ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.5.2016 | 18:44

Ερώτηση για ανακύκλωση βλαβερών ουσιών

Πριν γράψω εδώ το έψαξα και στο Google αλλά τα αποτελέσματα ήταν λίγο απογοητεύτικά. Πού/πώς μπορούμε να ξεφορτωθούμε το νέφτι/διαλυτικό λαδιών που χρησιμοποιούμε αφού τελειώσουμε τη ζωγραφική ΧΩΡΙΣ να κάνουμε κακό στο περιβαλλόν; Προς το παρόν δεν έχω το χώρο για να το κρατήσω και να το επαναχρησιμοποιήσω, αλλά απ' ότι βλέπω ούτε οι καταλλήλες υποδομές για ανακύκλωση υπάρχουν, οπότε τι μπορώ να κάνω; Γενικά, αν καποιος ασχολείται ή ξέρει κάτι, ας απαντήσει παρακαλώ. Δε μου πάει η καρδιά να το πετάξω στο νεροχύτη :(
4
 
 
 
 
σχόλια
Αν ζωγραφίζεις συνέχεια λάδια, το αφήνεις να σταθεί στο κλειστό βαζάκι του 1-2 μέρες κ θα κάτσει το χρώμα κάτω. Αδειάζεις προσεκτικά το καθαρό νέφτι που επιπλέει σε ένα αλλο δοχείο για να το χρησιμοποιησεις πάλι κ με παλιόπανα καθαρίζεις το χρώμα που έκατσε στον πάτο.Το νέφτι εξατμίζεται, δεν χρειάζεται να το πετάς αν το χρησμοποιείς έτσι.ΤΙΡ πριν ξεπλύνεις το πινελο στο νέφτι, σκούπισετο σε πανι να φύγει το πολύ χρώμα, βουτάς στο νέφτι χωρίς να ακουμπίσει στον πάτο κ ξανα στο πανι- επαναλαμβάνεις μέχρι να καθαρίσει καλα το πινέλο σου.Να χρησιμοποιείς άλλο πινέλο για κάθε χρώμα που χρησιμοποιείς (πχ κοκκινωπά, μπλέ κλπ)καλές δημιουργίες! :)
Σου έδωσαν τα παραπάνω σχόλια μια ιδέα του τι να κάνεις, το μόνο που δεν σου είπαν είναι ενα μεγάλο μπράβο για την περιβαλλοντική σου συνείδηση (πέρα από το ότι ασχολείσαι και με την τέχνη της ζωγραφικής)
Βαλτε το υλικο που θελετε σε ενα πλαστικο φιαλιδιο ,βαλτε ενα ετικετακι απεξω με την ονομασια του υλικου και αφηστε το καλα σφραγισμενο στους καδους συλλογης φαρμακων εξω απο τα φαρμακεια.
Scroll to top icon