, δεν ασχολούμαι), αλλά τώρα νομίζω ότι αυτή η δημοσιογραφία τους αρέσει. Η διαπλεκόμενη, αυτή που εκβιάζει, ψεύδεται, προπαγανδίζει ξεδιάντροπα, βρίζει, ειρωνεύεται και μισεί.
και εγώ μόλις το διάβασα θυμήθηκα το πρόβλημα μαθηματικών που έβαλαν σε σχολείο της ναζιστικής γερμανίας στην ταινία ΑΜΗΝ του Γαβρά. Πήγαινε κάπως: ένα κέντρο περίθαλψης αναπήρων κοστίζει Χ. Ένα σχολείο κοστίζει Ψ (όπου Χ>Ψ). Πόσα σχολεία θα μπορούσαμε να χτίσουμε με τα λεφτά ένος κέντρου για ανάπηρους; Realpolitik..
Δυσάρεστη αλλά μόνο σύμπτωση δεν είναι.Όλοι ξέρουμε το ποιόν του εντύπου και ποιος ορίζει τον πήχυ του πνευματικού επιπέδου (κυριλοεκτικά επιπέδου) μέσα εκεί.